Μαγείρεψε τον «πιο απίστευτο» κρεμώδη πουρέ αποφεύγοντας το λάθος που κάνουν όλοι

Μαγείρεψε τον «πιο απίστευτο» κρεμώδη πουρέ αποφεύγοντας το λάθος που κάνουν όλοι
Pexels

Κορυφαίος τηλεοπτικός σεφ αποκάλυψε την αλάνθαστη συνταγή του για να φτιάξεις τέλειο κρεμώδη πουρέ πατάτας -και απ΄ ότι φαίνεται όλοι έχουμε κάνει ακριβώς το ίδιο λάθος.

Ένας σεφ μοιράστηκε μια κορυφαία συμβουλή για τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας -και θέλει να τον δοκιμάσουμε όλοι μας. Ο πουρές είναι κάτι σαν βασικό food staple (και) στα ελληνική τραπέζια και, αν και είναι σχετικά απλός στην παρασκευή του, φαίνεται ότι πολλοί από εμάς -αν όχι όλοι- έχουμε κάνει ένα μεγάλο λάθος.

Ο Tyler Florence είναι σεφ από το Food Network και πρόσφατα αποκάλυψε γιατί πρέπει να σταματήσουμε να βράζουμε τις πατάτες στο νερό άμα θέλουμε να τις πάμε στο επόμενο level, αναφέρει η Express.

Τι κάνει λοιπόν με τον πουρέ πατάτας; Αντί να βράσει τις πατάτες με νερό, χρησιμοποιεί το γάλα μαζί με κρέμα γάλακτος που θα έβαζε στο τέλος. Ανάποδα δηλαδή και χωρίς νερό.

Πώς μπορείς να καταψύξεις τη σούπα για να είναι φρέσκια όταν τη φας

pexels-rachel-loughman-5440960.jpg

Ακολουθεί η συνταγή του Tyler για τέλειο πουρέ πατάτας:

Συστατικά

  • Οκτώ μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • Τέσσερις θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου
  • 450 ml γάλα
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
  • Δενδρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Ένα φύλλο δάφνης
  • Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και τη δάφνη. Επίλεξε μέτρια φωτιά και βράσε για περίπου 15 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πρόσεχε τη θερμοκρασία και χαμήλωνε τη φωτιά εάν χρειάζεται για να μην καεί η κρέμα ή το γάλα. Στράγγιξε τις πατάτες και κράτα το κρεμώδες μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τη σκόνη σκόρδου. Φρόντισε στο σημείο αυτό να αφαιρέσεις το φύλλο δάφνης.

Πολτοποίησε τις πατάτες και ανακάτεψε προσεκτικά με το μείγμα της κρέμας μέχρι οι πατάτες να γίνουν λείες και κρεμώδεις. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και μετά βάλε αλάτι και πιπέρι.

Hack για να διατηρήσεις τις πατάτες φρέσκες έως και 6 μήνες

Το hack με τον πουρέ πατάτας έρχεται αφότου ο food expert Tesco μοιράστηκε μερικές κορυφαίες συμβουλές για να διατηρήσουμε φρέσκες πατάτες για έξι μήνες.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε τις τέλειες πατάτες στο σούπερ μάρκετ. Ο Tesco λέει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις «ογκώδεις» με «παχύ δέρμα». Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν μεγάλα σημάδια τρυπήματος, μαλακά σημεία, μούχλα ή «φθορές».

Είναι επίσης σημαντικό να τις αφήσουμε να αναπνέουν ελεύθερα με το που τις βγάλουμε από τη σακούλα να αποφύγουμε να τις ξεπλύνουμε.

«Είναι σημαντικό να μην ξεπλένετε τις πατάτες, καθώς αυτό προσθέτει υγρασία που μπορεί να τις ενθαρρύνει να βγάλουν τις γνωστές ρίζες. Αντ 'αυτού, απαλλαγείτε από το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς αφαιρώντας το με ένα πανί», είπε ο Tesco.

Τέλος, ο γκουρού είπε να τοποθετήσουμε τις πατάτες σε ένα φύλλο εφημερίδας και να τις φυλάξουμε σε σκοτεινό μέρος, φροντίζοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί αέρας ανάμεσά τους. Στη συνέχεια, αποθηκεύουμε σε καλά αεριζόμενο και ξηρό μέρος κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

pexels-nudos-adicora-13696726.jpg