Ένα βάζο και νερό αρκούν! 5 φυτά που μπορείς να φυτέψεις για να ομορφύνεις τον χώρο σου

Ένα βάζο και νερό αρκούν! 5 φυτά που μπορείς να φυτέψεις για να ομορφύνεις τον χώρο σου

Οι ωραιότερες επιλογές που θα αναβαθμίσουν κάθε γωνιά του σπιτιού.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα φυτά χρειάζονται τρία πράγματα για να επιβιώσουν: φως, νερό και ένα μέρος για να αναπτυχθούν (βάζο, δοχείο κ.ά). Η ανάπτυξή τους στο νερό είναι μια κοινή πρακτική που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο για να αυξήσουν τη συλλογή των φυτών τους και να έχουν άμεσα περισσότερα φυτά από το αγαπημένο τους είδος.

Πώς θα φυτέψεις φυτά σε...νερό

Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις την καλλιέργεια των φυτών σου αποκλειστικά σε νερό πρέπει να δώσεις έμφαση σε μερικά πράγματα. Η καλλιέργεια φυτών στο νερό μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτησή τους σε ένα γλαστράκι με χώμα. Ωστόσο, εάν θέλεις το φυτό σου να ευδοκιμήσει και τελικά να αναπτυχθεί, χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα.

Οποιοδήποτε υδατοστεγές δοχείο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη φυτών στο νερό. Τα γυάλινα δοχεία είναι εύκολο να τα βρεις και είναι ωραίο να βλέπεις τις ρίζες να μεγαλώνουν. Δυστυχώς όμως τα γυάλινα δοχεία είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη φυκιών λόγω της έκθεσης στο φως.

Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα αδιαφανές δοχείο (πλαστικό, γυαλί ή κεραμικό). Ένα αδιαφανές δοχείο δεν εμποδίζει την ανάπτυξη φυκιών, αλλά καθυστερεί την ανάπτυξη. Πρόσθεσε μια πρέζα ξυλάνθρακα σε σκόνη ή μερικά μικρά κομμάτια κάρβουνου στο νερό για να βοηθήσεις στην αναστολή της ανάπτυξης των φυκιών. Ιδανικά απόφυγε τα μεταλλικά δοχεία.



katharo spiti1

2 πράγματα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο σπίτι σου για να είναι καθαρό

5 φυτά που μπορείς να διατηρήσεις στο σπίτι σου μέσα σε νερό

Χρησιμοποίησε νερό βρύσης που έχει παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα. Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται αλλαγή νερού μια φορά το μήνα για να παραμείνουν υγιή, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του φυτού.

https://www.instagram.com/p/CZHOOltMdSd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Lucky bamboo

2) Bότανα

3) Pothos

4) Φιλόδεντρο

5) Μπιγκόνια

Πηγή κεντρικής: @kruz_tocamadera



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Flower lover! 12 ξεχωριστά λουλούδια που αντέχουν για μέρες μέσα σε βάζο με νερό

5 έξυπνες λύσεις που δεν γνωρίζεις πως μπορεί να σου δώσει... ένα σαπούνι