Το πανέξυπνο hack με το σέλερι που θα διατηρήσει το ψωμί περισσότερο

Το πανέξυπνο hack με το σέλερι που θα διατηρήσει το ψωμί περισσότερο
Pexels

Με την κρίση του κόστους ζωής, είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην σπαταλάμε τα τρόφιμα και ειδικότερα το πιο σημαντικό αγαθό της διατροφής μας. 

Πολλοί από εμάς παραπονιόμαστε πως πριν προλάβουμε να καταναλώσουμε ένα αγαπημένο μας προϊόν αυτό μπορεί να λήξει και να χρειαστεί να το πετάξουμε. Και η αλήθεια είναι πως με την κρίση του κόστους ζωής, είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην σπαταλάμε τα τρόφιμα και ειδικότερα το πιο σημαντικό αγαθό της διατροφής μας που δεν είναι άλλο από το ψωμί.

Και χωρίς αμφιβολία, είναι απαίσιο π.χ. το να ετοιμάζουμε να φτιάξουμε ένα τοστ και να δούμε το ψωμί μας να έχει μουχλιάσει.

Και ενώ υπάρχουν στο εμπόριο ψωμιέρες και πλαστικές ειδικές σακούλες, συχνά είναι αναποτελεσματικές πρακτικές στην παράταση της διάρκειας ζωής. Στο πλαίσιο της οικονομίας και την έξυπνης κατανάλωσης τροφής, λοιπόν, μία λάτρης των home hacks μοιράστηκε μία πανεύκολη συμβουλή για να βοηθήσει στη βελτίωση της συντήρησης του ψωμιού και της ζωής μας.

Το λάθος με το αλεύρι που κάνεις όταν φτιάχνεις ψωμί στο σπίτι και δεν πετυχαίνει η συνταγή

Η Katya Mackle είναι περισσότερο γνωστή ως @katya.mackle στο TikTok όπου και μιλάει για την οικογενειακή ζωή, τις συνταγές, τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και τα life hacks. Όσο για το απλό, φθηνό και αποτελεσματικό κόλπο για να μην μουχλιάζει το ψωμί; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις δύο κλωνάρια σέλερι πάνω στο ψωμί και μετά να το τοποθετήσεις ξανά στη σακούλα και πίσω στο ψυγείο.


Η Katya Mackle είπε χαρακτηριστικά: «Για να διαρκέσει περισσότερο το ψωμί, χρησιμοποιώ σέλερι. Το ψωμί δεν στεγνώνει και δεν μουχλιάζει για δύο έως τρεις εβδομάδες». Η δημιουργός περιεχομένου επιμένει επίσης ότι η χρήση σέλερι δεν αλλοιώνει τη γεύση ή το ψωμί ούτε το κάνει να μυρίζει.

Τα φασόλια με ψωμί μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την απώλεια βάρους

Σε απάντηση του hack ένα χρήστης ένας χρήστης έγραψε: «Άρχισα να το κάνω κι εγώ αυτό και είδα τη διαφορά». «Αποθηκεύω το ψωμί μου στο ψυγείο. Παραμένει καλό για εβδομάδες. Αλλά μου αρέσει η ιδέα με το σέλερι κι έτσι το σκέφτομαι να το δοκιμάσω», σχολίασε ένας άλλος.

Ένας άλλος user πρότεινε το γνωστό κόλπο με την κατάψυξη: «Απλώς βάλτε το στην κατάψυξη και θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Μία μέρα πριν το καταναλώσετε το αφαιρείτε από εκεί και στη συνέχεια το αποθηκεύεται στο ψυγείο».

Οι ειδικοί τροφίμων έχουν εγκρίνει τη μέθοδο κατάψυξης για τη διατήρηση της γεύσης του φρέσκου ψωμιού. Μιλώντας στη Martha Stewart, η Lisa Brooks, σεφ και ιδιοκτήτρια του Heart & Soul, αποκάλυψε ότι τόσο το ψωμί που αγοράζεται από το κατάστημα όσο και το σπιτικό ψωμί «πρέπει να παγώνουν καλά» όταν τυλίγονται σε δύο στρώσεις πλαστικής μεμβράνης πριν μπουν σε πλαστικό που μπορεί να ξανασφραγιστεί.

Πώς θα φτιάξεις το πρωτεϊνικό τοστ του TikTok στο air fryer

pexels-ron-lach-8466651.jpg