Έπεσε σοκολάτα στον καναπέ; Να πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

Έπεσε σοκολάτα στον καναπέ; Να πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

Ένας όχι και τόσο εύκολος λεκές.

Σε ποιον δεν αρέσει να βλέπει μια ταινία και να τρώει λίγη σοκολάτα στον καναπέ; Ή αν το ποπ κορν είναι περισσότερο το στυλ σου, αυτό είναι επίσης καλό. Ή μπορεί ακόμη και να συνδυάζεις το αλμυρό με το γλυκό για μια νύχτα χαλάρωσης. Όπως και να έχει σημασία δεν έχει το τι σου αρέσει να τρως βλέποντας την ταινία, αλλά το πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ που θα κάνεις. Πόσο μάλλον όταν ο λεκές αυτός είναι από σοκολάτα.

Τι κάνεις λοιπόν αν σου έπεσε καταλάθος σοκολάτα στον καναπέ και χωρίς να το καταλάβεις την πάτησες έλιωσε κι έχει κάνει μεγάλο λεκέ; Μην ανησυχείς. Υπάρχει λύση να αντιμετωπίσεις τον λεκέ εύκολα και αρκετά γρήγορα, χωρίς καθόλου extra κόστος.

Για να αφαιρέσεις λοιπόν τον λεκέ από τον υφασμάτινο καναπέ σου θα χρειαστείς τα εξής: ένα πλαστικό κουτάλι, υγρό σαπούνι πιάτων και ένα μικρό δοχείο. Χρησιμοποιώντας το πλαστικό κουτάλι, αφαίρεσε αργά τυχόν υπόλοιπη σοκολάτα από την «πληγείσα» περιοχή της ταπετσαρίας. Γέμισε το μικρό δοχείο με 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων στο νερό. Βρέξε ένα καθαρό πανί χρησιμοποιώντας το διάλυμα που μόλις ανάμιξες. Ξεκινώντας από το εξωτερικό άκρο του λεκέ σοκολάτας, άρχισε αργά να αφαιρείς τη σοκολάτα από την ταπετσαρία. Ο λεκές πρέπει να αρχίσει να ελαφρύνει.

Ξέπλυνε την πληγείσα περιοχή σκουπίζοντάς τη με ένα καθαρό, υγρό πανί και σκούπισε με μια στεγνή πετσέτα για να αφαιρέσεις τυχόν υγρασία. Άφησέ το να στεγνώσει. Περίμενε μέχρι να στεγνώσει και θα δεις πως ο λεκές έχει εξαφανιστεί εντελώς, και δεν έχει αφήσει ούτε στίγμα. Εύκολο δεν ήταν;