Dove Self Esteem Project: Το Dove θέλει να μετατρέψουμε την ομορφιά σε πηγή αυτοπεποίθησης

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Dove Self Esteem Project: Το Dove θέλει να μετατρέψουμε την ομορφιά σε πηγή αυτοπεποίθησης

Τα νεαρά κορίτσια εκτίθενται καθημερινά σε τοξικές συμβουλές μέσω των feeds τους στα social media και το Dove αναλαμβάνει δράση για να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε -από το feed και τις ζωές μας- κάθε τοξικότητα.

Αν ρίξουμε μία ματιά στα feeds των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, θα εντοπίσουμε δεκάδες post κοριτσιών με εμφάνιση τόσο φιλτραρισμένη που σχεδόν δεν αναγνωρίζονται. Θα έρθουμε αντιμέτωπες με άπιαστα πρότυπα ομορφιάς, θα εκτεθούμε σε πολύ κακές συμβουλές ομορφιάς και πολύ πιθανόν να πέσουμε θύματα σκληρότατης κριτικής. Αυτή είναι η καθημερινότητα και η πραγματικότητα για δεκάδες νεαρά κορίτσια που χρησιμοποιούν τα social media για να εκφραστούν και να συνδεθούν με την παρέα τους. Είναι μία πραγματικότητα τοξική και πρέπει να αλλάξει.

1689316052467-200588470-image002.jpg

Βλέπεις, σύμφωνα με έρευνα του Dove, 1 στα 2 κορίτσια υποστηρίζει ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευθύνονται για τη χαμηλή αυτοπεποίθηση. Σε ένα περιβάλλον που τα κορίτσια ακόμη διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και τη σχέση τους με τον ίδιο τους τον εαυτό, δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για τοξικές συμβουλές.

Το Dove, μέσω του Dove Self Esteem Project, θέλει να κάνει την ομορφιά και τη μοναδικότητα, πηγές αυτοπεποίθησης για όλα τα νεαρά κορίτσια αλλά και για κάθε γυναίκα εκεί έξω. Για να δημιουργήσει μεγαλύτερο awareness, κάλεσε νεαρά κορίτσια και τους γονείς τους στο Toxic Advice Escape Room by Dove.

Εκεί, οι γονείς και τα νεαρά κορίτσια ήρθαν αντιμέτωποι με τις τοξικές συμβουλές που εμφανίζονται στα feed των social media και προσπάθησαν να αποδράσουν μαζί από αυτές. Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις την εμπειρία τους.

Παράλληλα με αυτή τη δράση, το Dove δημιούργησε έναν οδηγό αυτοπεποίθησης. Ένα εργαλείο για γονείς, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να παραμείνουν ο εαυτός τους, αποβάλλοντας την τοξικότητα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που χρησιμοποιούν. Δες το παρακάτω video και κατέβασε τον οδηγό αυτοπεποίθησης.

Σε έναν κόσμο όπου η έννοια της ομορφιάς έχει αλλοιωθεί και τείνει να αλλοιώσει την προσωπικότητα των δικών μας παιδιών, το Dove πρωτοστατεί και μας καλεί όλους να κάνουμε την αλλαγή, να γίνουμε η αλλαγή και να αποβάλλουμε την τοξικότητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας.

#Dove

#DoveEscapeToxicAdvice

#DetoxYourFeed

#DoveSelfEsteemProject