Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε ΠΟΤΕ όταν ψεκάζουμε το άρωμά μας!

Βιβή Αγγελάκη
Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε ΠΟΤΕ όταν ψεκάζουμε το άρωμά μας!

Διάβασε και θα καταλάβεις...

Έχει συμβεί σε όλες μας, να παθιαστούμε με το νέο μας άρωμα και πάνω στον ενθουσιασμό μας, να αρχίζουμε να το ψεκάζουμε παντού πάνω μας: Από την κορυφή έως τα νύχια, ακό μη και πάνω στα ρούχα μας, προκειμένου να αφήνουμε το μεθυστική μυρωδιά μας ΠΑΝΤΟΥ!

Κι όμως, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε ΠΟΤΕ όταν βάζουμε το άρωμά μας και αυτό δεν είναι άλλο από το να ψεκάζουμε το άρωμα στα ρούχα μας...


Ο μύθος που θέλει να βάζουμε το υπεραγαπημένο μας άρωμα και στα ρούχα μας προκειμένου κι αυτά να μυρίζουν όπως εμείς, έχει καταρριφθεί και υπάρχουν τρεις πολύ βασικοί λόγοι:

c7a35d9ee42b5d070dbfa8c400d3439a 81010

Αρχικά, ψεκάζοντας ένα άρωμα ειδικά πάνω σε σκουρόχρωμα ρούχα υπάρχει ο κίνδυνος να τα λερώσουμε και να μείνει σημάδι. Μάλιστα, οι λεκέδες από το άρωμα είναι πολύ δύσκολο να βγουν, ιδιαίτερα δε αν το ύφασμα είναι πολύ λεπτό, όπως μετάξι ή σατέν.

Έπειτα, δεδομένου οτι το ύφασμα μπορεί να «κρατήσει» τη μυρωδιά περισσότερο, μπορεί να χρειαστεί να πλύνουμε αρκετές φορές τα ρούχα μας, προκειμένου να «φύγει» το άρωμα. Το πρόβλημα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε άρωμα ή κάποιος από το στενό μας περιβάλλον (π.χ ο καλός μας) έχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη μυρωδιά και εμείς έχουμε ήδη ψεκάσει τη μισή μας ντουλάπα...

5060fffdf109cf7f6b604d58868aeba5 ee1d7

Τέλος, είναι λάθος να πιστεύουμε πως η μυρωδιά του αρώματός μας είναι το ίδιο αποτελεσματική όταν την ψεκάζουμε στα ρούχα μας και όχι πάνω μας. Το άρωμα έχει δημιουργηθεί για να αλληλεπιδρά και να εφαρμόζετε στην επιδερμίδα μας –κυρίως στα σημεία των παλμών ή τις θερμές περιοχές του σώματός: όπως για παράδειγμα στο λαιμό, στο εσωτερικό του αγκώνα, στο εσωτερικό του καρπού και πίσω από τα αυτιά.