Υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύεις τα καρότα εντελώς λάθος- Η «μαγική» μέθοδος που τα κάνει «ζωγραφιά»

Υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύεις τα καρότα εντελώς λάθος- Η «μαγική» μέθοδος που τα κάνει «ζωγραφιά»
Pexels

Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από εμάς προσεγγίζουμε το μαγείρεμα των καρότων με εντελώς λάθος τρόπο, αλλά αυτή η «μαγική» μέθοδος θα αναδείξει απολύτως το θαυματουργό αυτό λαχανικό που κάνει καλό τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά μας. 

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία μας με το να συμπεριλάβουμε τα καρότα στη διατροφή μας! Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το λαχανικό ρίζας προάγει το υγιές δέρμα, την καλή όραση και την εύρυθμη λειτουργεία της καρδιάς. Υψηλά σε φυτικές ίνες, καροτενοειδή, κάλιο και βιταμίνη C, η προσθήκη τους σε οποιοδήποτε γεύμα μόνο θετικό πρόσημο και εκτός από τα πλεονεκτήματα που έχουν για τη συνολική υγεία, η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νόστιμα.

Η ακόλουθη εγκεκριμένη από τους ειδικούς συνταγή για ψητά καρότα θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που τα μαγείρευες έως τώρα και να τα εντάξεις ως βασικό μέρος του κυριακάτικου μεσημεριανού σου.

Ξέχνα τα βραστά καρότα

Πρώτα απ 'όλα, ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι παίζει τεράστιο ρόλο στο να πάμε τα καρότα μας στο επόμενο level. Η Rosemary Gill, από το Milk Street Kitchen, εξήγησε στο The Express ότι οι περισσότεροι από εμάς προσεγγίζουμε λάθος το μαγείρεμά τους από το πρώτο κιόλας βήμα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, η χρήση ελαιόλαδου συνδυαστικά με βούτυρο μπορεί να αναδείξει μυριάδες γεύσεις, καθώς θα τα καραμελώσει όπως πρέπει στο φούρνο.

Τα καρότα, αφού ψηθούν και στα δύο λιπαρά, θα είναι πιο γλυκά και θρεπτικά με το αποτέλεσμα να είναι απλά «μαγικό». Μάλιστα, ένα έξτρα τιπ της Gill είναι να κόβουμε τα καρότα διαγώνια, δίνοντάς τους περισσότερο χώρο στο να ψηθούν όπως πρέπει ώστε να είναι τραγανά.

Πώς μπορείς να καταψύξεις τη σούπα για να είναι φρέσκια όταν τη φας

Στο πλαίσιο του σωστού ψησίματος, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε χαμηλότερη θερμοκρασία και να βεβαιωθούμε ότι ο φούρνος μας είναι σωστά προθερμασμένος. Μόλις τα ψιλοκόψουμε στο αρχικό στάδιο και είναι έτοιμα για μαγείρεμα, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως με το βούτυρο και το λάδι στο ταψί μας.

Αν θέλουμε να φτάσουμε τα ψητά καρότα μας σε επίπεδο ποιότητας εστιατορίου, η ειδικός μάς συμβουλεύει να χρησιμοποιήσουμε ένα πορτοκάλι και να ψήσετε φέτες από αυτό μαζί με τα καρότα μας. «Ψήνουμε τα εσπεριδοειδή μας όλα μαζί. Έτσι θα έχουμε ζεστό καβουρδισμένο χυμό πορτοκαλιού, που θα κάνει ακόμα πιο εκλεπτυσμένο το πιάτο μας».

Το αντικείμενο της κουζίνας που χρησιμοποιείς λάθος όλη σου τη ζωή

Όσον αναφορά τα υπόλοιπο καρυκεύματα που θα χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει να φτάσουμε στα μισά της διαδικασίας του ψησίματος και μετά προσθέσουμε κύμινο ή ζαατάρ στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα -μαζί με αλάτι και πιπέρι φυσικά. Κάνοντας αυτό, στα μισά της διαδικασίας διασφαλίζουμε ότι τα μπαχαρικά μας δεν θα καούν και οι γεύσεις τους θα «δέσουν» όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μάλιστα, η ειδικός εξήγησε ότι για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ψητά καρότα μας αφού τα ψήσουμε, δεν πρέπει να διστάσουμε να ρίξουμε τη βουτυράτη, με γεύση πορτοκαλιού σάλτσα από πάνω. «Μην σπαταλάτε το πικάντικο εσπεριδοειδές όμορφο μείγμα που περίσσεψε στο ταψί. Μόλις σερβίρετε το πιάτο σας, περιχύστε το από πάνω».

pexels-alesia-kozik-6546426.jpg