Το απόλυτο trick στο ίσιωμα για να μη φριζάρουν τα μαλλιά όση υγρασία κι αν έχει

Μαρία Ροδίτη
Το απόλυτο trick στο ίσιωμα για να μη φριζάρουν τα μαλλιά όση υγρασία κι αν έχει

Φθινόπωρο έχουμε, υγρασία υπάρχει και το ίσιωμα των μαλλιών μοιάζει αυτήν την εποχή άδικος κόπος. Όχι, όμως, με αυτό το genius trick που θα μάθεις αμέσως τώρα.

Έχω την τύχη να έχω πολύ πυκνά και σγουρά μαλλιά. Και μπορεί στο παρελθόν να γκρίνιαζα γιατί δεν ξυπνάω καθημερινά με sleek hairstyle και μαλλιά που μοιάζουν σαν να βγήκαν από σελίδες περιοδικού, όμως πια χαίρομαι γιατί στα μαλλιά μου ένας hairstylist μπορεί πραγματικά να κάνει τα πάντα. Από μπούκλες και waves, μέχρι πλεξούδες και ίσια μαλλιά.

Και στα ίσια μαλλιά θα εστιάσω σήμερα. Αν κι εσύ έχεις τον ίδιο τύπο μαλλιών με εμένα, με καταλαβαίνεις. Το φθινόπωρο, με την υγρασία να είναι στο peak της, το ίσιωμα μοιάζει άδικος κόπος. Ταλαιπωρείσαι ξανά και ξανά με την πρέσα και τελικά μετά από λίγες ώρες καταλήγεις με φριζαρισμένα μαλλιά. Νομίζω, ωστόσο, ότι ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο κι όλα αυτά χάρη σε ένα genius tip, που μοιράστηκε μαζί μου ο hairstylist, Domenico Parisi.

Go straight! Αυτές είναι οι 15 καλύτερες πρέσες ισιώματος της αγοράς

Το trick με την πρέσα για τέλειο ίσιωμα με διάρκεια

Ο Domenico Parisi είναι Ιταλός κομμωτής, ζει στο Μιλάνο, και κάθε σεζόν βρίσκεται εκεί που χτυπά η καρδιά της μόδας και της ομορφιάς: στις Εβδομάδες Μόδας σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, βρισκόταν στο Paris Fashion Week και χθες (11/10) βρέθηκε… στον δικό μου δρόμο, έφτιαξε τα μαλλιά μου και μοιράστηκε μαζί μου το απόλυτο trick για τέλειο ίσιωμα.

isiwma_malliwn.jpg

Ποιο είναι αυτό, λοιπόν; Σίγουρα όχι το να πατάς ξανά και ξανά με την πρέσα την ίδια τούφα με φορά από τη ρίζα ως τις άκρες. Το μυστικό είναι να περνάς την τούφα με το ισιωτικό από τη ρίζα ως τη μέση της κάνοντας μία κίνηση πάνω κάτω με το εργαλείο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, ξεκινάς και ισιώνεις τη ρίζα μέχρι τη μέση των μαλλιών, επιστρέφεις αυτόματα με το εργαλείο στη ρίζα και ξανακατεβαίνεις στη μέση. Αλλά με πολύ γρήγορη κίνηση. Αυτό το up & down σού εγγυάται καλό και σταθερό ίσιωμα, που δεν θα χαλάσει μέσα στη μέρα, ειδικά αν βάλεις στο τέλος και λακ.

isiwma_mallia.jpg

Όσο για τα μαλλιά από τη μέση ως τις άκρες; Τα περνάς απλώς μια φορά με το ισιωτικό. Το μυστικό, δηλαδή, κρύβεται στο up & down από τη ρίζα ως τη μέση των μαλλιών. Και κάπου εδώ θέλω… ακόμα περισσότερη προσοχή από εσένα. Εννοείται ότι πριν χρησιμοποιήσεις την πρέσα ισιώματος θα ψεκάσεις τα μαλλιά με σπρέι θερμοπροστασίας και θα βάλεις το εργαλείο hairstyling στους 150 βαθμούς. Δεν χρειάζεται παραπάνω!