Είναι γεγονός! Το bohemian style επιστρέφει και είμαστε πιο έτοιμες από ποτέ

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι γεγονός! Το bohemian style επιστρέφει και είμαστε πιο έτοιμες από ποτέ

Θα ντυθούμε σαν κανονικά παιδιά των λουλουδιών. 

Η επιστροφή των 00s στη ζωή μας μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές. Εκτός από τα χαμηλοκάβαλα baggy τζιν παντελόνια, τα cargo και τα mesh φορέματα με τα ψυχεδελικά prints έχουμε και ένα ακόμη τεράστιο κομμάτι της κουλτούρας και της μόδα ςαυτής της γενιάς: το bohemian style, που άλλοι το μετάφρασαν ως ξεκάθαρο boho και άλλοι ως indie. Οι πιο παλιές θυμόμαστε τα icons της δεκαετίας του 2000, την Kate Moss, Sienna Miller και τις αδερφές Olsen, που ήταν και τα απόλυτα icons του συγκεκριμένου στυλ. Cowboy μπότες, τσάντες με κρόσσια, γιλέκα με πολύχρωμα κεντήματα, χαλαρά denims και πουκαμίσες ήταν μόνο κάποια από τα απαραίτητα items του στυλ τους.

Etro-S24-049.jpg

ETRO SS24

Μπαλαρίνες και τζιν: Η Σοφία Καρβέλα έχει τρία σύνολα που θα φορέσεις τον Μάρτιο

Etro-S24-027.jpg

ETRO SS24

Καθώς, λοιπόν, έχουμε κυριολεκτικά δει να επανέρχονται όλα τα trends των 00s, κάπου εδώ ήρθε η στιγμή να φορέσουμε και πάλι το αγαπημένο μας bohemian style στους δρόμους της πόλης. Ήδη στις SS24 collections πολλών αγαπημένων designers και brands είδαμε να επανέρχονται δυναμικά τα κρόσσια, τα βολάν, οι δαντέλες, τα δερμάτινα αξεσουάρ και τα εντυπωσιακά κεντήματα. Ο Ralph Lauren είχε πάντα αντίστοιχα western στοιχεία στις συλλογές του αλλά η συλλογή του για τη φετινή άνοιξη ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Chloe-F24-008.jpg

CHLOE FW24

Η απόλυτη ωστόσο επιβεβαίωση ότι το boho style είναι η τάση που θα μας απασχολήσει στο εξής ήρθε από την πρώτη συλλογή της Chemena Kamali για τον οίκο Chloe, που επανέφερε το Chloe girl και αποθέωσε τη boho chic αισθητική με τα looks που είδαμε στο catwalk και αναμένουμε πολύ σύντομα να δούμε και στο street style.

To eclectic grandpa style είναι η νέα αμφιλεγόμενη αισθητική που μας μύησε το vintage hunting

Chloe-F24-005.jpg

CHLOE FW24

Oι μεγάλες δερμάτινες τσάντες με τις χρυσές λεπτομέρειες, τα τρουκς και τα κρόσσια, τα clogs και οι slouchy δερμάτινες μπότες, τα κοσμήματα με χάντρες και οι μεγάλες ζώνες με αγκράφες είναι κάποια από τα αξεσουάρ που μπορείς να προσθέσεις από τώρα στα σύνολά σου, δίνοντας μια μικρή bohemian νότα. Το Pinterest θα είναι εξάλλου πάντα εκεί να μας θυμίζει τα iconic looks των 00s.

Boho style on catwalks:

Boho style in street style: