Πώς θα πλύνεις τα κασμιρένια πουλόβερ σου για να μη χαλάσουν

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα πλύνεις τα κασμιρένια πουλόβερ σου για να μη χαλάσουν

Η σωστή διαδικασία βήμα-βήμα.

Μπορεί η κακοκαιρία «Avgi» να υποχώρησε ωστόσο εξακολουθούμε να διανύουμε τη χειμερινή σεζόν, με τα μάλλινα items να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Πλεκτά κασκόλ, πουλόβερ και ζιβάγκο αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας αφού είναι ζεστά, άνετα, stylish και φοριούνται κυριολεκτικά όλες τις ώρες της ημέρας.

Ένα από τα πιο απαιτητικά tasks κάθε νοικοκυράς παραμένει το πλύσιμο των κασμιρένιων πουλόβερ καθώς η λανθασμένη αποθήκευση και άλλες καθημερινές συνήθειες, τα φθείρουν ανεπανόρθωτα.

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ μαζί σου τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά tips, που θα παρατείνουν το χρόνο ζωής των αγαπημένων σου πουλόβερ και θα τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια.

Πώς θα πλύνεις τα μάλλινα χωρίς να χαλάσουν

Αρχικά οφείλεις να γνωρίζεις ότι πρέπει να πλένεις τα πουλόβερ από κασμίρ το πολύ δύο φορές τη σεζόν για να μη καταστρέψεις τις ίνες τους.

Το πλύσιμο του κασμίρ και του μαλλιού στο σπίτι είναι αρκετά απλό, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Τα κασμιρένια πουλόβερ πλένονται ως εξής:

α) στο χέρι: Γέμισε μια λεκάνη με κρύο νερό και ρίξε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαλλί. Βύθισε μέσα το πουλόβερ και τρίψε με περιστροφικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια άφησέ το να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν ξεπλύνεις με άφθονο κρύο νερό. Στράγγιξέ το και ξέπλυνε ξανά.

β) στο πλυντήριο: Τοποθέτησε το ρούχο σε δίχτυ πλυντηρίου. Επίλεξε το πρόγραμμα πλυσίματος για ευαίσθητα ρούχα. Μόλις τελειώσει το πλύσιμο αφαίρεσε το πουλόβερ. Μη το τοποθετήσεις ποτέ στο στεγνωτήριο αλλά στύψε προσεκτικά στο χέρι.

Μετά από το δεύτερο η το τρίτο πλύσιμο οι σβόλοι που ίσως έχουν σχηματιστεί θα εξαφανιστούν εντελώς.

Αν θες να αφαιρέσεις λεκέδες καλό θα ήταν να τρίψεις τοπικά τον λεκέ (όσο πιο άμεσα γίνεται) με ειδικό καθαριστικό και μια βούρτσα. Επιπλέον μη ξεχνάς ότι τα κασμιρένια ενδύματα δε χρειάζονται σιδέρωμα.