How to: Πώς να οργανώσεις σωστά την ανοιξιάτικη ντουλάπα σου -Επιχείρηση ξεκαθάρισμα on!

Ναταλία Κατσακιώρη
How to: Πώς να οργανώσεις σωστά την ανοιξιάτικη ντουλάπα σου -Επιχείρηση ξεκαθάρισμα on!
Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Έχουμε τα πιο εύκολα tips για να κάνεις το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου παιχνιδάκι.

Φυσικά και δεν θέλεις να το σκέφτεσαι. Για την ακρίβεια κανείς μας δεν θέλει. Το ξεκαθάρισμα και η τακτοποίηση της ντουλάπας είναι ένα από τα πιο δύσκολα -και βαρετά tasks- της κάθε εποχής, που όμως πίστεψέ με είναι απαραίτητο. Και καθώς φέτος η άνοιξη αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε καλοκαίρι στη χώρα μας, σίγουρα θα έχεις ήδη δυσκολευτεί στην καθημερινότητά σου, αν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και ανακατατάξεις σε ένα σημείο του σπιτιού που δυστυχώς περνάς πολύ χρόνο. Τη ντουλάπα σου.

H Zendaya ξέρει πώς να «σερβίρει» τα καλύτερα red carpet looks -Και αυτό έκανε ξανά!

how-to_cleaning_wardrobe-(3).jpg

Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν μιλάμε φυσικά για μία ολοκληρωτική μεταφορά των καλοκαιρινών μας ρούχων και το ανέβασμα των χειμωνιάτικων στο πατάρι, αλλά για μία εύκολη και γρήγορη τακτοποίηση σύμφωνα με τις επιταγές της μεταβατικής περιόδου που διανύουμε. Πάμε να δούμε μαζί τα πιο εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την τακτοποίησή σου πιο γρήγορα.

how-to_cleaning_wardrobe-(9).jpg

Τα καλύτερα tips για να οργανώσεις εύκολα τη ντουλάπα της άνοιξης.

Η καθαριότητα σε προτεραιότητα.

Ναι, η καθαριότητα σε αυτή τη φάση -και σε κάθε φάση- πρέπει να είναι από τις βασικές σου αρχές. Τράβηξε τα πράγματα από τα συρτάρια και τα ράφια σου και καθάρισε όλες τις επιφάνειες. Στρώσε όπου είναι απαραίτητο το ειδικό χαρτί για τα συρτάρια και ανανέωσε τα αρωματικά σου. Κάνε ένα γρήγορο scan στα ρούχα σου και βάλε για πλύσιμο ότι μπορεί να έχει σκονιστεί ή κάνει κίτρινες κηλίδες κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης του χειμώνα.

how-to_cleaning_wardrobe-(10).jpg

Σκέψου πρακτικά.

Όπως είπαμε, δεν θα ήθελες να κάνεις σε αυτή τη φάση την ολοκληρωτική αλλαγή σεζόν στη ντουλάπα σου, γιατί ο καιρός είναι ακόμη αμφίβολος και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οπότε φρόντισε να βγάλεις μπροστά τα items που θα χρειαστείς μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως είναι η καμπαρντίνα σου και τα ελαφριά σου jackets, τα ανοιξιάτικα πλεκτά και τα πουκάμισα. Έτσι δεν θα χαλάς την τάξη των υπόλοιπων ρούχων σου σε καθημερινή βάση.

how-to_cleaning_wardrobe-(5).jpg

Παπούτσια και αξεσουάρ.

Εδώ ίσως χρειαστεί να κάνεις ένα πιο δραστικό ξεκαθάρισμα και να εντοπίσεις όλα εκείνα τα ζευγάρια που θέλουν κάποια «επισκευή». Τσέκαρε το χρώμα, τα τακούνια και τα λουράκια από τα ανοιξιάτικα παπούτσια σου, γιατί τώρα είναι η στιγμή να τα πας στον τσαγκάρη. Το ίδιο ισχύει και για τις τσάντες σου.

4 εναλλακτικά ανοιξιάτικα prints αν βαρέθηκες (ήδη) τα florals

Αξιοποίησε τα social media.

Είμαι σίγουρη ότι περνάς πολλές ώρες στα social media χαζεύοντας βιντεάκια, όπως όλοι μας. Γιατί δεν αναζητάς, λοιπόν, αντίστοιχο περιεχόμενο από creators που δίνουν εύκολες και έξυπνες λύσεις για το σπίτι. Και αν έχεις βαρεθεί την Marie Kondo, μπορεία να ακολουθήσεις τη δικής μας The Tidy Guru, κατά κόσμον Μαριλένα Πατέρα, που θα σου δώσει τα καλύτερα tips.