Γιατί τα μαλλιά φριζάρουν στη βροχή; 5 anti-frizz προϊόντα για το νεσεσέρ σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Γιατί τα μαλλιά φριζάρουν στη βροχή; 5 anti-frizz προϊόντα για το νεσεσέρ σου

Μπορείς να καμουφλάρεις τα μαλλιά με καπέλα, μεταξωτά μαντήλια και κασκόλ, τα οποία προστατέψουν το χτένισμά σου και θα χαρίσουν στιλ στο outfit σου.

Η αλήθεια είναι πως οι μετεωρολόγοι το πρόβλεψαν... Η σημερινή ημέρα θα είναι βροχερή και σε μερικές περιοχές μπορεί και να χιονίσει. Όταν ο καιρός είναι moody και βροχερός το μόνο πράγμα που θες να κάνεις είναι να χουχουλιάσεις στον καναπέ και να απολάυσεις τον καφέ σου, διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο.

Ώρα για ένα χαλαρωτικό ντους: Η απολέπιση και 2 tips για λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα

Δυστυχώς, δεν μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο στις υποχρεώσεις και στις δουλειές που έχεις να κάνεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Πρέπει, δηλαδή, όσο δύσκολο κι αν είναι να βρεις το κουράγιο και να βγεις έξω, στο κρύο και τη βροχή. Όπως έχουμε ξανά αναφέρει, η βροχή είναι ο χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά. Με το που ακουμπήσουν λίγες σταγόνες επάνω στα μαλλιά, φριζάρουν και στο επόμενο λεπτό καταλήγεις να κυκλοφορείς με μία αφάνα.

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά στη βροχή;

Givenchy-bks-S24-008.jpg

Το νερό της βροχής μπορεί να φέρει δύο αποτελέσματα στα μαλλιά. Το καθαρό νερό της βροχής κάνει καλό στην τρίχα -όσο κι αν δεν το πιστεύεις- καθώς προστατεύει τα μαλλιά από το κρύο, βοηθώντας τη τρίχα να διατήρηση τη σωστή υγρασία της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις τα μαλλιά σου απίστευτα απαλά... Από την άλλη, αν είναι γεμάτο με ρύπους, τότε τα μαλλιά φριζάρουν, σε δευτερόλεπτα!

Για να μπορέσεις να έχεις τα πιο καλοχτενισμένα μαλλιά ακόμα και στη βροχή μπορείς να επιλέξεις από πριν να μαζέψεις τα μαλλιά σου με έναν ωραίο sleek κότσο, μία πλεξούδα ή μία ponytail. Είναι εύκολα και γρήγορα χτενίσματα, τα οποία ούτε ο αέρας ούτε η βροχή μπορεί να τα αγγίξει!

Big bow! Ο φιόγκος είναι το απόλυτο αξεσουάρ μαλλιών που μπορεί να απογειώσει κάθε χτένισμα

Extra tip: Μπορείς να καμουφλάρεις τα μαλλιά με καπέλα, μεταξωτά μαντήλια και κασκόλ, τα οποία προστατέψουν το χτένισμά σου και θα χαρίσουν στιλ στο outfit σου.

Επιπλέον, πριν βγεις από το σπίτι μπορείς να χρησιμμοποιήσεις ένα anti-frizz προϊόν σε νωπά μαλλιά το οποίο θα αποτρέψει το φριζάρισμα. Τα anti-frizz spay θα γεμίσουν τα κενά ανάμεσα στα λέπια και θα καταπολεμήσουν την υγρασία και το φριζάρισμα. Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά προϊόντα μαλλιών τα οποία θα σε βοηθήσουν να πεις goodbye στα ατίθασα μαλλιά τις βροχερές μέρες. Με το που τα χρησιμοποιήσεις θα μας θυμηθείς! Ρίξε μία ματιά...