The Queen's Experts: 4 pro tips για να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Ευαγγελία Αλπίδου
The Queen's Experts: 4 pro tips για να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Ένα λάθος κούρεμα μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε να κουρευτούμε μόνες μας στο σπίτι. Εμπιστευόμαστε πάντα έναν ειδικό!

Τις προηγούμενες ημέρες μιλούσα με τις φίλες μου για μαλλιά... -Νομίζω, πως θα ταυτιστούν μαζί μου οι περισσότερες κοπέλες. Η αλήθεια είναι πως εγώ ανήκω σε μία άλλη κατηγορία, καθώς είμαι η μόνη από την παρέα μου που δεν έχω πειράξει το χρώμα των μαλλιών μου. Παρόλα αυτά, αυτό που παρατήρησα, είναι ότι οι περισσότερες φίλες μου ενδιαφέρονται για το ποιο θα είναι το επόμενο κούρεμα ή χρώμα που θα επιλέξουν και όχι η υγεία των μαλλιών τους.

The Queen's Experts: 3 pro tips για να εφαρμόσεις τέλεια το concealer

Ακόμα και το καλύτερο κούρεμα να έχεις επιλέξεις, αν τα μαλλιά σου δεν είναι υγιή, θα συνεχίσουν να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ασχοληθείς πρώτα με την φροντίδα των μαλλιών σου και μετά να προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αλλαγή θες να κάνεις στην εμφάνισή σου. Αν ακολουθήσεις το αντίθετο, το πιο πιθανό είναι να νιώσεις ότι πέταξες τα λεφτά σου στα σκουπίδια. Μην απογοητεύεσαι! Γι' αυτό είμαι εγώ εδώ για να σου δίνω τις πιο όμορφες συμβουλές που θα κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την καθημερινότητά σου.

Αποφάσισα, λοιπόν, να απευθυνθώ στον Ιωάννη Μιχαλέλη, τον hair expert της Dyson στην Ελλάδα. Για να μας πει όλα τα tips για το πώς θα φροντίσουμε σωστά τα μαλλιά μας, έτσι ώστε να είναι υγιή και λαμπερά. Είναι μικρά βήματα που αν ακολουθήσεις στην καθημερινότητά σου θα σου αλλάξουν τη ζωή! Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα...

Snapinsta.app_53056290_124721795326972_1017584437186708627_n_1080.jpg

@michalelis_ioannis

4 pro tips για να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου:

1. Απέφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες να σου χαρίσουν γρήγορα το επιθυμητό styling, στην πραγματικότητα όμως το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν την τρίχα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν σε χρόνο dt τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Κάθε φορά που στεγνώνεις τα μαλλιά με το πιστολάκι προσπάθησε να αφήνεις μία απόσταση μεταξύ τους, γιατί είναι μία καθημερινή συνήθεια που καταστρέφει την τρίχα.

2. Χρησιμοποίησε στις άκρες των μαλλιών μία θεραπεία

Ένα εύκολο tip για λείες άκρες είναι να χρησιμοποιήσεις πριν το μπάνιο σου κάποιο έλαιο το οποίο θα μαλακώσει τις άκρες και θα τις κάνει να δείχνουν ενυδατωμένες. Επίλεξε vegan προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν σιλικόνες καθώς καταστρέφουν τα μαλλιά. Οι ξηρές και ατίθασες άκρες δεν θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις stylish χτενίσματα και θα κάνουν το χρώμα των μαλλιών σου να φαίνεται θαμπό.

421616657_1760159794456083_535623572848697056_n.jpg

MILIAN JO, DAMAGED REPAIR

3. Επίλεξε το σωστό κούρεμα

Το κούρεμα παίζει πού σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών. Για παράδειγμα, αν γίνει ένα λάθος φιλάρισμα είναι δύσκολο να έρθουν γρήγορα τα μαλλιά στο ίδιο μήκος, ενώ μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ψαλίδα στις άκρες. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε να κουρευτούμε μόνες μας στο σπίτι. Εμπιστευόμαστε πάντα έναν ειδικό!

Elie-Saab-HC-bks-S24-041.jpg

4. Μην ξεχνάς τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα

Τέλος, τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα θα προστατέψουν τα μαλλιά από τη θερμότητα, την υγρασία και το φριζάρισμα. Διαθέτουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία παγιδεύουν τα θαμπά μέταλλα, ενισχύοντας το χρώμα και τη λάμψη. Τοποθέτησέ θερμοπροστατευτικό προϊόν από τη ρίζα μέχρι τις άκρες σε νωπά μαλλιά και στη συνέχεια άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε το πιστολάκι.

Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω βήματα στην hair care routine σου, τα μαλλιά σου σύντομα θα σφύζουν από υγεία και λάμψη! Ευχαριστούμε πολύ τον Ιωάννη Μιχαλέλη, τον hair expert της Dyson στην Ελλάδα, που μας έλυσε όλες τις απορίες!