3 ανορθόδοξοι τρόποι για να δροσιστείς στον καύσωνα ακόμη και χωρίς κλιματιστικό

Τσακιρίδου Χριστίνα
3 ανορθόδοξοι τρόποι για να δροσιστείς στον καύσωνα ακόμη και χωρίς κλιματιστικό

Δεν πάει ο νους σου ποια items πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο αφού το νέο κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα. Κακά τα ψέματα κορίτσια, η ζέστη είναι πλέον ανυπόφορη και εύχομαι όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές να είσαι στο γραφείο με αναμμένο το κλιματιστικό.

Αν πάλι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί ή στην εξοχή, η κατάσταση είναι σίγουρα πολύ καλύτερη για εσένα. Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι και σκας από τη ζέστη, είμαι εδώ για να σου δώσω τις λύσεις.

10 φρούτα που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου για ενυδάτωση στον καύσωνα

via GIPHY

3 hacks που θα σε σώσουν στον καύσωνα

1) Σεντόνια στο ψυγείο
Ανορθόδοξο αλλά πίστεψέ με πολύ αποτελεσματικό κόλπο! Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσιά θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

2) Κρύα κομπρέσα

Γέμισε μια κάλτσα με ρύζι, δέστην και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις παγοκύστες του ψυγείου σου ή με μικρά μπουκάλια νερού. Τοποθέτησέ τα κοντά σου στο κρεβάτι ώστε να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματος.

3) Απενεργοποίησε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Τέλος, μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα σας.

Πώς θα φτιάξεις παγάκια με γεύσεις για τα καλοκαιρινά σου ροφήματα



Πηγή κεντρικής: unsplash.com