Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή
Pexels

Αν νόμιζες ότι το project χυμός λεμονιού είναι εύκολο και αυτονόητο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Αλήθεια, τι κάνεις όταν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα ολόκληρο λεμόνι, αλλά απλώς να ρίξεις λίγο από αυτό στο αβοκάντο σου; Οι περισσότεροι από εμάς θα κόβαμε μια φέτα από το λεμόνι και μετά πιθανότατα θα τυλίγαμε το υπόλοιπο σε μεμβράνη - και θα δημιουργούσαμε αρκετό χάος κατά τη διαδικασία. Όλα αυτά πριν το hack που ακολουθεί και που θα σε γλιτώσει από πολλή ταλαιπωρία.

Όλα ξεκίνησαν από τη διαδικτυακή @unkoshercowgirl η οποία μοιράστηκε στο TikTok ένα απίστευτο hack που όλοι μας θα θέλαμε να ξέραμε από πάντα. Ειδικότερα, η γυναίκα που θα δεις παρακάτω χωρίς να κόψει το λεμόνι και με τη βοήθεια ενός ραβδιού για κοκτέιλ είπε: «Αν θέλεις λίγο από το χυμό [...], κάνεις μια τρύπα στη μέση της άκρης του...».

Το εκπληκτικό κόλπο ενός σεφ για να μαγειρεύει πατάτες σαν ψητές μέσα σε 10 λεπτά- χωρίς φούρνο

Μετά τοποθετώντας το ραβδί μπαμπού στην άκρη του λεμονιού, η γυναίκα πιέζει απαλά το φρούτο, με αποτέλεσμα ο χυμός να βγει από την άκρη.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούσε να επιλέξει ακριβώς την ποσότητα χυμού που ήθελε να χρησιμοποιήσει και όταν σταματούσε να στύβει, απλά δεν έβγαινε άλλος χυμός. Ένας άλλος χρήστης σχολίασε με αυτό που όλοι σκεφτήκαμε: «Αυτό το κόλπο άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή μου. Σας ευχαριστώ».

Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος από αυτό που είδε ωστόσο υπήρχαν και οι καχύποπτοι: «Δε νομίζω. Αυτό φαίνεται επεξεργασμένο. Έχει προστεθεί υγρό. Τα λεμόνια που έχω δεν μπορούν να στύψουν τόσο εύκολα».

Ωστόσο, η δημιουργός του περιεχομένου εξήγησε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι: «πρώτα κάνετε roll το λεμόνι στον πάγκο για να απελευθερωθεί ο χυμός».

Το έξυπνο hack με το αυγό που θα κάνει το staple της κουζίνας να παραμείνει φρέσκο έως και ένα χρόνο

Τα λεμόνια δεν είναι μόνο νόστιμα στο φαγητό, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να απαλλαγούμε από τους αντιαισθητικούς λεκέδες. Εδώ φυσικά μπορούμε να κόψουμε το λεμόνι και στη συνέχεια απλά να το τρίψετε στις «πληγείσες» περιοχές.

Απλά να βεβαιωθούμε ότι καλύπτουμε σχολαστικά τους λεκέδες -και αν το κάνουμε αυτό, το κιτρικό οξύ θα «αλληλεπιδράσει με τα μέταλλα που υπάρχουν στους λεκέδες, καθιστώντας τους πιο εύκολο να αφαιρεθούν», σύμφωνα με τον James Elston του Boiler Central.

pexels-polina-tankilevitch-3873195.jpg