The Queen's Experts: 3 pro tips για να εφαρμόσεις τέλεια το concealer

Ευαγγελία Αλπίδου
The Queen's Experts: 3 pro tips για να εφαρμόσεις τέλεια το concealer

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να αγοράζουν concealer στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το foundation. Δες παρακάτω...

Ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε όλους τους μύθους που υπάρχουν γύρω από το concealer. Ναι, γι' αυτό το beauty προϊόν που υπάρχει σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ. Αρχικά πρέπει να ρωτήσουμε: Τι κάνει το concealer; Το concealer χρησιμοποιείται γύρω από την περιοχή των ματιών -και όχι μόνο- για να δώσει στην επιδερμίδα φως και λάμψη.

Επιπλέον, λειτουργεί και σαν «μαγικό ραβδί», αφού έχει τη δυνατότητα να «εξαφανίζει» τους μαύρους κύκλους με ένα μόνο πέρασμα. Αυτό και μόνο το κάνει απαραίτητο για το μακιγιάζ μας. Παρόλα αυτά, πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι το concealer, μετά από λίγη ώρα, αρχίζει και «σπάει». Γιατί συμβαίνει αυτό; Επίσης, ποια είναι η σωστή απόχρωση για την κάθε επιδερμίδα που θα κρύψει τις διχρωμίες γύρω από την περιοχή των ματιών;

Έχεις πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους; 8 κρέμες ματιών που κάνουν θαύματα

Όλα αυτά τα ερωτήματα και τους μύθους που ακούγονται για το concealer, αποφασίσαμε να καταρρίψουμε, με τη βοήθεια μιας αγαπημένης μας expert: Της Βασιλικής Κοκκινόρη. Η makeup expert της LANCÔME, μας έλυσε όλες τις απορίες και την ευχαριστούμε πολύ! Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα...

https://www.instagram.com/p/Cp-ztzRLoXg/

3 pro tips για το concealer:

Πώς μπορούμε να βρούμε τη σωστή απόχρωση;

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να αγοράζουν concealer στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το foundation. Το concealer έχει να κάνει με το χρώμα που έχει η περιοχή κάτω από τα μάτια.

  • Μαύροι κύκλοι: Θερμούς υποτόνους
  • Κόκκινοι κύκλοι: Ψυχρούς υποτόνους
  • Μωβ κύκλοι: Έναν συνδυασμό από θερμούς και ψυχρούς υποτόνους

Μερικές φορές, χρειάζεται να συνδυάσεις δύο concealer μαζί, ένα πιο θερμό για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους και ένα πιο ψυχρό για να το φέρεις σε ισορροπία με τον τόνο του δέρματος.

Blunt bob: Το νέο καρέ που ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο και σε κάθε τύπο μαλλιών

Duran-Lantink-bks-S24-001-(1).jpg

Πώς εφαρμόζουμε το concealer;

Η Βασιλική, συστήνει το concealer να εφαρμόζεται με ειδικό πινέλο. Προσοχή! Δεν τοποθετούμε concealer σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια. Για αρχή, αφού πρώτα έχουμε ενυδατώσει καλά την περιοχή των ματιών, τοποθετούμε λίγη ποσότητα εσωτερικά κοντά στο κόκκαλο της μύτης. Στη συνέχεια με το πινέλο σβήνουμε προς τα έξω, στο πόδι της χήνας. Επίσης, το concealer είναι καλό να το εφαρμόζουμε στο τέλος του μακιγιάζ, για να μην μουτζουρωθεί και σπάσει από τα υπόλοιπα καλλυντικά.

Lancome-Teint-Idole-Ultra-Wear-All-Over-Concealer.png

LANCOME, TEINT IDOLE ULTRA WEAR ALL OVER CONCEALER

Πόσο καλυπτικό πρέπει να είναι;

Δεν χρειάζεται να είναι πάρα πολύ καλυπτικό! Το θέμα είναι καθαρά χρωματικό! Για να κλειδώσεις το αποτέλεσμα, μπορείς να τοποθετήσεις στο τέλος μία διάφανη πούδρα η οποία θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ χωρίς να το αφυδατώσει. Οι κλασικές πούδρες θα αφυδατώσουν την περιοχή κάτω από τα μάτια και το concealer θα χρηματίσει μικρές-μικρές γραμμές σαν να έχει σπάσει. Στην αγορά υπάρχουν πούδρες οι οποίες είναι κατάλληλες για την περιοχή των ματιών.

Ευχαριστούμε πολύ την Βασιλική Κοκκινόρη, την makeup expert της LANCÔME, που μας έλυσε όλες τις απορίες!

Γιατί πρέπει να κάνεις καθαρισμό προσώπου με ατμό;

336347414_165485239657702_6004962795581316425_n.jpg

Βασιλική Κοκκινόρη, makeup expert της LANCÔME