The bow era: Οι φιόγκοι είναι η νέα εμμονή της μόδας που επαναφέρει το preppy girly στυλ

Ναταλία Κατσακιώρη
The bow era: Οι φιόγκοι είναι η νέα εμμονή της μόδας που επαναφέρει το preppy girly στυλ

Όλα οι αναφορές ενός μεγάλου trend που θα μας απασχολήσει.

Η αλήθεια είναι το girly look άρχισε και πάλι να αποενοχοποιείται μέσα στις τελευταίες σεζόν. Και εδώ θα πρέπει να πούμε και ένα ευχαριστώ στη Barbie και όλη αυτή τη μανία με τη νέα της ταινία, που με έναν τρόπο κατάφερε να μας δείξει ότι το κορίτσι που κρύβουμε μέσα μας είναι ακόμη εδώ, δυναμικό και χωρίς καμία πρόθεση να κρύψει τη θηλυκότητα και το preppy cute στυλ της. Κάπως έτσι επανήλθαν και οι φιόγκοι στα catwalks πολλών σχεδιαστών και ο καθένας τους προσέγγισε με τη δική του οπτική, ανάλογα με το στυλ του κάθε οίκου, αλλά και το όραμα του κάθε designer.

Balmain-F23-012.jpg

Balmain

Sandy-Liang-PO-F23-026.jpg

Sandy Liang

Courtesy of Sandy Liang

O φιόγκος είναι η νέα εμμονή των designers.

O oίκος Balmain έκανε μία haute couture παρουσίαση των φιόγκων και ο Olivier Rousteing έβαλε τις δικές του νότες πάνω σε φορέματα, σε σακάκια, σε πανωφόρια αλλά και σε πουκάμισα που δενόντουσαν με μεγάλους φιόγκους στο λαιμό. Retro και ταυτόχρονα κλασικό. Η Simone Rocha από την άλλη είναι μια σχεδιάστρια που της αρέσει να αναφέρεται σταθερά στους φιόγκους μέσα στις goth romantic συλλογές της, αλλά ήταν το τελευταίο της show αυτό που τους αποθέωσε με την ίδια να βάζει κόκκινους μικρούς φιόγκους κάτω από τα μάτια των μοντέλων σαν ένα είδος μακιγιάζ με extra dramatic ύφος.

https://www.instagram.com/p/C0MP4hKi94v/

Υπήρξαν και πολλοί οίκοι που είδαν τους φιόγκους με την παλιά, παιδική τους αξία, ως hair accessory δηλαδή και έτσι στη Max Mara και στον Dior είδαμε τα μοντέλα αλλά και τις καλεσμένες των εν λόγω shows με μεγάλους, μαύρους, βελούδινους φιόγκους στα μαλλιά τους.

Paris-str-S24-0200.jpg
Paris-str-S24-0558.jpg

Πώς να καθαρίσεις τη συνθετική γούνα σου μετά τις γιορτές; Απλό!

Κανείς δεν θα μπορούσε φυσικά να παραλείψει τα υπέροχα haute couture mules του οίκου Valentino, που ο Pierpaolo Piccioli έκανε να φαίνονται με πραγματικά έργα τέχνης, διακοσμώντας τα με μεγάλους saten φιόγκους και έντονα χρώματα.

Valentino-HC-PO-F23-019.jpg

Valentino

Ακολουθούν όλα τα catwalks και οι επιρροές που πρέπει να δεις λίγο πριν βάλεις και εσύ στη νέα χρονιά μια νότα λίγο πιο κοριτσίστικη και preppy, μια νότα που να σου θυμίζει έναν κρυφό ρομαντισμό.

Inspo gallery: