6 αντικείμενα για να αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο και στο πιο μικρό σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
6 αντικείμενα για να αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο και στο πιο μικρό σπίτι

Τα μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη.

Το θέμα οργάνωση σπιτιού μπορώ άνετα να στο αναλύω για ώρες μιας και πρόσφατα άφησα το πατρικό μου και τα 100 τετραγωνικά μέτρα για να βρεθώ σε ένα cozy διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στο κέντρο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι fashionista σαν εμένα και η γκαρνταρόμπα σου απαρτίζεται από δεκάδες sneakers, ψηλοτάκουνα, τσάντες και αξεσουάρ, απαιτείται πολύ έξυπνη διαχείριση του χώρου αν θες να δείχνει όμορφος και τακτοποιημένος.

Όλα όσα δεν καθαρίζεις μέχρι σήμερα στο σπίτι αλλά θα έπρεπε

Τις περισσότερες φορές τα μικρά σπίτια διαθέτουν μία ντουλάπα και σου επιτρέπουν ελάχιστες προσθήκες για να χωρέσεις όλα όσα χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά εύκολα αλλά σωτήρια tips που με βοήθησαν αρκετά και σου προτείνω να ακολουθήσεις (thank me later!).

6 εύκολοι τρόποι για να δημιουργήσεις extra χώρο στο σπίτι

1. Επένδυσε σε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες επιλογές για να επενδύσεις στο προϊόν που μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά. Ένα κρεβάτι με μεγάλα συρτάρια είναι ιδανικό καθώς εκεί μπορείς να τοποθετήσεις σεντόνια, παπλώματα, μπουρνούζια, πετσέτες, κουβέρτες κ.ά.

Αρκετοί φίλοι μου τοποθέτησαν εκεί τα ρούχα τους, γλιτώνοντας αυτομάτως το κόστος μιας ακόμα ντουλάπας.

https://www.instagram.com/reel/C242LxmNCYQ/

2. Πες ναι στα καλάθια-κουτιά οργάνωσης

Διατίθενται σε πολλά σχέδια-χρώματα ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει με τον χώρο σου.

3. Aγόρασε τροχήλατη κρεμάστρα ρούχων

Θα με θυμηθείς! Είναι ό,τι πιο βολικό για να κρεμάς τα outfits της εβδομάδας, να αποθηκεύεις παπούτσια ή ό,τι άλλο εσύ κρίνεις.

kremastra.jpg

Γιατί η σόδα πλύσεως δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου

4. Τα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο θα ομορφύνουν το σπίτι σου

Μια πολύ έξυπνη και οικονομική λύση για να αποθηκεύσεις αξεσουάρ, παπούτσια ή ό,τι άλλο θες είναι τα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνια για να προσθέσεις χρώμα και στυλ.

5. Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω από το νεροχύτη

Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν ντουλάπι ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη. Αν αγοράσεις καλάθια και κομψά organizers μπορείς κάλλιστα να αποθηκεύσεις καλλυντικά, αξεσουάρ μαλλιών κ.ά.

6. Μια παπουτσοθήκη θα κάνει τη διαφορά

H παπουτσοθήκη είναι το ιδανικό έπιπλο για να ομορφύνεις την είσοδο/ τον διάδρομο του σπιτιού και φυσικά να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου παπούτσια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com