Αν δεν έχεις καμία όρεξη για ταινία ή ρομαντικό δείπνο, έχουμε 10 ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αν δεν έχεις καμία όρεξη για ταινία ή ρομαντικό δείπνο, έχουμε 10 ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αν το να βγείτε για ένα ακόμη δείπνο ή για να δείτε ακόμη μια ρομαντική ταινία την Ημέρα των Ερωτευμένων σου φαίνεται «αγγαρεία» σου έχουμε τη λύση.

Η Ημέρα των Ερωτευμένων πλησιάζει κι αν είσαι από αυτούς, που αφενώς έχουν σύντροφο και αφετέρου τους αρέσει να τη γιορτάζουν, σίγουρα, θα βρίσκεσαι σε πυρετώδεις προετοιμασίες για το πώς να αξιοποιήσεις την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου με το έτερόν σου ήμισυ.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική ευκαιρία να πατήσεις ένα pause και να αναθερμάνεις τον έρωτά σου, ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της. Πολλά ζευγάρια βέβαια, ενώ στην αρχή της σχέσης τους γιόρταζαν με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη μέρα, με τα χρόνια σταμάτησαν να της δίνουν βαρύτητα κι αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχαν πλέον εναλλακτικές ιδέες για το πώς θα την γιόρταζαν.

Όσο ωραίο είναι ένα ρομαντικό δείπνο ή μια ρομαντική ταινία στο σινεμά, μπορεί να αποδειχθεί κουραστικό αν είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί κανείς να σκεφτεί για να γιορτάσει την Ημέρα των Ερωτευμένων. Γι' αυτό σου ετοιμάσαμε μια λίστα με 10 διαφορετικές ιδέες για να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όσο πιο ιδανικά γίνεται.

pexels-ron-lach-10129700.jpg

Πηγαίνετε σε γευσιγνωσία κρασιού

Ξέρω τι σκέφτεσαι: Ένα οποιοδήποτε μπαρ δεν αποπνέει μια πραγματικά ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, όπως απαιτεί η μέρα. Ένα wine bar, ωστόσο είναι ένα από τα πιο ρομαντικά περιβάλλοντα. Τα κεριά, η απαλή μουσική, ο χαμηλός φωτισμός είναι κάτι πολύ οικείο. Επιλέξτε μερικά είδη κρασιών που σας φαίνονται ενδιαφέροντα για να τα δοκιμάσετε - ένα ποτήρι από το καθένα - παρέα με ένα πλατό αλλαντικών και περάστε τη νύχτα συζητώντας με τον σύντροφό σας και μαθαίνοντας νέα πράγματα ο ένας για τον άλλον. Είτε η σχέση σας είναι νεότερη είτε είστε χρόνια μαζί, θα εκπλαγείτε από τις ιδιόρρυθμες και χαριτωμένες λεπτομέρειες που θα μάθετε ο ένας για τον άλλον. Κι αν βρείτε ένα κρασί που αρέσει και στους δύο, αγοράστε ένα μπουκάλι για να το έχετε στο επόμενο ραντεβού σας.

Κάντε μαθήματα χορού

Τα μαθήματα χορού δεν προορίζονται μόνο για ζευγάρια που ετοιμάζονται για τον πρώτο χορό στο γάμο τους, αλλά είναι για οποιοδήποτε ζευγάρι και ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να το εκμεταλλευόμαστε. Τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνε κράτηση για μαθήματα χορού με τον σύντροφό σου και απολαύστε να μαθαίνετε κάτι νέο μαζί. Ξεκινήστε αναζητώντας πού μπορείτε να κάνετε κράτηση για μαθήματα, επιλέξτε ένα χαριτωμένο αλλά άνετο ρούχο με το οποίο μπορείτε να χορέψετε και ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε κι οι δυο για μια ρομαντική και διασκεδαστική βραδιά μαζί. Ποιος ξέρει, μπορεί να το απολαύσετε τόσο πολύ που να πηγαίνετε τακτικά μαζί μέχρι να τελειοποιήσετε τις χορευτικές σας ικανότητες!

Παίξτε μαζί ένα παιχνίδι

Κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό που μπορείς να κάνεις με τον σύντροφό σου την ημέρα των ερωτευμένων είναι να παίξετε ένα επιτραπέζιο μαζί. Θα ξανανιώσετε παιδιά και θα περάσετε σίγουρα πιο όμορφα από το να καθόσασταν απλά μπροστά από την τηλεόραση «σκρολάροντας» στο κινητό.

Πάρτε όλη την ημέρα ρεπό μαζί

Χρησιμοποιήστε πραγματικά μία από αυτές τις ημέρες άδειας που έχετε μαζέψει και δεσμευτείτε να περάσετε την πιο ρομαντική μέρα μαζί. Ξυπνήστε για μια φορά πιο χαλαρά, χωρίς ξυπνητήρι, πάρτε το πρωινό σας είτε έξω είτε στο κρεβάτι κι ετοιμαστείτε για να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Το μόνο που έχει σημασία είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και να γιορτάζετε την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον.

Πηγαίνετε σε ένα θεματικό μπαρ

Εσωτερικά μίνι γκολφ σε μπαρ, μπαρ με βιβλία, μπαρ με επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ, μπαρ με γάτες και σκύλους. Θεματικά μπαρ και εστιατόρια εμφανίζονται σε πόλεις σε όλη τη χώρα και βασικά χτίστηκαν για να κάνουν μια βραδινή έξοδο πιο διασκεδαστική. Επιπλέον, τι καλύτερο από το να έχετε την ευκαιρία να κάνετε πραγματικά κάτι με τον σύντροφό σας πίνοντας ένα διασκεδαστικό κοκτέιλ ή μοκτέιλ αντί να παρακολουθείτε όλη την ώρα ή να κοιτάζετε την τηλεόραση πίσω από τη μπάρα; Για να βρεις το κατάλληλο θεματικό μπαρ κοντά σου, ξεκίνα να κάνεις έρευνα μέσα από τα social media και το διαδίκτυο, αφού πρώτα έχεις συζητήσει με τον σύντροφό σου ποιο θέμα θα ήταν αυτό που θα σας ενδιέφερε να δείτε σε ένα θεματικό μπαρ.

Κάνε αυτό που λες πάντα ότι θα κάνεις και δεν το κάνεις

Θυμάσαι αυτό το εστιατόριο που λες συνέχεια ότι θέλεις να πας ή τη συνταγή που έβαλες σελιδοδείκτη για να φτιάξεις για τον σύντροφό σου σε μια ειδική περίσταση; Τι περιμένεις; Χρησιμοποίησε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να κάνεις αυτό για το οποίο συνεχώς μιλάς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάνετε κράτηση για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο και μένετε σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο πάντα θέλατε να μείνετε. Ή ότι θα κλείσετε ένα ραντεβού σε ένα σπα για μασάζ ζευγαριού ή πηγαίνετε εθελοντικά μαζί για το απόγευμα και υποστηρίζετε έναν σκοπό για τον οποίο μιλάτε πάντα και οι δύο. Ό,τι κι αν είναι, αν το κάνετε μαζί θα σας κάνει να έρθετε πιο κοντά.

Ετοιμάστε πρωινό στο κρεβάτι

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σηκωθείτε βιαστικά από το κρεβάτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – ακόμα κι αν πρέπει να πάτε στη δουλειά, απλώς σηκωθείτε λίγο νωρίτερα για να απολαύσετε το πρωινό σας. Μπορείς να κάνεις έκπληξη στον σύντροφό σου προσφέροντάς του πρωινό στο κρεβάτι ή μπορεί να έχεις προγραμματίσει εκ των προτέρων να ετοιμάσετε κάτι μαζί για να περάσετε δημιουργικά την ημέρα των ερωτευμένων.

Πηγαίνετε να δείτε stand up, έναν αγώνα ή μια συναυλία

Πολλές φορές η ρουτίνα της καθημερινότητας δεν μας αφήνει να δούμε τα πράγματα με πιο χαλαρό και fun τρόπο. Ένα ραντεβού δύο ερωτευμένων δεν είναι απαραίτητο να οδηγεί σε ένα «αποστειρωμένο» δείπνο για να είναι ρομαντικό. Μπορεί να είναι το ίδιο ρομαντικό αλλά και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, πηγαίνοντας να παρακολουθήσετε μια συναυλία ή μία παράσταση ή ακόμα κι έναν αγώνα μπάσκετ.

Πηγαίνετε σε ένα ραντεβού τα ξημερώματα

Ξυπνήστε νωρίς, πάρτε ένα θερμός με ζεστή σοκολάτα και πηγαίνετε να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου μαζί σε μια ζεστή κουβέρτα από κάπου με μαγευτική θέα. Αν ωστόσο, δεν θέλετε να ξυπνήσετε τόσο νωρίς μπορείτε να διαλέξετε ένα μέρος για πρωινό ή brunch.

Κάντε μια υπαίθρια δραστηριότητα

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας αγαπάτε να βγαίνετε έξω, μην αφήσετε το κρύο να σας σταματήσει! Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορείτε να κάνετε μια χειμερινή πεζοπορία ή απλά δείτε την ημέρα σαν μια ευκαιρία για να ταξιδέψετε κάπου έξω από την πόλη σας για μια μέρα, έτσι ώστε να συνδεθείτε περισσότερο και με τη φύση και με τον σύντροφό σας.