Second Skin: Η τεχνολογία που κάνει lifting μέσα σε δευτερόλεπτα!

Βιβή Αγγελάκη
Second Skin: Η τεχνολογία που κάνει lifting μέσα σε δευτερόλεπτα!

Αυτή η beauty ανακάλυψη θα σε αφήσει ά-φω-νη!

Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σήμερα είναι πρωταπριλιά , αλλά μία είδηση που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει τόσο, όσο εμένα αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ ετούτες τις γραμμές! Γιατί ανεξάρτητα από την ηλικία, την καθημερινότητα και τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε γυναίκας, ο χρόνος, είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας (και αυτό είναι κάτι στο οποίο δε χωράει καμία αμφισβήτηση).

Το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ ορατό στο πρόσωπό μας: Ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, άτονη, κουρασμένη, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, που στο πέρασμα του χρόνου χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της.


Κι όμως, αυτή η beauty ανακάλυψη ήρθε να κάνει την ανατροπή σε όλα όσα ξέραμε μέχρι στιγμής!

giphy 2 cb54e

Οι επιστήμονες του Harvard και του M.I.T., ερευνητές από το Massachusetts General Hospital, το beauty brand Living Proof, και τα εργαστήρια Olivo Labs. ανακάλυψαν την καινοτόμα τεχνολογία Second Skin που υπόσχεται να εξαφανίσει τα σημάδια του χρόνου (aka ρυτίδες και όχι μόνο) μέσα σε δευτερόλεπτά. Στην ουσία, πρόκειται για ένα δεύτερο ελαστικό δέρμα που δημιουργείται πάνω στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας!

se4cond skin 956a0


Πώς το κάνει αυτό;

Όπως θα δεις και στο παρακάτω video, πρόκειται για μία κρέμα, την XPL, που εφαρμόζεται σε δύο φάσεις- στάδια. Αρχικά, απλώνεται ένα διάφανο τζελ (που περιέχει μία ένωση των πολυμερών), το οποίο σε δεύτερη φάση καλύπτεται από τη λευκή κρέμα, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργεί ένα πολύ λεπτό, μαλακό, ελαστικό «δεύτερο δέρμα» που είναι ανθεκτικό στο νερό ακόμη και στο scrub. Αν και είναι συνθετικό, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το πραγματικό δέρμα, λειτουργώντας παράλληλα ως μία προστατευτική στοιβάδα, που συγκρατεί την υγρασία και την ενυδάτωση.

{youtube}AkpT5BihMio{/youtube}


Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Materials, είναι σε πιλοτικό στάδιο. Μάλιστα, η σύστασή της θεωρείται ασφαλής από την Food and Drug Administration και μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις στα άτομα που έχει δοκιμαστεί.

gallery 1462801428 xpl1 7eb4a

Το καλύτερο;


Δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι διάφανο, πολύ φυσικό και ελαστικό, το XPL θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως ένα αόρατο καλλυντικό προϊόν που συσφίγγει την επιδερμίδα, εξαφανίζει τις ρυτίδες, τις αντιαισθητικές ουλές και γενικότερα όλες τις ατέλειες με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να είναι περιττό!

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές μελετούν τη χρήση αυτής της καινοτομίας ως θεραπεία για άλλες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η έντονη ξηροδερμία ακόμη και για την γενικότερη προστασία του δέρματος από τις «εξωτερικές» επιθέσεις.

second skin 4a8ca


Μάλιστα, όπως αναφέρει η Dr Tamara Griffiths από το «British Association of Dermatologists», «Τα αποτελέσματα του XPL είναι παρόμοια με αυτά μετά από μία χειρουργική επέμβαση, χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος κίνδυνος. Φυσικά, απαιτείται περαιτέρω έρευνα, αλλά είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για ένα κοινό πρόβλημα.»

Second Skin MIT 889x592 c648d


Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε με τα από όλα αυτά είναι να περιμένουμε πώς και πώς την εξέλιξη της έρευνας!