Μην υποτιμάς το cool στυλ μιας πλεκτής ζακέτας -Όλοι οι τρόποι να φορέσεις το hero piece της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Μην υποτιμάς το cool στυλ μιας πλεκτής ζακέτας -Όλοι οι τρόποι να φορέσεις το hero piece της σεζόν

Η κλασική ζακέτα με κουμπιά γίνεται το επίκεντρο των looks μας.

Η ζακέτα είναι ένα item που ναι μεν όλες έχουμε στη ντουλάπα μας, αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να φοράμε συχνά. Ή μάλλον δεν τη φοράμε συχνά γιατί είτε δεν ξέρουμε να την αξιοποιήσουμε σωστά, είτε τη θεωρούμε ακόμη κάπως συντηρητική. Γιατί το τραύμα του «ζακέτα να πάρεις» μας έχει σημαδέψει ως παιδιά μιας γνήσιας Ελληνίδας μάνας. Μιλάμε πάντα για εκείνη την all time ζακέτα από μαλακό πλεκτό ύφασμα με τα κουμπιά και τη v-neck λαιμόκοψη.

cardigan-(3).jpg

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ζακέτα πέρασε τις μεγάλες της δόξες στα 90s, που ήταν και το απόλυτο cardigan για όλες τις περιστάσεις. Έτσι με την επιστροφή της συγκεκριμένης δεκαετίας στο προσκήνιο είδαμε να επιστρέφει και η αυτή η passe par tout ζακέτα, που έχει γίνει το νέο hero piece του χειμώνα. Μα πώς είναι δυνατόν; Και όμως είναι! Όταν μπαίνει στη μέση o trendsetter οίκος Prada και Miu Miu, τότε όλα είναι δυνατά. Στις FW23 συλλογές τους είδαμε την λεπτή ζακέτα να συνδυάζεται με midi ημιδιάφανες φούστες ή full skirts με 60s αναφορές και όγκους, kitten heeled τακούνια και mules. Το street style έρχεται να κάνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και να μας δώσει τη σωστή έμπνευση με outfits που ακολουθούν τις προδιαγραφές των catwalks.

cardigan-(6).jpg

Denim trends 2024: Έχουμε τις πρώτες τάσεις που θα ξεχωρίσουν στα αγαπημένα μας τζιν

cardigan-(5).jpg

Σίγουρα όσο οι θερμοκρασίες ακόμη το επιτρέπουν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ζακέτες μας ως πανωφόρι, αν μιλάμε φυσικά για μια ζακέτα με χοντρή πλέξη. Τα denims και τα office παντελόνια σου θα σε ευγνωμονούν, γιατί το effortless cool στυλ που θα τους προσφέρεις είναι άκρως γοητευτικό.

cardigan-(1).jpg

Από την άλλη μην ξεχνάς φυσικά και τις φούστες της ντουλάπας σου αλλά και τα ρομαντικά σου φορέματα, που μπορούν να φορεθούν με μία πλεκτή, fluffy ζακετούλα σε ένα ωραίο, ενημερωμένο χρώμα. Στο video που ακολουθεί η Lydia Tomlinson θα σου εξηγήσει όλα τα πώς και τα γιατί, αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες για το hero piece της σεζόν.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις 5 τρόπους να τη φορέσεις: