Σκασμένα χείλη; 4 tips που θα σε σώσουν από το τσουχτερό κρύο

Ευαγγελία Αλπίδου

Την επόμενη φορά που θα πιείς πράσινο τσάι μην πετάξεις το φακελάκι τσαγιού. Είναι ένα από τα tip που θα σου χαρίσει βαθιά ενυδατωμένα χείλη.

Τώρα τον χειμώνα τα χείλη μας είναι πιο επιρρεπή στο να ξηραίνονται και να αποκτούν μία ανάγλυφη όψη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ο αιώνιος εχθρός τους! Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά tips τα οποία μπορούν να κρατήσουν τα χείλη ενυδατωμένα και απαλά ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Με μπλε χείλη, no makeup looks και λάμψεις στο ντεκολτέ «έκλεισε» η Haute Couture Εβδομάδα Μόδας

Τα lips balms είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα αυτή την εποχή! Στην αγορά υπάρχουν lip balms τα οποία διαθέτουν τις πιο λαχταριστές γεύσεις και υφές που σε κάνουν να θες να τα γευτείς. Εκτός από τα lip balms που θα χαρίσουν στα χείλη σου ένα μοναδικό, λαμπερό φινίρισμα, υπάρχουν μερικά beauty tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να πεις goodbye στα σκασμένα χείλη σε χρόνο dt.
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

377754326_806208134576903_8280153567441586228_n.jpg

Απολέπιση - Scrub

Η απολέπιση είναι το Νο1 μυστικό για λεία και απαλά χείλη, καθώς αφαιρεί όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια. Scrub χειλιών είναι κάτι που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και μόνη σου με προϊόντα τα οποία υπάρχουν στην κουζίνα σου. Συγκεκριμένα θα χρειαστείς:

  • 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1 κ.γ λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1/2 κ.γ κανέλα

Η ζάχαρη θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το λάδι καρύδας θα ενυδατώσει χείλη σου. Το μέλι θα τους χαρίσει ένα λείο αποτέλεσμα και η κανέλα θα τους δώσει άρωμα και θα αυξήσει τη ροή του αίματος κάνοντάς τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά.

Χρησιμοποίησε ένα φακελάκι τσαγιού

Αφού απολαύσεις το πράσινο τσάι στον καναπέ σου μην πετάξεις το φακελάκι τσαγιού. Τοποθέτησε, το νωπό φακελάκι από πράσινο τσάι πάνω στα χείλη και άφησέ το πάνω στην επιφάνειά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαίρεσε το, χωρίς να ξεβγάλεις τα χείλη σου. Χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο tip καθημερινά και χάρισε στα χείλη σου βαθιά ενυδάτωση.

Μάσκα χειλιών

LANEIGE-Lip-Sleeping-Mask-Sleeping-Mask.png

LANEIGE, LIP SLEEPING MASK

Αυτές οι μάσκες νυκτός δρουν σαν καταπραϋντικό βάλσαμο που αγκαλιάζουν τα χείλη ενισχύοντας την ενυδάτωσή τους. Έτσι, τα χείλη ενυδατώνονται σε βάθος και γίνονται πιο απαλά και μαλακά μέσα σε μία νύχτα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και πριν την εφαρμογή του κραγιόν για να χαρίσεις μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα!

Δημιούργησε ένα δικό σου σοκολατένιο lip balm

Ναι, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα το δικό σου lip balm. Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κ.γ λάδι καρύδας
1 κ.γ γλυκό αμυγδαλέλαιο
2 σταγόνες βιταμίνη Ε (από κάψουλες)
1/3 κ.γ σκόνη κακάο
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή οποιαδήποτε άλλη γεύση θέλεις

Τοποθέτησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (μπεν μαρί) πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξε το μείγμα σε μικρά βαζάκια και άφησε το να κρυώσει. Το lip balm θα σου κρατήσει περίπου 8 εβδομάδες.