Πίσω από μία αεικίνητη career woman «κρύβεται» η αγκαλιά ενδυνάμωσης που προσφέρει στον εαυτό της

Πίσω από μία αεικίνητη career woman «κρύβεται» η αγκαλιά ενδυνάμωσης που προσφέρει στον εαυτό της

Σύμφωνα με τον Κινέζο φιλόσοφο Κομφούκιο, αν επιλέξουμε μία απασχόληση που αγαπάμε, δεν θα χρειαστεί να εργαστούμε στη ζωή μας. Και παρότι αυτή η ρήση μοιάζει να είναι μία αρκετά unpopular άποψη το 2023, στη δική μου περίπτωση ισχύει απόλυτα. Διότι ένας από τους λόγους που σηκώνομαι κάθε πρωί με διάθεση από το κρεβάτι μου και πηγαίνω στο μπάνιο για να ξεκινήσω την καθιερωμένη skin care routine μου, είναι οι επαγγελματικές προκλήσεις οι οποίες ξέρω πως με περιμένουν, πατώνοντας «on» στον υπολογιστή και σηματοδοτώντας ένα ακόμη δημιουργικό οκτάωρο.

Ναι, από τη στιγμή που θα κλείσω την πόρτα του σπιτιού μου, φεύγοντας για το γραφείο, μέχρι και αργά το βράδυ που θα ξαπλώσω ξανά στο κρεβάτι μου, η μέρα μου «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς όμως, αυτό δεν με αποθαρρύνει. Αντιθέτως, αυτός ο έντονος ρυθμός είναι που με κινητοποιεί, με κρατά διαρκώς σε εγρήγορση, ενώ την ίδια στιγμή, «απογειώνει» την παραγωγικότητά μου. Βλέπεις, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σε μία βαρετή απασχόληση, η οποία δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν με εμπνέει να εξελίσσομαι, να ξεπερνάω τα όριά μου και να γίνομαι όλο και καλύτερη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, υπάρχουν φορές που η καθημερινότητα ανεβάζει «ταχύτητα», τα deadlines και τα emails διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου. Πώς αντεπεξέρχομαι; Δίνοντας μία μεγάλη αγκαλιά ενδυνάμωσης στον εαυτό μου, δηλαδή ένα boost φροντίδας και self-love, το οποίο με κάνει να πιστεύω πως μπορώ να ξεπεράσω οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μου.

Villy06.jpg

Όταν η καθημερινότητα επιταχύνει, εσύ πάρε τον χρόνο σου για μία εμπειρία φροντίδας

Κακά τα ψέματα. Η ιδιότητά μου ως advertising traffic coordinator δεν σταματά κάθε απόγευμα στις 18.00, για να ξεκινήσει το επόμενο πρωί στις 10.00. Το επάγγελμά μου με ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, τα πρωινά που ετοιμάζομαι βιαστική για το γραφείο και επιλέγω άνετα office look που με γεμίζουν αυτοπεποίθηση, τα απογεύματα που οργανώνω το ημερήσιο πλάνο μου για την επόμενη μέρα, τα βράδια που τσεκάρω για μία τελευταία φορά τη final παρουσίαση για το αυριανό meeting με έναν σημαντικό πελάτη.

Παρόλα αυτά, όσο μεγάλη αφοσίωση και αν δείχνω στην απασχόλησή μου, δεν ξεχνώ πως για να αποδίδω στο μέγιστο κάθε μέρα, πρέπει και να θυμάμαι να με φροντίζω κάθε μέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο μπουντουάρ μου υπάρχει πάντα o ενισχυμένος Αντιρυτιδικός Ορός Cellular Expert Filler της NIVEA, ο οποίος συσφίγγει και αναδιαμορφώνει την επιδερμίδα του προσώπου μου, γεμίζοντας τις ρυτίδες και ενισχύοντας την ενυδάτωσή της. Μετά τον ορό, εφαρμόζω την NIVEA Cellular Filler Expert Κρέμα Ημέρας SPF30. Η συγκεκριμένη κρέμα ημέρας παρέχει αντηλιακή προστασία και διαθέτει έναν ισχυρό συνδυασμό από καθαρό φολικό οξύ, μίκρο και μάκρο υαλουρονικό οξύ, ο οποίος δίνει νέα ζωή στα κύτταρα, βοηθά στην αποκατάσταση των ινών της επιδερμίδας, ενώ μου χαρίζει μία σφριγηλή, λεία και νεανική όψη.

Κάπως έτσι, ακόμη και τα πρωινά της Τρίτης ή της Πέμπτης που ενώ επιλέγω άλλο ένα casual chic σύνολο, σκέφτομαι πως σύντομα με περιμένει ένας… επαγγελματικός «μαραθώνιος», έχω μία «μαγική», καθημερινή συνήθεια φροντίδας που μου φτιάχνει τη διάθεση στο λεπτό και με κάνει να διώχνω κάθε αγωνιώδη σκέψη. Διότι η ακαταμάχητη υφή και η προστασία που προσφέρει στο πρόσωπό μου η αγαπημένη μου κρέμα προσώπου, είναι ό,τι χρειάζομαι για να νιώσω πιο δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

image00004.jpeg

Μία αγκαλιά ενδυνάμωσης και φροντίδας που περικλείει κάθε κομμάτι του εαυτού σου

Κι όμως, είναι πολύ μικρά, απλά και κοινότυπα, τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να δώσεις στον εαυτό σου το boost που χρειάζεται, ώστε να αντεπεξέλθει με άνεση στις απαιτήσεις μίας πολυάσχολης καθημερινότητας ή τουλάχιστον, αυτό με έχει διδάξει η εμπειρία μου. Με έχει διδάξει πως όταν αισθάνομαι καλά με εμένα, όταν δεν με παραμελώ και όταν μου δείχνω την ίδια αγάπη και προσοχή που δείχνω στην απασχόλησή μου, τότε έχω τη δυνατότητα να αποδώσω ακόμη περισσότερο, όχι μόνο στο γραφείο, αλλά σε όποιον τομέα αποφασίσω πως θέλω να γίνω καλύτερη.

Συνεπώς, δεν αφήνω τον επαγγελματικό μου ρόλο να «καπελώσει» τη γυναικά Βίλλυ, την περιπετειώδη Βίλλυ που δαμάζει τα κύματα και τον άνεμο κάνοντας kitesurf, τη Βίλλυ που κατεβαίνει χιονισμένες βουνοπλαγιές πάνω σε μία σανίδα snowboard τα χειμερινά Σαββατοκύριακα ή τη δραστήρια Βίλλυ που after work αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο για body empowerment.

Μάλιστα, αυτή η πρωινή εμπειρία περιποίησης είναι που με βοηθά να αγκαλιάζω όλες τις διαφορετικές πλευρές μου και να φέρνω στην επιφάνεια την αστείρευτη ζωντάνια που πηγάζει από μέσα μου. Και σε αυτήν την καθιερωμένη beauty routine έχω για «σύμμαχό» μου την κρέμα σώματος NIVEA Smooth Sensation, μία πλούσια, ευεργετική σύνθεση περιποίησης, εμπλουτισμένη με Deep Moisture Serum και βιολογικό βούτυρο καρίτε, η οποία απλώνεται ομοιόμορφα, διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και της προσφέρει μία βαθιά ενυδάτωση για 48 ώρες, καθώς και μία απαλή, μεταξένια υφή.

Villy03.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να διαμορφώσεις μία καθημερινότητα που θα σε οδηγεί καθημερινά στην καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, στη γυναίκα που θέλεις να είσαι, δεν αρκεί να παραμένεις ακούραστη, αεικίνητη, φιλόδοξη ή να αγαπάς πολύ την απασχόλησή σου. Χρειάζεται πρώτα να εστιάσεις σε εσένα, να σου προσφέρεις καθημερινά μία empowering αγκαλιά, η οποία θα σου δίνει τη δύναμη να συνεχίζεις, να πηγαίνεις ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο ψηλά, μέχρι να αγγίξεις τη δική σου προσωπική κορυφή!