Η Royal Canin Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη «Save a Greek Stray»

Η Royal Canin Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη «Save a Greek Stray»

Η Royal Canin Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με τη “Save a Greek Stray” και στηρίζει το πρόγραμμα «Ιαματική Ζωοφιλία»

Μέσα από το πρόγραμμα «Ιαματική Ζωοφιλία», σκύλοι-θεραπείας της Save a Greek Stray (SGS) επισκέπτονται και αλληλεπιδρούν με παιδιά και νέους έως 18 ετών που φιλοξενούνται σε δομές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" και του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Η Royal Canin Hellas, κορυφαία εταιρεία στην Υγεία μέσω της διατροφής για γάτες και σκύλους, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη φιλοζωική αστική ΜΚΟ, “Save a Greek Stray” (SGS), με σκοπό τη στήριξη και ενδυνάμωση του προγράμματος «Ιαματική Ζωοφιλία». Η συνεργασία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του παγκόσμιου Ιδρύματος της Royal Canin, Royal Canin Foundation, που έχει ιδρυθεί για να προωθήσει το θετικό ρόλο των κατοικίδιων ζώων στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία.

Στόχος του προγράμματος «Ιαματική Ζωοφιλία» της SGS είναι η ενδυνάμωση παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, μέσω της θεραπευτικής αλληλεπίδρασης με τους σκύλους-θεραπείας από το καταφύγιο της SGS. Οι σκύλοι-θεραπείας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί από εξειδικευμένο εκπαιδευτή, πραγματοποιούν εβδομαδιαίες επισκέψεις σε νέους που φιλοξενούνται στις δομές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" και του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου και αλληλεπιδρούν μαζί τους, προσφέροντας αγάπη και στήριξη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της ψυχολογικής τους κατάστασης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε από τη “Save a Greek Stray” το 2017 σε δομές του Συλλόγου «Η Φλόγα», της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας «ΕΠΑΨΥ» και των Γυναικείων Φυλακών της Θήβας. Σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται στις δομές της Φλόγας και επεκτείνεται και στις δομές του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου. Η στήριξη και η χρηματοδότηση της Royal Canin Hellas και του Royal Canin Foundation θα διασφαλίσουν τη συνεχή και εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, καθώς και την εκπαίδευση και φροντίδα των σκύλων-θεραπείας μέχρι το 2025.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Royal Canin Hellas και η “Save a Greek Stray”, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου παιδιά και νέοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μπορούν να απολαμβάνουν την παρουσία και την αγάπη των σκύλων-θεραπείας. Η αλληλεπίδραση με τα ζώα διαπιστώνεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς βοηθά στη μείωση του στρες, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των ωφελούμενων.

Η κα Βιβή Χαραλαμπίδη, διευθύντρια της ΜΚΟ Save a Greek Stray δήλωσε: «Η επαφή με έναν σκύλο θεραπείας είναι το ζωντανό παράδειγμα συναναστροφής με έναν «ήρωα» με τέσσερα πόδια. Σε αισθάνεται, σε βοηθά να προχωρήσεις, σου αλλάζει την καθημερινότητά σου. Μέσα από το πρόγραμμα Ιαματικής Ζωοφιλίας, στοχεύουμε να προσφέρουμε ουσιαστική στήριξη σε αυτούς που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στη φυσική και αβίαστη ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, της συναισθηματικής ανάκαμψης και προσφέροντας ταυτόχρονα κίνητρα για μία πιο δραστήρια και με νόημα καθημερινότητα. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται πως ένας σκύλος θεραπευτής, μπορεί να γίνει το κλειδί για μια καλύτερη ζωή, αρκεί να το θελήσουμε. Η συνεργασία μας με τη Royal Canin Hellas, μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μας δίνει την ευκαιρία να επεκτείνουμε το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα, ακόμα περισσότερο».

Photo_3.jpeg

Η κα. Έλενα Αντωνιάδη, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Royal Canin Hellas για το τμήμα Pet Professionals, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την “Save a Greek Stray” για τη στήριξη του προγράμματος «Ιαματική Ζωοφιλία». Πιστεύουμε στην αλληλεπίδραση με τους σκύλους-θεραπείας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας συνολικά και θα φέρει χαμόγελα και ελπίδα σε πολλά παιδιά και εφήβους που το έχουν ανάγκη. Αυτή η συνεργασία αντανακλά και επιβεβαιώνει την πίστη μας στη δύναμη της αγάπης και της φροντίδας και ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό μας, να δημιουργήσουμε «Έναν καλύτερο κόσμο για τα κατοικίδια», γιατί τα κατοικίδια κάνουν τη ζωή μας καλύτερη».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Ιαματική Ζωοφιλία» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.saveagreekstray.org