Το έξυπνο hack με το αυγό που θα κάνει το staple της κουζίνας να παραμείνει φρέσκο έως και ένα χρόνο

Το έξυπνο hack με το αυγό που θα κάνει το staple της κουζίνας να παραμείνει φρέσκο έως και ένα χρόνο
Pexels

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το έξυπνο hack.

Τα αυγά είναι το απόλυτο βασικό προϊόν της κουζίνας -αλλά συχνά υπάρχει σύγχυση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης τους. Την ώρα που πολλοί άνθρωποι τα κρατούν στον πάγκο της κουζίνας και άλλοι τα αποθηκεύουν στη θήκη αυγών στο ψυγείο τους -ο ιστότοπος Egg Info, τον οποίο διαχειρίζεται το British Egg Industry Council, έχει μια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο θέμα, τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία κάτω από 20°C, ιδανικότερα σε ψυγείο το οποίο και διατηρεί τη φρεσκάδα και την ποιότητά τους. Το μυστικό εδώ είναι πως θα πρέπει να φυλάσσονται στην αρχική τους στη συσκευασία για να σταματήσουν οι οσμές από τα γύρω τρόφιμα που τα μολύνουν (τα αυγά είναι πορώδη).

Άλλο ένα μυστικό που αναφέρεται στο site είναι πως τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν έως και ένα χρόνο εφόσον τηρηθούν φυσικά κάποιοι σημαντικοί κανόνες. Αρχικά, θα πρέπει να καταψύξουμε μόνο τα αυγά που είναι φρέσκα και αναγράφουν την απαραίτητη ημερομηνία λήξης. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε πως κάθε αυγό θα πρέπει να σπάσει ώστε να απαλλαχθεί από το κέλυφός του καθώς το ασπράδι και ο κρόκος του αυγού θα διογκωθούν όταν παγώσουν όπως είναι λογικό και θα σπάσει το κέλυφος δημιουργώντας συν τοις άλλοις ζημιά στην κατάψυξη.

Άμα θέλουμε τώρα να παγώσουμε ολόκληρα αυγά, το ασπράδι και ο κρόκος θα πρέπει να χτυπηθούν μαζί. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, να βάλουμε ετικέτα με την ημερομηνία. Μπορούμε επίσης να καταψύξουμε τα ασπράδια ξεχωριστά, ανακατεύοντας τα ασπράδια μεταξύ τους, σφραγίζοντας καλά το περιεχόμενο. Ένα tip εδώ είναι να τα καταψύξουμε τα σε μικρότερες ποσότητες για να επιταχύνουμε στη συνέχεια και τη διαδικασία απόψυξης.

Υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύεις τα καρότα εντελώς λάθος- Η «μαγική» μέθοδος που τα κάνει «ζωγραφιά»

Οι κρόκοι αυγών απαιτούν μια ελαφρώς διαφορετική διαδικασία για την αποφυγή ζελατινοποίησης, καθώς έχουν πιο πηχτή σύσταση. Το αλάτι και η ζάχαρη θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή 1-1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη για κάθε 240 ml ωμού αυγού. Θα πρέπει να πράξουμε ανάλογα με το αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το περιεχόμενο των αυγών για γλυκούς ή αλμυρούς σκοπούς. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε τους κρόκους μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες (ιδανικά 4) για καλύτερα αποτελέσματα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως τα κατεψυγμένα αυγά -σε οποιαδήποτε μορφή (ασπράδι ή κρόκος), θα πρέπει να αποψυχθούν πλήρως για να χρησιμοποιηθούν και μπορούν να καταναλωθούν μόνο όταν μαγειρευτούν σωστά. Για παράδειγμα, απαγορεύεται να μαγειρέψουμε τα αυγά απευθείας από την κατάψυξη. Όπως καταλαβαίνουμε θα πρέπει να ξεπαγώσουν σωστά.

Για να ξεπαγώσουμε, αφαιρούμε φυσικά τα αυγά από την κατάψυξη και τα τοποθετούμε με την εν λόγω συσκευασία στο ψυγείο για να τα αποθηκεύσουμε όλη τη νύχτα σε ασφαλές μέρος και να ξεπαγώσουν σωστά χωρίς να εκτεθούν σε βακτήρια. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, μπορούμε να βάλουμε κρύο νερό πάνω από το δοχείο ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φροντίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά αμέσως μόλις ξεπαγώσουν.

Το αντικείμενο της κουζίνας που χρησιμοποιείς λάθος όλη σου τη ζωή

pexels-mikhail-nilov-6957918.jpg