Γόβες και κάλτσες: Όλα τα tips για να υιοθετήσεις και εσύ την πιο επίκαιρη τάση της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Γόβες και κάλτσες: Όλα τα tips για να υιοθετήσεις και εσύ την πιο επίκαιρη τάση της σεζόν

Ψηλές ή κοντές οι κάλτσες θα κάνουν τα βήματά μας λίγο πιο stylish. 

Δεν μου αρέσουν καθόλου τα κλισέ γύρω από τον τρόπο που ντύνονται οι Ελληνίδες. Και φυσικά δεν μου αρέσει επίσης να τα αναπαράγω, κυρίως γιατί πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο stylish και εφευρετικές από όσο νομίζουμε. Ωστόσο, σε κάποια ζητήματα είναι η αλήθεια ότι έχουμε ισχυρά κολλήματα. Και ένα από αυτό είναι το κεφάλαιο κάλτσες. Αρκεί και μόνο να σου πω ότι πρόσφατα άκουσα από Genzer κόρη συναδέλφου μου, ότι πρέπει οι κάλτσες να έχουν το ίδιο χρώμα με τα sneakers και τα παπούτσια μας γενικά. Κάτι όπως οι μαμάδες μας, που συνδύαζαν τσάντα και παπούτσια επί δεκαετίες.

socks_pumps-(12).jpg

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε μια μεγάλη επανάσταση στο κομμάτι κάλτσα και καλτσάκια στους δρόμους της πόλης, πρώτα με τις πολύχρωμες, funky κάλτσες των χιπστεράδων που έγιναν mainstream, μετά με τις αθλητικές κάλτσες που έφτασαν μέχρι τη γάμπα μαζί με τα sneakers και τώρα πια με τις bold, μονόχρωμες κάλτσες μέσα από loafers και flats. Tι θα έλεγες όμως να πάμε ένα βήμα παραπέρα την πιο επίκαιρη τάση της σεζόν και να απογειώσουμε τα looks με κάλτσες, συνδυάζοντάς τες με ένα ζευγάρι γόβες; Θα το τολμήσεις;

socks_pumps-(3).jpg

Κολάν, φούτερ και δερμάτινο jacket:Η Σοφία Καρβέλα με το μόνο outfit που θέλουμε για αυτή τη Δευτέρα

Γόβες με κάλτσες: Ο συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Μην βιαστείς να απαντήσεις όχι, πριν το δοκιμάσεις. Από όλο τον πρόλογο που έχω κάνει, καταλαβαίνεις φυσικά ότι είμαι μεγάλη θαυμάστρια και υπέρμαχος της συγκεκριμένης τάσης. Οι κάλτσες, κοντές, ψηλές, knee high και όλα τα ενδιάμεσα σχέδια είναι ένα δικό μου αγαπημένο κομμάτι, που θεωρώ ότι μπορούν να μεταμορφώσουν ένα outfit. Kαι ο φετινός χειμώνας είναι η εποχή που θα τις φορέσουμε και με τις αγαπημένες μας γόβες.

socks_pumps-(7).jpg

Το πρώτο και πιο εύκολο σχέδιο σε γόβες που μπορεί να φορεθεί με κάλτσες είναι προφανώς τα Mary Janes. Ακολουθούν τα sling backs και όλα τα σχέδια με kitten heels, ενώ δεν είναι λίγα τα looks με sexy ψηλοτάκουνα stilettos, που συνδυάστηκαν από τα fashion girls με κάλτσες, ακόμη και αθλητικές.

socks_pumps-(9).jpg

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery και βρες το inspo που σου ταιριάζει.

Street style inspo: