Το αμυγδαλέλαιο μην ξεχάσεις! 9 φυσικά συστατικά για πιο πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες

Μαρία Ροδίτη
Το αμυγδαλέλαιο μην ξεχάσεις! 9 φυσικά συστατικά για πιο πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες
Armando Grillo / Imaxtree.com

Μπορείς και μόνη σου στο σπίτι με απλά υλικά να φροντίσεις τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου ώστε να γίνουν πιο πυκνά και πλούσια.

Δεν έχουν την τύχη όλες οι γυναίκες να έχουν πλούσια φρύδια και πυκνές βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε διάφορες «επεμβατικές» λύσεις. Τατουάζ φρυδιών, τουφάκια βλεφαρίδων και άλλες πολλές είναι οι επιλογές που όλες έχουμε. Αν, ωστόσο, ανήκεις σε εκείνα τα κορίτσια που προτιμούν τις φυσικές λύσεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Παρακάτω θα δεις 9 φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να δυναμώσεις τις τρίχες των βλεφαρίδων και των φρυδιών σου, αλλά και να προωθήσεις την ανάπτυξή τους κάνοντάς τα πιο «γεμάτα» και πλούσια. Ready;

Backcombing: Το πιο εύκολο trick για ν’ αποκτήσεις πλούσια φρύδια στο λεπτό

Τα φυσικά συστατικά που θα σου χαρίσουν πιο πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες

Aloe vera gel

Η aloe vera είναι ένα υπέροχο μαλακτικό, που μπορεί να βοηθήσει στην «αναγέννηση» των φρυδιών σου, αλλά και στην αποκατάσταση των εύθραυστων βλεφαρίδων. Σκέψου απλά ότι όταν οι βλεφαρίδες σου έχουν υγρασία – την οποία η aloe vera θα τους προσφέρει- τότε είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν. Πάρε, λοιπόν, λίγο aloe vera gel με τα δάχτυλά σου και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα φρύδια και στις βλεφαρίδες σου. Σε πολύ λίγο καιρό θα διαπιστώσεις και μόνη σου τη διαφορά.

frydia_vlefarides.jpg

Βιταμίνη Ε

Τόσο οι κάψουλες βιταμίνης Ε όσο και το λαδάκι βιταμίνης Ε μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, αλλά και να λειτουργήσουν ως μαλακτικό βοηθώντας τις βλεφαρίδες σου να παραμένουν δυνατές και υγιείς. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, τη βιταμίνη Ε όπως ακριβώς και το aloe vera gel.

Αμυγδαλέλαιο

Τα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Ε στο αμυγδαλέλαιο μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των τριχών των φρυδιών, αλλά και να τα ενυδατώσουν.

Έλαιο δενδρολίβανου

Το έλαιο δενδρολίβανου μειώνει τον κνησμό και βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των τριχών. Γι’ αυτό ακριβώς το λάδι δεντρολίβανου θα σε βοηθήσει να κάνεις τα φρύδια σου πιο «γεμάτα» και τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές. Πώς να το χρησιμοποιήσεις; Βάλε μερικές σταγόνες μέσα στη mascara σου και χρησιμοποίησέ τη κανονικά όπως βάφεσαι κάθε φορά.

Καστορέλαιο

Μπορεί το καστορέλαιο να μην επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών των βλεφαρίδων, όμως βοηθά ώστε να μη σπάσουν. Σημαντικό και αυτό!

«Διάλειμμα» από το τσιμπιδάκι

Άσε για αρκετό διάστημα στην άκρη το τσιμπιδάκι φρυδιών και μην πειράζεις καθόλου τα φρύδια σου. Τι νόμιζες; Θέλουν κι αυτά τον χρόνο τους για να ανακάμψουν.

Συνέχισε στην gallery για να δεις ακόμη 3 φυσικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις και να κάνεις πιο πλούσια τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου.