Τα μαλλιά σου αφυδατώνονται το καλοκαίρι; Πες «ναι» στα οφέλη που τους προσφέρει το υαλουρονικό οξύ!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Τα μαλλιά σου αφυδατώνονται το καλοκαίρι; Πες «ναι» στα οφέλη που τους προσφέρει το υαλουρονικό οξύ!

Είτε έχεις πολύ μακριά μαλλιά, είτε ένα κομψό καρέ πάνω από τον ώμο, είναι σημαντικό να τα φροντίζεις, ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού.

Τα μαλλιά μου είναι η δύναμή μου. Όταν το λέω στις φίλες μου με πειράζουν ή με λένε υπερβολική όμως, κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη, ξέρω πως έχω τα μαλλιά που πραγματικά μου αξίζουν, που με εκφράζουν και με κάνουν να νιώθω ακόμη πιο όμορφα με εμένα.

Βέβαια, αυτό το αποτέλεσμα που με γεμίζει καθημερινά αυτοπεποίθηση, δεν οφείλεται μόνο στη Ναταλία, την έμπειρη hairstylist η οποία καταλαβαίνει ακριβώς τι θέλω κάθε φορά και το κάνει πράξη με τα ψαλίδια της, αλλά και στην «ιεροτελεστία» περιποίησης που ακολουθώ πιστά, κάθε φορά που απολαμβάνω το μπάνιο μου.

Κι όμως, αυτά τα λίγα λεπτά μέσα στο ντους, ο χρόνος που αφιερώνω αμέσως μετά το μπάνιο μου για το ξεμπέρδεμα και το χτένισμα των μαλλιών μου, είναι μία συνήθεια που έχει γίνει η δική μου προσωπική… λατρεία, μία hair care ρουτίνα που προσφέρει στα μαλλιά μου μία μεταξένια, λεία υφή και μία ολοκληρωμένη ενυδάτωση.

Βλέπεις, είτε έχεις πολύ μακριά μαλλιά, είτε ένα κομψό καρέ πάνω από τον ώμο, είναι σημαντικό να τα φροντίζεις, ειδικότερα την περίοδο του καλοκαιριού. Διότι η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, τα συχνά μπάνια και το νερό της θάλασσας, επηρεάζουν την υγεία τους και τα αφυδατώνουν σε μεγάλο βαθμό.

Ακριβώς για αυτό, στο κείμενο που ακολουθεί, θα σου αποκαλύψω τα βήματα που ακολουθώ στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου, καθώς και τον hair «σύμμαχό» μου από υαλουρονικό οξύ, που μου προσφέρει τα ενυδατωμένα, υγιή και λαμπερά μαλλιά που πραγματικά μου αξίζουν.

#1 Απολαμβάνοντας ένα βαθύ και ολοκληρωμένο λούσιμο

Ένα σωστό και ολοκληρωμένο λούσιμο είναι «το Α και το Ω» για να απολαμβάνεις τα μαλλιά που επιθυμείς για τον εαυτό σου. Τι θα κάνεις, λοιπόν; Θα εφαρμόσεις μία ικανοποιητική ποσότητα σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού σου και έπειτα, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, θα δημιουργήσεις μπόλικο αφρό που θα τον μεταφέρεις έως τις άκρες των μαλλιών σου. Αν έχεις μακριά και πυκνά μαλλιά, αφού τα ξεπλύνεις καλά από τον αφρό, θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία, βάζοντας τη μισή ποσότητα σαμπουάν από αυτήν που χρησιμοποίησες την πρώτη φορά.

1690873863697-945245565-image003.jpg

#2 Επενδύοντας σε ένα ισχυρό conditioner σε μορφή νερού

Πιθανότατα γνωρίζεις τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις όμως, είναι πως πλέον μπορείς να το εφαρμόζεις και στα μαλλιά σου, ενώ λούζεσαι, επενδύοντας στη μοναδική, ισχυρή σύνθεση του Elvive Hydra Hyaluronic Wonder Water της L’Oréal Paris. Πρόκειται για ένα conditioner σε μορφή νερού, το οποίο διεισδύει στα μαλλιά γρήγορα και εύκολα, «κλειδώνοντας» την υγρασία και προσφέροντάς τους μοναδική ενυδάτωση.

Αφού λουστείς με το σαμπουάν και το ξεβγάλεις καλά, λοιπόν, θα εφαρμόσεις το προϊόν απλώνοντάς το στο μήκος των μαλλιών σου, κάνοντας μία κίνηση ζιγκ-ζαγκ. Έπειτα, θα κάνεις μασάζ στα μαλλιά για 8 δευτερόλεπτα. Αν νιώσεις μία ελαφριά θερμότητα, σημαίνει πως το προϊόν έχει ενεργοποιηθεί. Με το πέρας των 8 δευτερολέπτων, θα ξεβγάλεις καλά το προϊόν. Η ιδανική δοσολογία είναι 1 δόση, δηλαδή 20ml υγρού conditioner, για λεπτά έως μέτρια μαλλιά και 2 με 3 δόσεις, για πυκνά και σγουρά μαλλιά τα οποία απαιτούν περισσότερη φροντίδα.

Το Elvive Hydra Hyaluronic Wonder Water περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ, ενυδατικούς παράγοντες και αμινοξέα που στοχεύουν στα σημεία που τα μαλλιά είναι πιο ξηρά ή εύθραυστα, ενώ κατά την εφαρμογή του σχηματίζει λεπτές στρώσεις στην τρίχα, δηλαδή ελάσματα (lamellas) που χαρίζουν μία υγιή όψη στα μαλλιά σου.

Να είσαι σίγουρη πως εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο προϊόν 2 με 3 φορές την εβδομάδα έπειτα από το λούσιμο με σαμπουάν, όσο αφυδατωμένα και αν είναι τα μαλλιά σου, πολύ σύντομα θα αποκτήσουν μία ακαταμάχητη, λεία υφή, η οποία θα σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφη.

1690873887624-613735950-image005.jpg

#3 Επιτυγχάνοντας ένα εύκολο και ξεκούραστο ξεμπέρδεμα

Αν έχεις μακριά ή σγουρά μαλλιά, ξέρεις από πρώτο χέρι τι μπελάς είναι το βούρτσισμα και το χτένισμα μετά το λούσιμο. Ευτυχώς, με τον νέο σου «σύμμαχο» από τη L’Oréal Paris, η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη, αφού τα μαλλιά σου θα γίνουν τόσο απαλά, που θα ξεμπερδεύονται με ένα μόνο πέρασμα.

Μάλιστα, την παρούσα περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του σεσουάρ, καθώς επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών σου και να τα αφήνεις να στεγνώνουν από μόνα τους, φυσικά, αφού πρώτα τα ταμπονάρεις απαλά και καλά με μία πετσέτα, χωρίς όμως να τα τρίψεις.

Όσο για το χτένισμα, όσο τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα, καλό θα ήταν να τα χτενίσεις κάνοντας αργές, απαλές κινήσεις με μία χτένα, η οποία έχει αραιά «δόντια». Θα ξεκινήσεις το ξεμπέρδεμα από τις άκρες και σταδιακά θα ανεβαίνεις προς την κορυφή του κεφαλιού.

image007.jpg

Ακολουθώντας τα «μυστικά» περιποίησης μαλλιών που μοιράστηκα μαζί σου, πολύ σύντομα θα αποκτήσεις και εσύ τα «πλούσια», λαμπερά, υγιή μαλλιά, τα οποία θα σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση κάθε φορά που κοιτάζεσαι στο καθρέφτη. Αρκεί να προσθέσεις στην «ιεροτελεστία» φροντίδας των μαλλιών σου τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει το υαλουρονικό οξύ και η μαγική σύνθεση του Elvive Hydra Hyaluronic Wonder Water, η οποία κάνει… θαύματα στα μαλλιά σου, μέσα σε δευτερόλεπτα!