5 έξυπνες λύσεις που δεν γνωρίζεις πως μπορεί να σου δώσει... ένα σαπούνι

5 έξυπνες λύσεις που δεν γνωρίζεις πως μπορεί να σου δώσει...  ένα σαπούνι

Κι όμως μια μπάρα σαπουνιού μπορεί να σε βοηθήσει σε διάφορα οικιακά προβλήματα.

Το παραδοσιακό σαπούνι χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πράσινο παραμένει το πιο δημοφιλές ωστόσο όλες οι μπάρες σαπουνιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Τι εννοούμε; Θα τα καταλάβεις πολύ σύντομα.

Πέρα από το πλύσιμο των χεριών (αν δεν προτιμάς το υγρό κρεμοσάπουνο) το κλασικό σαπούνι μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε αρκετά οικιακά μικροπροβλήματα. Ναι κι όμως!

KOUZINA n26

Τα 3 σημεία του σπιτιού που οι millennials δεν… καθαρίζουν σχεδόν ποτέ

5 χρήσεις του σαπουνιού που αξίζει να δοκιμάσεις

via GIPHY

1) Kρατά τα κατοικίδια μακριά από τα χαλιά σου

Τα κατοικίδια που μασούν συνεχώς διάφορα πράγματα (σκύλοι, κουνέλια κ.ά) δεν βρίσκουν ευχάριστη τη γεύση του σαπουνιού. Αν λοιπόν θες να μείνουν μακριά από τα αγαπημένα σου χαλιά, τρίψε τις εσωτερικές άκρες με λίγο σαπούνι.

2) Βοηθά να βγάλεις το δαχτυλίδι από το δάκτυλό σου

Ένα από τα πιο παλιά και ταυτόχρονα αποτελεσματικά κόλπα αναφέρει πως το σαπούνι βοηθά να γλιστρήσει το δαχτυλίδι από το δάκτυλό σου και αν αφαιρεθεί χωρίς πόνο.

3) Βοηθά να ανοίγουν πιο εύκολα τα συρτάρια σου

Εάν κάποιο από τα συρτάρια του σπιτιού κολλάει λίγο όταν το ανοίγεις και το κλείνεις, υπάρχει λύση. Τρίψε μια μπάρα σαπουνιού στα πλαϊνά και τα κάτω κομμάτια τους. Αυτό το hack είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα ξύλινα συρτάρια και έπιπλα.

4) Ξεμπλοκάρει την κλειδαριά

Για κλειδαριές που είναι άκαμπτες ή τείνουν να κολλάνε, τρίψε το κλειδί σου σε μια μπάρα σαπουνιού και στη συνέχεια, τοποθέτησέ το μερικές φορές στην κλειδαριά μέχρι να ανοίξει ομαλά.

5) Σταματά το τρίξιμο των μεντεσέδων

Βρέξτε μια μπάρα σαπουνιού, σφήνωσέ την ανάμεσα στο πλαίσιο της πόρτας και τον μεντεσέ που τρίζει και μετακίνησε την πόρτα μπρος-πίσω. Μπορείς επίσης να τρίψεις το σαπούνι απευθείας στον μεντεσέ.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις μόνη σου σαπούνι

Κι όμως το παραδοσιακό σαπούνι έχει πολλές ακόμη χρήσεις που δε γνώριζες μέχρι σήμερα