To eclectic grandpa style είναι η νέα αμφιλεγόμενη αισθητική που μας μύησε το vintage hunting

Ναταλία Κατσακιώρη
To eclectic grandpa style είναι η νέα αμφιλεγόμενη αισθητική που μας μύησε το vintage hunting
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Πώς οι αγοραστικές μας συνήθειες γέννησαν ένα ολόκληρο νέο trend.

O όρος Grandpacore και eclectic grandpa style βρίσκονται αυτή τη στιγμή παντού στο Tik Tok. Σίγουρα έχεις δει σχετικά βιντεάκια, φωτογραφίες και styling tips για να πετύχεις και εσύ το τέλειο αποτέλεσμα αυτού του cool trend. Το grandpa style έχει το δικό του reference ακριβώς εκεί που κατάλαβες. Στη ντουλάπα του παππού σου ή του θείου σου, που είχε την ίδια ακριβώς εμφάνιση εδώ και δεκαετίες. Σακάκια με βάτες και φαρδιά μανίκια, κλασικά παντελόνια με τσάκιση και πιέτες, καζάκες και πλεκτά με V-neck, γραβάτες μέσα στο από τα γιλέκα και ριγέ πουκάμισα με μεγάλες μανσέτες. Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

grandpacore-(14).jpg

Οδηγός αγοράς: 10 ανάλαφρα πουκάμισα που θα φέρουν την άνοιξη

grandpacore-(7).jpg

Φυσικά και σου θυμίζει το ντύσιμο πολλών fashion girls τελευταία, τα οποία έχουν υιοθετήσει τη συγκεκριμένη αισθητική. Αλλά αυτή η τάση έχει ένα πολύ συγκεκριμένο reference, που μπορεί πολλοί να μην έχουμε σκεφτεί. Και αυτό είναι η ανάπτυξη του vintage hunting. Πάρα πολλοί έχουν στραφεί ενεργά στις αγορές τους σε μαγαζιά με second hand ρούχα και αξεσουάρ και αν έχεις δοκιμάσει και εσύ την τύχη σου σε ένα thriftάδικο θα ξέρεις ότι τα περισσότερα ρούχα που βρίσκεις εκείς έχουν την Grandpacore αισθητική. Επίσης σε ένα vintage μαγαζί δεν μπορείς ποτέ να πετύχεις ακριβώς το μέγεθός σου -ή τουλάχιστον αυτό γίνεται πολύ σπάνια- οπότε τα oversized σακάκια, οι καμπαρντίνες και τα πουκάμισα είναι από τα πρώτα ρούχα που θα μπουν στη συλλογή σου.

grandpacore-(9).jpg

Grandpacore: Η πιο cool τάση και πώς να την υιοθετήσεις.

Ας ξεκινήσουμε με τα shapes του eclectic grandpa style, που όπως κατάλαβες ήδη είναι φυσικά oversized. Ένα pinstripe κοστούμι είναι must για να μπεις στο κλίμα, το ίδιο και ένα γιλέκο σε καθαρά ανδρική γραμμή. Παλιές γραβάτες με prints ή ρίγες θα βρεις σίγουρα στο second hand μαγαζί της γειτονιάς σου, το ίδιο και κάποια άλλα αξεσουάρ όπως ένα καπελάκι με σκληρό γείσο.

grandpacore-(4).jpg

6 empowering σύνολα για να ντυθείς όπως πραγματικά θέλεις την Ημέρα της Γυναίκας

Οι καζάκες και τα πλεκτά με v-neck, τα καρό items και οι φαρδιές σαλοπέτες είναι κάποια ακόμα στοιχεία που θα συμπληρώσουν τη ντουλάπα του παππού. Τα παπούτσια που θα χρησιμοποιήσεις σε αυτά τα looks είναι sneakers, loafers, Mary janes και oxfords.

grandpacore-(10).jpg

Inspo gallery: