Φτιάχνουμε όλοι λάθος τα σπαγγέτι μπολονέζ σύμφωνα με σεφ - Ο σωστός τρόπος είναι πιο «αυθεντικός»

Φτιάχνουμε όλοι λάθος τα σπαγγέτι μπολονέζ σύμφωνα με σεφ - Ο σωστός τρόπος είναι πιο «αυθεντικός»
Pexels

Η σπαγγέτι μπολονέζ είναι ένα βασικό πιάτο σε πολλά ελληνικά σπίτια -αλλά αποδεικνύεται ότι δεν απολαμβάνουμε όπως πρέπει την αυθεντική γευστική εκδοχή της. 

Πολλοί Έλληνες ισχυρίζονται ότι η μαμά τους φτιάχνει την καλύτερη μακαρονάδα μπολονέζ, αλλά η σεφ Sophie Nahmad, από την εταιρεία Gousto, ισχυρίζεται ότι όλοι κάνουμε λάθος τη διαδικασία.

Το πανέξυπνο hack για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, μελάτα αυγά με μια εκπληκτική μέθοδο στο air fryer

Σύμφωνα με τη σεφ, υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε, το οποίο είναι ένα μεγάλο «όχι»: Xρησιμοποιούμε σπαγγέτι. Η Sophie λέει ότι το πιο αυθεντικό σχήμα ζυμαρικών είναι οι ταλιατέλες, που χρησιμοποιούν παραδοσιακά οι Ιταλοί, επειδή είναι πιο φαρδιά, πιο επίπεδα και επιτρέπουν στο κρέας της μπολονέζ να προσκολλάται πιο εύκολα πάνω τους.

Η Sophie εξήγησε: «Οι φρέσκες ταλιατέλες είναι νόστιμες και τόσο ικανοποιητικές για να τις στριφογυρίζετε στο πιρούνι σας όταν τρώτε το δείπνο σας. Λόγω του φαρδύτερου σχήματος, είναι ένα εξαιρετικό ζυμαρικό για να συνδυαστεί με μια παχιά σάλτσα με βάση το κρέας. Στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί παραδοσιακά συνδυάζουν τις ταλιατέλες με σάλτσα μπολονέζ αντί για σπαγγέτι! Οποιαδήποτε σάλτσα τύπου ραγού με βάση το κρέας θα ταιριάξει καλά με αυτόν τον τύπο ζυμαρικών, όπως αυτή η συνταγή με πικάντικα λουκάνικα και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις παραδόσεις σας την ώρα του δείπνου και να δοκιμάσετε κάτι νέο. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα φρέσκο βασικό πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια».

Ο πανεύκολος τρόπος να καθαρίσεις το Air Fryer με μαγειρική σόδα και ένα μόλις συστατικό

Την επόμενη φορά που θα πάμε για ψώνια λοιπόν, ίσως θα πρέπει να επιλέξουμε ταλιατέλες, αντί για σπαγγέτι. Γιατί τα σπαγγέτι με το λεπτό, κυλινδρικό σχήμα και τη λεία επιφάνεια, δεν είναι ιδανικά για να συγκρατούν τη σάλτσα. Και η Sophie δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει την αλλαγή ζυμαρικών.

Ο σεφ Antonio Carluccio, μια διάσημη αυθεντία στην ιταλική κουζίνα, είπε ως γνωστόν ότι «η σάλτσα μπολονέζ δεν πρέπει ποτέ να σερβίρεται με σπαγγέτι. Πρέπει να συνοδεύεται από ταλιατέλες». Αν θέλεις να φας σπαγγέτι, η Sophie συνιστά να φτιάξεις πέστο ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα που δεν βασίζεται στην ντομάτα.

Η Sophie προσέθεσε στην Daily Record: «Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε σχήμα ζυμαρικών με μακριά ζυμαρικά, συμπεριλαμβανομένων ποικιλιών όπως τα Linguini ή τα Capellini, είναι καλύτερο να επιμένετε σε ελαφρύτερες σάλτσες. Μια απλή σάλτσα πέστο ή arrabbiata είναι οι καλύτερες επιλογές για αυτά τα σχήματα».

IMG_6374.jpeg