Λερώθηκε το χαλί σου; Με αυτούς τους 3 τρόπους θα το καθαρίσεις στο λεπτό

Λερώθηκε το χαλί σου; Με αυτούς τους 3 τρόπους θα το καθαρίσεις στο λεπτό

Όλα τα hacks για να διώξεις λεκέδες και υπολείμματα βρωμιάς χωρίς κόπο.

Ο Οκτώβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας αφού η θερμοκρασία μειώνεται αισθητά κι εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ λατρεύω να κάθομαι στο σαλόνι και να βλέπω τηλεόραση φορώντας τις αγαπημένες μας πιτζάμες μετά από μια κουραστική ημέρα.

Ένα ζεστό, cozy περιβάλλον είναι ό,τι καλύτερο αυτή την περίοδο και είμαι βέβαιη ότι συμφωνείς μαζί μου. Τα χαλιά είναι ο no1 τρόπος για να ζεστάνεις το χώρο σου και να περπατάς ανέμελη μέσα στο σπίτι. Οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη φροντίσει να πάρουν τα χαλιά από τη φύλαξη για να τα στρώσουν άμεσα στο σαλόνι και τα υπόλοιπα δωμάτια.

Οκ, έφερες τα χαλιά στο σπίτι. Τι κάνεις όμως όταν εντοπίσεις λεκέδες και υπολείμματα βρωμιάς σε αυτά; Ψυχραιμία γιατί έχω βρει για εσένα όλες τις λύσεις.

via GIPHY

Ξέρεις το κόλπο με το βαμβάκι; Αυτό το hack θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη στιγμή


Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά το χαλί σου

1) Μαγειρική σόδα και αλάτι

Φτιάξτε ένα μείγμα που θα αποτελείται από ίσα μέρη σόδας και αλατιού και απλώσέ το στα σημεία που θέλεις να καθαρίσουν. Άφησέ το να δράσει στο χαλί για 4-5 ώρες και αργότερα σκούπισε πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

2) Νερό και ξίδι

Ανακάτεψε κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι με περίπου 1 λίτρο νερό και βάλε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού. Ψέκασε καλά στα επίμαχα σημεία και έπειτα στέγνωσέ το χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό πανάκι.

3) Ατμός

Αν διαθέτεις σκούπα-ατμοκαθαριστή, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την «οπλίσεις» με νερό. Ο ατμός θα απομακρύνει άμεσα τη βρωμιά χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις χημικά ή άλλα καθαριστικά. Είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο καθάρισμα ή φρεσκάρισμα. Αυτό που οφείλεις να ξέρεις ωστόσο είναι πως οι δύσκολοι λεκέδες δεν θα φύγουν με αυτή τη μέθοδο.

Extra tip: Για να αρωματίσεις τα χαλιά, πρόσθεσε στο νερό λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Δες πώς με λίγη βότκα μπορείς να αρωματίσεις τον καναπέ σου

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com