Friday beauty tip: Πώς θα φωτίσεις με το highlighter το πρόσωπό σου και τι να αποφύγεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday beauty tip: Πώς θα φωτίσεις με το highlighter το πρόσωπό σου και τι να αποφύγεις
Imaxtree.com

Το highlighter γύρω από τα μάτια μπορεί σε δευτερόλεπτα να σου χαρίσει ένα ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα.

Αν πρέπει να σου πω πέντε beauty προϊόντα τα οποία χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου, το highlighter είναι το Νο1! Το highlighter είναι εκείνο το θαυματουργό προϊόν το οποίο μπορεί με μία μόνο κίνηση να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται ξεκούραστη και γεμάτη ζωντάνια.

Η βουργουνδί mascara είναι η νέα μαύρη! -5 επιλογές για το νεσεσέρ σου

Βέβαια, είναι σημαντικό να το τοποθετήσεις στα σωστά σημεία, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις το αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αρχή, στην αγορά θα βρεις highlighter σε μορφή σκόνης, υγρή και σε στικ. Τα αγαπημένα μου είναι τα highligter σε υγρή υφή, γιατί χαρίζουν ένα δροσερό και glossy εφέ.

Τρία σημεία για να φωτίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου:

Τόξο του έρωτα

Coperni-emn-S22-002.jpg

Το «τόξο του έρωτα» είναι το V στο πάνω χείλος. Το highlighter σε εκείνο το σημείο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα χείλη είναι πιο μεγάλα και σαρκώδη. Εφόσον, ταμπονάρεις το highlighter πάνω στα χείλη σου, εφάρμοσε το αγαπημένο σου lip gloss... και είσαι έτοιμη!

Ζυγωματικά

Blumarine-ham-S22-002.jpg

Στα ζυγωματικά είναι ο πιο κλασικός τρόπος εφαρμογής του highlighter. Εφάρμοσε πρώτα το ρουζ σου για να χαρίσεις μία ροδαλή όψη στα μάγουλα και στη συνέχεια πάνω ακριβώς στο κόκαλο των ζυγωματικών τοποθέτησε το highlighter. Αμέσως, θα γίνει ένα lift up το οποίο θα τονίσει τις γωνίες του προσώπου και θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου μία φυσική φρεσκάδα.

Στα μάτια

Hui-bty-S22-005.jpg

Αν θες να κρύψεις το hangover του weekend, πρόσθεσε highlighter στην περιοχή των ματιών. Κι όμως, το highlighter μπορεί σε δευτερόλεπτα να σου χαρίσει ένα ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα. Τοποθέτησε λίγη ποσότητα στην εσωτερική κόγχη του ματιού, στη μέση του κινητού βλεφάρου και στη γωνία κάτω από το τόξο του φρυδιού και θα έχεις σε χρόνο dt το πιο fresh και διαπεραστικό βλέμμα.

Extra tip: Μπορείς να προσθέσεις λάμψεις και στο ντεκολτέ σου. Στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής 2024 στο Παρίσι, στο show του Gaurav Gupta, τα μοντέλα στην πασαρέλα είχαν σε μάτια, ζυγωματικά, χείλη και ντεκολτέ μία διακριτική λάμψη που έκανε την επιδερμίδα να φαίνεται ότι σφύζει από ζωντάνια. Για να πετύχεις αυτό το λαμπερό εφέ στο ντεκολτέ σου, μπορείς να αναμείξεις την ενυδατική σου με το highlighter. Τόσο απλό!

1706263024902-286904757-Gaurav-Gupta-HC-clp-S24-006.jpg

Τι να αποφύγεις...

Όταν προσθέσεις το highlighter στα ζυγωματικά είναι σημαντικό να τοποθετήσεις τη σωστή ποσότητα πάνω ακριβώς στα κόκαλα του προσώπου. Αν εφαρμόσεις το προϊόν πιο χαμηλά, μπορεί να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο πλατύ, χωρίς να αναδείξεις τις γωνίες σου.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχω συγκεντρώσει μερικά highlighters που λατρεύω να χρησιμοποιώ ξανά και ξανά. Ρίξε μία ματιά...