Το storytime πίσω από τη φωτογραφία με τα περισσότερα likes δεν είναι αυτό που νομίζεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Το storytime πίσω από τη φωτογραφία με τα περισσότερα likes δεν είναι αυτό που νομίζεις

Tο χαμόγελό μας είναι αυτό που κουβαλάει μέσα του τις στιγμές ολόκληρης της ζωής μας.

Αν ρίξεις μία γρήγορη ματιά στο Instagram μου, θα δυσκολευτείς να βρεις μία φωτογραφία στην οποία χαμογελώ ιδιαίτερα πλατιά. Βλέπεις, έχω ένα πολύ curated προφίλ, με συγκεκριμένη αισθητική και έχω εκπαιδεύσει το κοινό μου να περιμένει αυτό ακριβώς από εμένα. Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα ουδέτερο ή υπερβολικά στιλιζαρισμένο προφίλ. Είναι απλά ένα προφίλ που δείχνει μία πλευρά του εαυτού μου, η οποία έχει βρει το δικό της κοινό. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι, η πιο δημοφιλής φωτογραφία από όλες όσες έχω ανεβάσει, θα ήταν κάποια από τους δρόμους του Παρισιού, κάποια με πολύ εντυπωσιακό outfit ή απροσδόκητη γωνία λήψης. Δεν είναι όμως. Η εικόνα που έχει αποσπάσει τα περισσότερα likes ως σήμερα, είναι μία λίγο… κουνημένη φωτογραφία, στην οποία απλά χαμογελώ πολύ πλατιά και αυθόρμητα.

Μία ιστορία, ένα inside joke και ένα χαμόγελο από καρδιάς

Δεν σου κρύβω ότι είχα σκεφτεί πολύ αν θα πρέπει να την ανεβάσω. Όπως είπαμε άλλωστε, το προφίλ μου έχει πολύ προσεκτικά επιλεγμένο υλικό. Την τράβηξε ωστόσο η καλύτερή μου φίλη, από τα παρασκήνια της φωτογράφισής μας, και αφότου είχε πει το πιο αστείο inside joke. Ήταν απαραίτητο να ανέβει αυτή η φωτογραφία λοιπόν, αν μη τι άλλο για να μας θυμίζει -και επίσημα- αυτή την επεισοδιακή φωτογράφιση. Βλέπεις, μετά το αστείο της, δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω και κάπως έτσι βγήκαμε εκτός προγράμματος. Είναι ο άνθρωπος που με κάνει πραγματικά να λάμπω από χαρά και να γελώ μέχρι δακρύων, και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από ένα άλλο σετ φωτογραφιών, αυτό του κινητού μου.

Σε κάθε εικόνα που είμαστε μαζί, το χαμόγελό μου είναι τεράστιο και έχω εκατοντάδες τέτοιες φωτογραφίες. Είναι φωτογραφίες που μου θυμίζουν τις πιο όμορφες στιγμές, τις πιο γλυκιές αναμνήσεις. Είναι αυθεντικά χαμόγελα από καρδιάς, που δεν στοχεύουν στα likes, και δεν αφορούν ότι συμβαίνει στην «βιτρίνα» του χαμόγελού μας αλλά πολλά περισσότερα. Αφορούν τη φιλία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την φροντίδα. Αφορούν όλα όσα πρεσβεύει και η νέα καμπάνια της AIM «Πέρα από τα μπροστινά μας δόντια». Για την AIM (και για όλους μας στην πραγματικότητα) το χαμόγελό μας είναι αυτό που κουβαλάει μέσα του τις στιγμές ολόκληρης της ζωής μας. Πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε να το «φοράμε» όσο πιο συχνά μπορούμε, αλλά και να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

EUAGGELIA-2.png

I like my smile

Πρέπει να παραδεχτώ ότι, από τότε που ξεκίνησα την πορεία μου στο Instagram, ήταν πολλές εκείνες οι στιγμές που δεν είχα απλά αγωνία για τα likes, αλλά εμμονή. Ευτυχώς, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Σήμερα, τα likes δεν είναι πλέον η εμμονή μου, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο η παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου, που αντανακλά την αισθητική και τον χαρακτήρα μου. Γι’ αυτό έχω πάντα μαζί μου την AIM για να περιποιούμαι το χαμόγελό μου, το οποίο σκοπεύω και να φωτογραφίζω -πλέον- πιο συχνά.

Θέλω το προφίλ μου να είναι elegant, αλλά και αυθεντικό. Θέλω να φαίνεται η αισθητική μου αλλά και η ζεστασιά που κρύβω μέσα μου και την οποία φέρνουν στην επιφάνεια τα αγαπημένα μου πρόσωπα, όπως η κολλητή μου. Θα χαμογελώ από καρδιάς λοιπόν στο εξής, όχι μόνο για τα likes, αλλά γιατί το χαμόγελό μου κρύβει μέσα του πολλά περισσότερα. Θα χαμογελώ πιο πλατιά και θα συνεχίσω να φροντίζω το χαμόγελό μου γιατί θέλω το Instagram μου, να αρχίσει να μοιάζει περισσότερο με το άλμπουμ του κινητού μου.

CHRISTINA-3.jpg

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία μου με τα περισσότερα likes λοιπόν, δεν ήταν αυτή που μπορεί να νόμιζες. Δεν είχε συμβεί κάτι ανεπανάληπτο, απλά η κολλητή μου είπε κάτι που βρήκα αστείο και έτσι ξεκίνησε μία αλυσιδωτή αντίδραση που με έκανε να θέλω να χαμογελώ πιο πλατιά, πιο συχνά αλλά πάντα από καρδιάς, παρέα πάντα με την αγαπημένη μου AIM.