Η Συνταγή μου για τα πιο Yummy Chocolate Brownies με Reeses Pieces

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η Συνταγή μου για τα πιο Yummy Chocolate Brownies με Reeses Pieces

Το Σάββατο είχε γενέθλια η ανηψιά μου η Αλίκη και ήθελε να της φτιάξω το Birthday Cake της.

Έχω φτιάξει στο παρελθόν 2 συνταγές για Brownies η μια ήταν σοκολάτα ( https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/150555/h-syntagi-moy-gia-ta-chocolate-brownie-s ) και η άλλη σοκολάτα με ταχίνι ( https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/195372/banana-brownies-me-taxini ) με απόλυτη επιτυχία.

Έψαξα και βρήκα όμως την συνταγή της απόλυτης Nigella Lawson που την θαύμαζω από παιδάκι και είχα την τύχη να την δω 2 φόρες από κοντά στο Λονδίνο.

Πήρα την συνταγή της και την μετέτρεψα λίγο , βάζοντας λιγότερα καρύδια και προσθέτοντας Reeses Pieces peanut butter mini chocolates. Θα σας δώσω την original συνταγή της Θεάς Nigella πιο κάτω.

Να σας πω ότι το έφτιαξα 2 φόρες σε 2 μέρες γιατί άρεσε πολλή και είχε πολύ ζήτηση ( και δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω καμιά γιατί κάνω αυστηρή δίαιτα και μου τρέχαν τα σάλια με την μυρωδιά της σοκολάτας στην κουζίνα.

Υλικά :

375 γρ βούτυρο μαλακό

375 γρ την καλύτερη ποιότητα σοκολάτα κουβερτούρα

6 μεγάλα αυγά

1 κ.σ. Βανίλια

500γρ ζάχαρη άχνη

225 γρ αλεύρι

1 κ.γ αλάτι

300γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Σε πυρέξ η σε αλουμινένιο μιας χρήσης 33χ23χ5 1/2 cm

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα μαζί σε χαμηλή φωτιά.

3. Σε ένα μπωλ μεγάλο χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια.

4. Σε ένα άλλο μπωλ περνάμε από μια σίτα το αλεύρι και το αλάτι.

5. Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν το αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά ρίχνουμε το μπωλ με τα αυγά, την ζάχαρη και τα τριμμένα καρύδια και το αλεύρι με την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μαλακά για να συνδυαστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και τα ρίχνουμε στο πυρέξ ή στο αλουμίνιο. Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες στην gallery πρόσθεσα ανά τετράγωνο και ένα κομματάκι μίνι σοκολάτακι με φυστικοβούτυρο reeses pieces.

6. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά , θα δούμε πως το πάνω μέρος θα είναι στεγνό και το μεσαίο θα είναι πιο μαλακό ρευστό δεν θέλουμε να ψηθούν παραπάνω και να γίνουν όλα στεγνά.

Καλή επιτυχία

Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

https://www.facebook.com/JencaMajenco