Το εκπληκτικό κόλπο ενός σεφ για να μαγειρεύει πατάτες σαν ψητές μέσα σε 10 λεπτά- χωρίς φούρνο

Το εκπληκτικό κόλπο ενός σεφ για να μαγειρεύει πατάτες σαν ψητές μέσα σε 10 λεπτά- χωρίς φούρνο
Pexels

Η εύκολη 10λεπτη μέθοδος του TikTok.

Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια απλή ψητή πατάτα σε συνδυασμό με όλα τα αγαπημένα μας υλικά - και τώρα ένας μάγειρας μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μια τέτοια πατάτα μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποφεύγουν να προτιμούν τιςπατάτες φούρνου είναι επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν. Αλλά ο σεφ Josh Elkin μοιράστηκε την εύκολη 10λεπτη μέθοδο του στη σελίδα του στο TikTok και εξέπληξε τους θαυμαστές του.

Το νόστιμο φρούτο «θησαυρός» και ο λόγος που πρέπει να το απολαύσεις πριν ξαπλώσεις

Αποδεικνύει πώς το μαγείρεμά τους σε φούρνο μικροκυμάτων είναι πολύ πιο γρήγορο από τον φούρνο ή τη φριτέζα, και εξακολουθούμε να έχουμε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα πατάτας με αφράτο ψημένο εσωτερικό έτοιμο για μπόλικο βούτυρο ή όποια γέμιση επιλέξουμε.

Αρχικά, ο αυτοδίδακτος σεφ έπλυνε την πατάτα για να αφαιρέσει κάθε βρωμιά και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να κάνει μικρές τρύπες σε όλη την πατάτα. Στη συνέχεια την έβαλε σε φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά, πριν την γυρίσει και τηβάλει σε φούρνο μικροκυμάτων για άλλα πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια, ο Josh έβγαλε την πατάτα από τον φούρνο μικροκυμάτων, έκοψε την κορυφή και έδειξε πόσο αφράτη ήταν στο εσωτερικό της. Ακόμη, έδειξε πώς απλώνει ομοιόμορφα το βούτυρο σε όλη την πατάτα. Μοιραζόμενος την κορυφαία συμβουλή του, ο Joshέκανε διαγώνια κοψίματα στην πατάτα, χωρίς να την κόψει εντελώς, την γύρισε στο πλάι και έκανε περαιτέρω διαγώνια κοψίματα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι θαυμαστές έσπευσαν να επαινέσουν τη μέθοδο, με πολλούς να την αποκαλούν «game changer» για τη μαγειρική.

Το καλό με τις πατάτες είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις αποθηκεύσουμε; Σύμφωνα με την TikToker@bethking61, η οποία παραδέχτηκε ότι πάντα πίστευε πως πρέπει να φυλάσσονται στο ντουλάπι, υπάρχει και άλλος τρόπος. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι βρήκε οδηγίες στη συσκευασία με τις πατάτες που είχε αγοράσει, να τις βάλει στο ψυγείο. Σταθερά πεπεισμένη ότι τα λαχανικά πρέπει πάντα να αποθηκεύονται σε ντουλάπι, έμεινε εμβρόντητη από την ανακάλυψη και φαίνεται ότι δεν ήταν η μόνη, καθώς αρκετοί ακολούθοίτης σχολίασαν το ίδιο. Η ίδια διερωτήθηκε επίσης: «Διατηρεί κανείς άλλος τις πατάτες του στο ψυγείο; Είναι αυτό ΝΕΟ; Μήπως όλη μου η ζωή είναι ένα ψέμα...Ίσως να έχω ζήσει κάτω από ένα βράχο, αλλά πάντα πίστευα ότι ανήκουν σε ένα σκοτεινό ντουλάπι». Δυστυχώς, δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση. Ενώ κάποιοι σχολιαστές ήταν σίγουροι ότι ανήκουν στο ντουλάπι, άλλοι αποκάλυψαν ότι έχουν πια αλλάξει γνώμη και τις βάζουν στο ψυγείο.

IMG_5668.jpeg