Sheer skirt: Η διάφανη φούστα είναι το fun trend της άνοιξης που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Ναταλία Κατσακιώρη
Sheer skirt: Η διάφανη φούστα είναι το fun trend της άνοιξης που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Και μπορείς να την αξιοποιήσεις και σε casual σύνολα. 

Γιατί πιστεύεις ότι έχει πάρει τόση έκταση το naked dressing; Ο οίκος Saint Laurent και ο Anthony Vacarello παρουσίασε για τον επερχόμενο χειμώνα μια ολόκληρη συλλογή αφιερωμένη στις διαφάνειες, θέλοντας να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην ουσία της ραπτικής, καθιστώντας αόρατο το βασικό της επίτευγμα, τα ίδια τα ρούχα. Και φυσικά αποθεώθηκε, γιατί η «επανάσταση» του sexy ντυσίματος έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και οι διαφάνειες βρίσκονται στο επίκεντρό τους.

Καλό μήνα με το μεγαλύτερο trend report της άνοιξης -Αναλυτικά όλες οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν

sheer-skirt-(6).jpg

Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε παραπάνω μπορεί να είναι η απελευθέρωση που ήθελαν να νιώσουν οι γυναίκες στην post Covid εποχή, αλλά και η γενικότερη προσπάθεια της κάθε γυναίκας του σήμερα να νιώσει ο εαυτός της και πραγματικά περήφανη για αυτό που είναι, βγάζοντας εκεί έξω ένα κομμάτι του σώματός της (όποιο εκείνη επιλέξει) μέσα από το παιχνίδι με τις διαφάνειες. Μέσα, λοιπόν, στην επιστροφή του sheer αυτή την άνοιξη ξεχωρίσαμε ένα item που έχει γίνει η νέα εμμονή των street stylers, τη διάφανη φούστα.

Photo-shared-by-Ellie-Delphine-on-February-18-2024-tagging-@mango-@ootdmagazine-@modeblogg-@stylegator-@mango.outfits-@thebreathefashion-@street_style_paris-@bonbon_chic-and-@streetstyledrop.-May-be.jpg

Sheer skirt: Η διάφανη φούστα φοριέται και το πρωί.

Δεν είναι κάτι που βλέπεις για πρώτη φορά, μιας και οι διαφάνειες πρωταγωνιστούν στις τάσεις εδώ και αρκετές σεζόν. Όμως η διάφανη φούστα είναι από μόνη της ένα item «προς μελέτη». Γιατί ξαφνικά είναι παντού. Στις βιτρίνες των καταστημάτων, στο feed μας και στους δρόμους γύρω μας. Και αν με ρωτάς είναι ένας ωραίος τρόπος να συνδυάσεις δύο τάσεις μαζί: το no pants trend και τις διαφάνειες.

https://www.instagram.com/p/C32tE5lN4h-/

Εννοείται πως πρέπει να έχεις επιλέξει από μέσα ένα ωραίο panties ή ένα στενό, ελαστικό σορτσάκι ή έστω μια mini φούστα αν δεν θέλεις να φορέσεις κάτι τόσο αποκαλυπτικό. Τα καλσόν από εδώ και στο εξής θα μείνουν σπίτι ενώ το πιο chic ζευγάρι παπούτσια που μπορείς να συνδυάσεις από κάτω είναι τα sling backs και οι γεωμετρικές μπαλαρίνες, αν θέλεις να φορέσεις flats.

Photo-shared-by-Jen-Azoulay-on-March-15-2024-tagging-@jimmychoo-@selezzalondon-@jenwonderstudio-and-@aupenofficial.-May-be-an-image-of-1-person-and-text..jpg

Αυτό που δεν έχεις ακόμη συνειδητοποιήσει όμως είναι ότι μία διάφανη φούστα μπορεί να αξιοποιηθεί και σε ένα πρωινό look με το σωστό top. Τα φαρδιά σου πουλόβερ και sweaters, τα t-shirts και οι ζακέτες με τα κουμπιά είναι οι πρώτοι σου σύμμαχοι, ενώ ακολουθούν τα oversized σακάκια και τα bomber jackets, αν κάνεις ένα look με ζώνη δεμένη στη μέση.

Οδηγός αγοράς: Τα 10 σακάκια που θα φορέσουμε την άνοιξη στο γραφείο -Και όχι μόνο

https://www.instagram.com/p/CxqImJquWUc/