Καιρός να στρώσεις! 5 χαλιά που θα ζεστάνουν το σαλόνι και πώς θα τα συνδυάσεις με τα έπιπλά σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Καιρός να στρώσεις! 5 χαλιά που θα ζεστάνουν το σαλόνι και πώς θα τα συνδυάσεις με τα έπιπλά σου

Οι φθινοπωρινές ημέρες (και νύχτες) έχουν δροσίσει την ατμόσφαιρα γι΄αυτό ήρθε η ώρα να βγάλεις τα χαλιά από το πατάρι και να δημιουργήσεις το πιο ζεστό σκηνικό.

Πρόκειται για κάτι που μας απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό! Το στρώσιμο των χαλιών είναι ένα μείζον ζήτημα για κάθε γυναίκα καθώς σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής διακόσμησης στο σπίτι της.

Και μπορεί κάποια χαλιά να έχουν χαρακτήρα καλοκαιριού (οι ψάθες, οι σπάγκοι και οι τα χαλιά με τους απίστευτους κόμπους αποτελούν must για τον ιματισμό των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών χώρων του σπιτιού μας) ωστόσο τα χειμερινά χαλιά ξεχωρίζουν για τις υφές και τη ζεστασιά τους.

Αν ψάχνεις το επόμενο χαλί που θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στο σαλόνι σου και θα χαρίσει ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο σου, τα 5 χαλιά που θα δεις παρακάτω έχουν κάτι ξεχωριστό.

3 μυστικά που θα διατηρήσουν τα χαλιά σου σαν καινούρια

Καιρός να στρώσεις λοιπόν και να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με χρώματα, σχέδια και υλικά που φέρνουν ζεστασιά και θαλπωρή στον χώρο και την ψυχή σου. Τα σκούρα χρώματα είναι must όμως οι ανοικτόχρωμες γήινες αποχρώσεις προσδίδουν φως και θετική ενέργεια σε κάθε γωνιά, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι μέσα στον μουντό καιρό των χειμερινών μηνών.

1. Χαλί Mistral

xali3

Πώς θα το συνδυάσεις:Ένα χαλί με αυτή την υπέροχη πλέξη μπορεί να συνδυαστεί με ανοικτόχρωμα έπιπλα. Ταιριάζει τέλεια όταν ντύνει ξύλινα πατώματα.


https://www.instagram.com/p/CUvM4P9glIL

2. Χαλί Simple

xali1 copy

Πώς θα το συνδυάσεις:Τα μοκετόχαλα μπορούν να συνδυαστούν με λευκά έπιπλα για να φωτίζουν το σαλόνι ενώ αναδεικνύουν υπέροχα έναν χώρο γεμάτο πράσινο.

xali2 copy

Λερώθηκε το χαλί σου; Με αυτούς τους 3 τρόπους θα το καθαρίσεις στο λεπτό

3. Χαλί Form

xali4

Πώς θα το συνδυάσεις: Με δύο διαφορετικές υφές, ο σχεδιασμός αυτού του χαλιού μπορεί να συνδυαστεί καταπληκτικά με καναπέδες σε έντονα χρώματα και patterns.

xali8

4. Χαλί NAUTRUP

xali6

Πώς θα το συνδυάσεις: Τα σκουρόχρωμα χαλιά θέλουν λευκές επιφάνειες για να καλύψουν. Αγαπούν το ξύλο και τις μπερζέρες (όπως κι εγώ!).

xalia234

5. Χαλί VINDUM

xali7

Πώς θα το συνδυάσεις: Τι ωραιότερο από ένα πράσινο χαλί; Δίνει τον χαρακτήρα σε όλο το σαλόνι και όχι άδικα. Τα έπιπλά σου μπορούν να ποικίλουν: statment κομμάτια με bronze χρωματισμούς θα συνθέσουν ένα σαλόνι με φινέτσα και στυλ.

xali111

Η επιλογή είναι δική σου!