Backcombing: Το πιο εύκολο trick για ν’ αποκτήσεις πλούσια φρύδια στο λεπτό

Μαρία Ροδίτη
Backcombing: Το πιο εύκολο trick για ν’ αποκτήσεις πλούσια φρύδια στο λεπτό
Armando Grillo / Imaxtree.com

Θέλεις πιο «γεμάτα» φρύδια; Με το backcombing θα έχεις στη στιγμή τα φρύδια των ονείρων σου.

Αν με ρωτούσαν «ποια είναι η πιο hot τάση στα φρύδια» τα τελευταία 2 χρόνια θα απαντούσα με απόλυτη βεβαιότητα τα fluffy brows. Τα πολύ «γεμάτα» και πλούσια φρύδια, δηλαδή. Αυτό το trend έχουν παρουσιάσει στις Εβδομάδες Μόδας οι μεγαλύτεροι Οίκοι, πλούσια φρύδια βλέπουμε στο Instagram να έχουν οι trendsetters και beauty influencers και αυτό προτείνουν και οι brow experts.

Τι άλλο θες για να πειστείς; Άλλωστε, τα πλούσια φρύδια είναι και πολύ κολακευτικά για το πρόσωπα μιας και αναβαθμίζουν αμέσως το βλέμμα, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ. Τώρα ξέρω τι σκέφτεσαι, βέβαια… Αν δεν έχεις εκ φύσεως πλούσια φρύδια και η κατάσταση είναι ντεμί, τι κάνεις. Υπάρχει λύση και λέγεται backcombing. Είναι το πιο εύκολο trick ever και είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσει.

Μια τάση για όλες! Το 2022 μπορείς να κάνεις τα πάντα στα φρύδια σου

Τι είναι το backcombing

Θα σου κάνω έναν παραλληλισμό για να καταλάβεις το backcombing. Πώς τινάζεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω για να αποκτήσουν περισσότερο όγκο; Κάπως έτσι «τινάζεις» και τα φρύδια σου.

https://www.instagram.com/p/CNfnO5xhKK1

Για την ακρίβεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα βουρτσάκι φρυδιών, να το βουτήξεις σε brow gel, να χτενίσεις τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που αναπτύσσονται για να τις ανασηκώσεις και να τους δώσεις όγκο. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις αυτήν την κίνηση και με τα δάχτυλά σου, αφού τα έχεις «βουτήξει» σε σκιά για να τονίσεις ακόμα περισσότερο τα φρύδια σου.

https://www.instagram.com/p/CUX00fbJ89x

Πάρε, δηλαδή, λίγη σκιά με τα δάχτυλά σου και τρίψε ελαφρώς τα φρύδια προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στρώσε τα μετά σιγά-σιγά με ανοδική φορά και θα δεις πως θα δείχνουν πιο fluffy από ποτέ.

Brow shopping

Για να μπορέσεις να κάνεις το backcombing θα χρειαστείς και τα απαραίτητα προϊόντα. Brow gel, μολύβι φρυδιών ή σκιά. Κι αν δεν τα έχεις μην ανησυχείς!

Έκανα έρευνα αγοράς, έψαξα και έφτιαξα για σένα τον καλύτερο οδηγό αγοράς. Ανακάλυψέ τον στην παρακάτω gallery.