To Cuffing Season που τελειώνει μετά τον Άγιο Βαλεντίνο, σηματοδοτεί την έναρξη του Fielding Season

To Cuffing Season που τελειώνει μετά τον Άγιο Βαλεντίνο, σηματοδοτεί την έναρξη του Fielding Season
Pexels

Τα «δεμένα» ζευγάρια που έκαναν σχέση τους κρύους μήνες και χωρίζουν μετά τον Άγιο Βαλεντίνο.

Το λεγόμενο «cuffing season» είναι ο όρος που περιγράφει την τάση των εργένηδων να θέλουν να βρουν σύντροφο για τους κρύους μήνες του Χειμώνα. Τότε, έχουν κάποιον για να βολευτούν μαζί του δίπλα στο τζάκι ή να πάνε μαζί του διακοπές τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, αυτά τα «δεμένα» ζευγάρια σπάνια έχουν διάρκεια πέρα από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τείνουν να τραβούν χωριστούς δρόμους μόλις οι μέρες μεγαλώσουν και οι θερμοκρασίες αρχίσουν να ανεβαίνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρομαντισμός περιορίζεται στον χειμώνα -το καλοκαίρι εγκαινιάζει την εποχή του fielding, το αντίστοιχο χαλαρό, ζεστό φλερτ που ταιριάζει απόλυτα σε αυτά τα ανέμελα κορίτσια.

Αν δεν έχεις καμία όρεξη για ταινία ή ρομαντικό δείπνο, έχουμε 10 ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Πριν αρχίσεις και κάνεις συνδυαστικές σκέψεις, δες τι πρέπει να ξέρεις για την εποχή του fielding και πώς να την κάνεις να λειτουργήσει για εσένα.

Ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν του cuffing μπορεί να είχες «επαναπαυθεί» με έναν μόνο σύντροφο, η σεζόν του fielding αγκαλιάζει την ποικιλία και τη χαμηλή δέσμευση. Σύμφωνα με το Urban Dictionary, η εποχή του fielding είναι η περίοδος μεταξύ τέλους Μαΐου και αρχών Σεπτεμβρίου, όταν οι daters επιλέγουν να «παίξουν» και να εξερευνήσουν τις επιλογές τους. Αντί να ψάχνεις για τον Ένα, το νόημα της περιόδου fielding είναι να διασκεδάσεις και να απολαύσεις την στιγμή με όποιον τυχαίνει να τραβήξει το βλέμμα σου στο «εδώ και τώρα».

Σε αντίθεση με την περίοδο του cuffing, δεν υπάρχει πίεση να παρευρεθείτε μαζί ως ζευγάρι σε οικογενειακές εκδηλώσεις ή να πάτε μαζί διακοπές. Και μόλις η σεζόν τελειώσει, είναι απολύτως αποδεκτό να αφήσετε και οι δύο την περιπέτεια των διακοπών σας πριν περάσετε σε «χειμερία νάρκη».

Αυτά τα εποχιακά πρότυπα γνωριμιών έχουν νόημα από επιστημονική άποψη, σύμφωνα με το Talkspace. Η μεγαλύτερη έκθεση στο φως του ήλιου ενισχύει τις ορμόνες που προκαλούν ευεξία, καθιστώντας τις καλοκαιρινές περιπέτειες ιδιαίτερα ελκυστικές. Το FOMO, επίσης, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Η ειδικός σε θέματα ραντεβού Meredith Golden εξήγησε στο Elite Daily: «Οι άνθρωποι αρχίζουν να κοινωνικοποιούνται περισσότερο όταν βγαίνει ο ήλιος μετά από έναν μακρύ και κρύο χειμώνα. Καθώς φυσικά παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες για ραντεβού, η νοοτροπία να μην χάσει κανείς μια ευκαιρία αυξάνεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των μνηστήρων».

Σταθερές σχέσεις και υγεία: Η ψυχολόγος Μάρα Γιαννέλη αναλύει τα θετικά του «σε διεκδικώ κάθε μέρα»

Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα φλερτ της σεζόν που διανύουμε

Καθώς η περίοδος των fielding είναι μπροστά, μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να συμμετάσχεις και να «παίξεις στο γήπεδο του φλερτ». Δεν πειράζει αν δεν το κάνεις, αλλά να έχεις κατά νου ότι αυτά τα matching της εφαρμογής γνωριμιών και οι εργένηδες στο μπαρ μπορεί να ψάχνουν μόνο για περιστασιακή διασκέδαση, ειδικά στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. Να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι θέλεις και να κρατάς τα στάνταρ σου ψηλά.

Παραδόξως, η ίδια συμβουλή ισχύει ακόμη και αν έχεις «αγκαλιάσει» πλήρως την περίοδο των παιχνιδιών φλερτ. Καλό είναι να έχεις μια συγκεκριμένη πρόθεση στο μυαλό σου. Προσπαθείς να μάθεις περισσότερα για το τι θέλεις από έναν μελλοντικό σύντροφο; Θέλεις απλώς να είσαι πιο κοινωνική αυτό το καλοκαίρι; Ή μήπως το κάνεις μόνο και μόνο για τις γνωριμίες που θα έχουν την αξία του «Sex and the City» και θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες σου; Γενικά, καλό είναι να έχεις επίγνωση του τι ελπίζεις να κερδίσεις από την περίοδο του φλερτ και να επικοινωνήσεις αυτές τις ανάγκες στα ραντεβού σου.

Για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις, καλό είναι να διατηρήσεις κάποιο προσωπικό χώρο και όρια. Όπως δήλωσε η ψυχολόγος και συγγραφέας Dr. Chloe Carmichael, Ph.D., στο Women's Health, «όταν ξαναζείτε υπέροχα ραντεβού ή φαντασιώνεστε ένα μέλλον με αυτό το άτομο, ο εγκέφαλός σας το βιώνει πραγματικά σαν να συμβαίνει τώρα. Αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε για πάντα ακόμα, διατηρήστε την προοπτική αυτή στο μυαλό σας και μην κολλάτε υπερβολικά στον άλλο».

pexels-asad-photo-maldives-1024960.jpg