Mindful beauty: Όταν η μάχη ενάντια στον χρόνο και τις κηλίδες μας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό μας

Mindful beauty: Όταν η μάχη ενάντια στον χρόνο και τις κηλίδες μας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό μας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την αντιγήρανση , για τη μάχη ενάντια στις κηλίδες και πώς αυτή, με τη βοήθεια της Vichy, μπορεί να γίνει ένα self-care ritual που θα μας φέρει πιο κοντά στον ίδιο μας τον εαυτό.

Κάθε πρωί αντικρίζουμε στον καθρέφτη την αντανάκλαση του χρόνου αποτυπωμένη στο πρόσωπό μας: Μια ρυτίδα, σημάδι, ίσως, των αμέτρητων χαμόγελων που έχουμε μοιράσει απλόχερα, μια κηλίδα -ανάμνηση μιας ξέγνοιαστης μέρας κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτές οι λεγόμενες «ατέλειες» δεν είναι απλά σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στο δέρμα μας. Είναι τα «κεφάλαια του βιβλίου της ζωής μας» γραμμένα στην επιδερμίδα μας. Είναι ιστορίες χαράς και λύπης, διασκεδάσεων και προκλήσεων, ολόκληρο το ταξίδι μας αποτυπωμένο σε κάθε λεπτή γραμμή και κάθε μικρή κηλίδα.

Κι όμως, η ανάγκη να διατηρήσουμε τη νεανική μας λάμψη είναι σταθερή και έντονη. Ίσως γιατί η αλλαγή μας τρομάζει, ίσως γιατί η νεότητα συνδέεται με την αισιοδοξία και τις δυνατότητες. Μήπως όμως, τελικά, η ομορφιά δεν αφορά μόνο την αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Μήπως η πραγματική ομορφιά πηγάζει από την αποδοχή του εαυτού μας, με τα σημάδια του χρόνου και τις ιστορίες που κρύβουν πίσω τους;

Eikona7.jpg

Η Vichy, το brand με την επιστημονικότητα και την εξειδίκευση στην αντιγήρανση, που αγαπά και φροντίζει πρώτα από όλα εμάς και την επιδερμίδα μας, μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, με αφετηρία το δέρμα μας. Άλλωστε, η Vichy, δεν είναι απλά ένας σύμμαχος στη μάχη μας ενάντια στις κηλίδες και το γήρας. Είναι συνήγορος της επανασύνδεσης με τον εαυτό μας, είναι η μάρκα που συνέδεσε την ομορφιά με την υγεία, και συνεχώς μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτό δημιούργησε για εμάς ένα πρωτόκολλο περιποίησης το οποίο, μέσω της αποτελεσματικής μάχης με τα σημάδια του χρόνου, μας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό μας. Το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 είναι ένα skincare routine, το οποίο στοχεύει τις κηλίδες, αλλά και τις ρυτίδες ολιστικά. Στον πυρήνα του: Ο ορός Liftactiv Β3 Serum. Για να καταλάβουμε όμως πώς λειτουργεί αυτό το πρωτόκολλο και γιατί λέμε ότι μας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό μας, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για τα σημάδια του χρόνου.

Eikona6.jpg

Η Vichy και η καταπολέμηση των κηλίδων

Οι κηλίδες, που αποτελούν μία μορφή υπερμελάγχρωσης, είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και οφείλεται στην διαταραχή της σύνθεσης της μελανίνης, μία βιολογική διαδικασία, μέσω της οποίας η συγκεκριμένη χρωστική (που δίνει στο δέρμα και τα μαλλιά το χρώμα τους) συντίθεται και κατανέμεται στην επιδερμίδα. Δεν υπάρχει, όμως, ένα μόνο είδος δυσχρωμιών. Τα σημάδια στο πρόσωπό μας μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή πανάδων αλλιώς ηλιακών φακίδων. Αυτές οι φακίδες σχετίζονται με την έντονη και αθροιστική έκθεση στον ήλιο. Υπάρχει όμως και το μέλασμα που μπορεί να έχει μεγαλύτερη έκταση κυρίως στο μέτωπο. Αυτό σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές και κυρίως με την εγκυμοσύνη. Τέλος, υπάρχει η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση αλλιώς ΜΦΥ, η οποία κάνει την εμφάνισή της μετά από κάποιο τραυματισμό ή φλεγμονή στο δέρμα.

Μέσω της μελέτης σχετικά με το εκθεσίωμα, η Vichy έχει καταφέρει να εντρυφήσει περισσότερο στους παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση στην επιδερμίδα και να μας προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις, όπως το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3.

The magic of Vichy Liftactiv B3

Το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, έχει στον πυρήνα του έναν πανίσχυρο ορό, τον Liftactiv Β3 Serum. Πρόκειται για έναν πολυδραστικό ορό προσώπου, που στοχεύει στις σκούρες κηλίδες, τις δυσχρωμίες συνολικά και τις ρυτίδες. Η σύνθεσή του, εμπλουτισμένη με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy, περιέχει υψηλή συγκέντρωση νιασιναμίδης (βιταμίνης Β3) και έτσι μειώνει την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων, αποτρέποντας παράλληλα τον σχηματισμό νέων. Ακόμα, περιέχει ένα σύμπλοκο απολέπισης με βάση το γλυκολικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας του δέρματος, συμβάλλοντας στην πιο ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας. Τέλος, η πανίσχυρη σύνθεση φόρμουλα του Liftactiv Β3 Serum, περιλαμβάνει επιπλέον συστατικά (βιταμίνη Cg και πεπτίδια για την ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου) που στοχεύουν στη μείωση των ρυτίδων, ενισχύοντας τη σφριγηλότητα και τη νεανική όψη του προσώπου.

Eikona5.jpg

Έχουμε λοιπόν έναν ορό που, με βάση την επιστημονική έρευνα των εργαστηρίων Vichy, προσφέρει ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες χρήσης. Για τα βέλτιστα αποτελέσματα κατά των κηλίδων, ο ορός συνδυάζεται με ακόμα δύο προϊόντα-συμμάχους: Την κρέμα Liftactiv B3 SPF 50 Κρέμα Ημέρας κατά των κηλίδων και την Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη.

Eikona4.jpg

H Liftactiv B3 Κρέμα ημέρας κατά των κηλίδων με SPF 50 είναι μια κρέμα διπλής δράσης που αντιμετωπίζει τις σκούρες κηλίδες και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα. Χάρη στη Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3), το ενεργό συστατικό απολέπισης LHA και τα βιοπεπτίδια, στοχεύει στην καρδιά των υπερμελαγχρώσεων για να μειώσει την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων και να προάγει έναν πιο ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας. Διαθέτει επίσης υψηλή αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF 50, για να προστατεύσει το την επιδερμίδα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV που μπορούν να επιδεινώσουν τις υπερμελαγχρώσεις και να επιταχύνουν τη γήρανση. Πρόκειται λοιπόν για μία κρέμα η οποία διορθώνει τις κηλίδες, αλλά και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα από την δημιουργία νέων.

Eikona3.jpg

Η Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με Ρετινόλη, είναι μια ενυδατική κρέμα νύχτας που στοχεύει τις δυσχρωμίες και τις ανομοιομορφίες του δέρματος. Ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας σε Νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) και της Καθαρής Ρετινόλης, λειτουργεί κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ενισχύσει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Έτσι, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των σκούρων κηλίδων, χαρίζοντας πιο ομοιόμορφο και λαμπερό τόνο επιδερμίδας. Η επιστημονικότητα και η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στον κιρκαδικό ρυθμό ο οποίος ενεργοποιείται όσο κοιμόμαστε. Όταν ενεργοποιείται ο κιρκαδικός ρυθμός, η δραστηριότητα των μελανοκυττάρων πέφτει στο ελάχιστο ενώ η κυτταρική ανανέωση βρίσκεται στο μέγιστο. Έτσι, η Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με Ρετινόλη επιδιορθώνει, θρέφει και να βελτιώνει την εμφάνιση των κηλίδων την ιδανική στιγμή.

Eikona2.png

Το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3

Αυτά τα 3 προϊόντα, συνθέτουν το πιο αποτελεσματικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των κηλίδων και των σημαδιών. Πρώτος έρχεται ο Liftactiv Β3 Serum να διορθώσει εντατικά και σε βάθος. Έπειτα, έρχεται η κρέμα Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 να διορθώσει και να προστατεύσει. Τέλος, έρχεται η Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη να επιδιορθώσει σε ακόμα περισσότερο βάθος. Μιλάμε ουσιαστικά για έναν κύκλο περιποίησης με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Αλλά η Vichy δεν σταματά εκεί. Γνωρίζοντας ότι η αυτοπεποίθηση πηγάζει από κάτι βαθύτερο από την αψεγάδιαστη όψη, έχει ανάγει το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 σε τελετουργικό αυτοαποδοχής και αγάπης. Δεν μας προσκαλεί λοιπόν απλά να ακολουθήσουμε τα βήματα, αλλά να τα κάνουμε μέρος του self-care μας, με σκοπό να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Με εαυτόν τον τρόπο, η Vichy και το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3, μας βοηθά να μετατρέψουμε την ανησυχία για τις κηλίδες, σε μια ευκαιρία για mindfulness και αποδοχή. Τα προϊόντα αυτά άλλωστε, δεν υπόσχονται να διαγράψουν το παρελθόν μας, αλλά να το φωτίσουν με μια διαφορετική ματιά, μια ματιά αγάπης και κατανόησης και να το φροντίσουν περαιτέρω.

Eikona1.jpg

A self-care ritual

Το skincare, άλλωστε, δεν είναι απλά μια ρουτίνα ομορφιάς. Είναι μια πολύτιμη στιγμή αφιερωμένη στον εαυτό μας. Σε έναν κόσμο γεμάτο θόρυβο και απαιτήσεις, η Vichy και το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 γίνεται μία αφορμή για μια παύση, για μια βαθιά αναπνοή και για επανασύνδεση με τον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση δεν πηγάζει μόνο από μία υγιή επιδερμίδα, αλλά και από την αίσθηση του να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Με κάθε προϊόν βήμα του skincare routine μας, επενδύουμε στο well-being μας, στη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Αξίζει λοιπόν να αφιερώσουμε λίγα λεπτά, κάθε μέρα, για την περιποίηση της επιδερμίδας μας ακολουθώντας το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3. Δεν είναι εξάλλου κάποια περίπλοκη διαδικασία. Αρκεί να καθαρίσουμε απαλά το δέρμα μας με το κατάλληλο Vichy καθαριστικό προϊόν και να ακολουθήσουμε τα 2 απλά βήματα είτε για το πρωί, είτε για το βράδυ. Η Vichy δεν μας λέει πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Μας δίνει τα εργαλεία και την έμπνευση για να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό τελετουργικό self-care, ένα τελετουργικό που θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και το δέρμα μας και να ακτινοβολήσουμε πρώτα από αυτοπεποίθηση και έπειτα από ομορφιά και υγεία.

Ανακάλυψε το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και στο αγαπημένο σου e-pharmacy και μετάτρεψε την μάχη ενάντια στον χρόνο και τις κηλίδες σε self-care ritual.