5 Προτάσεις Διακόσμησης Σαλονιού

5 Προτάσεις Διακόσμησης Σαλονιού

Τα έπιπλα είναι η αδυναμία μου! Μοντέρνα, vintage, ρετρό, κλασικά, μίνιμαλ, εάν τα έπιπλα είναι ποιοτικής κατασκευής και σχεδιασμού, αγαπώ όλα τα στυλ επίπλων! Ειδικά αυτά που έχουν έντονη προσωπικότητα, και αλλάζουν άρδην όλη την διακόσμηση του χώρου σου! Στο μεταξύ, προτιμώ τα μικρά έπιπλα, τα λειτουργικά, ευέλικτα και «μανιτζέβελα» που μπορούν να έχουν πολλές χρήσεις και να ταιριάξουν σε πολλά δωμάτια. Οπότε καταλαβαίνεις που απευθύνθηκα…

Σίγουρα θα σου έχω αναφέρει ξανά το Spitishop.gr: πρόκειται για ένα e-shop, που διαθέτει και δύο φυσικά καταστήματα (στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι), το οποίο για χρόνια το ήξερα για την τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά λευκά είδη – εξαιρετικών σχεδίων, όπως σεντόνια, παπλωματοθήκες, ριχτάρια κ.α. Τα τελευταία χρόνια έμαθα πως επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες κατηγορίες, με μεγάλη ποικιλία σε σχέδια επίπλων! Όπως σου είπα, αγαπώ πολύ τα έπιπλα, οπότε ήταν “η καλύτερή μου”.

Αφού λοιπόν τα “τσέκαρα”, κυριολεκτικά, όλα, είμαι σε θέση να σου κάνω 5 προτάσεις για τη διακόσμηση του σαλονιού σου, που θα μεταμορφώσουν πλήρως το χώρο σου!

Πρόταση 1: Έπιπλα

Καταρχάς μπορείς να προσθέσεις κάποια μικροέπιπλα στον χώρο σου, χωρίς να “ξοδευτείς”, τα οποία και στυλ θα προσδώσουν στην διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά θα είναι και πρακτικά. Στο Spitishop θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε κατηγορίες επίπλων όπως έπιπλα εισόδου ή για το χωλ, έπιπλα σαλονιού, καθώς και κουζίνας - τραπεζαρίας που σε πολλά σπίτια πλέον είναι ένας ενιαίος χώρος με το σαλόνι.

Προσωπικά μου αγαπημένα, τα έπιπλα εισόδου της Vasagle, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι σε industrial στυλ, σε καφέ-μαύρο χρώμα και με μεταλλικές λεπτομέρειες. Έχουν πολύ μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ οι χώροι που διαθέτουν θα κάνουν πολύ λειτουργική την είσοδο του σπιτιού σου.

zx8xshb55zk1ia7.jpg

Πολύ καλές εναλλακτικές οι παπουτσοθήκες, οι οποίες είναι και σκαμπό ταυτόχρονα, προσφέροντάς στους επισκέπτες σου (αλλά και στην ίδια την οικογένειά σου) ένα χώρο για καθίσουν και να βγάλουν με άνεση τα παπούτσια τους πριν προχωρήσουν μέσα στο σπίτι.

Πρόταση 2: Τραπεζάκια Σαλονιού

Ιδιαίτερα μου αρέσουν επίσης τα τραπεζάκια σαλονιού, κυρίως λόγω των μοντέρνων γραμμών τους και του λειτουργικού τους μεγέθους. Η ποιότητα είναι πάντα έτσι και αλλιώς αδιαπραγμάτευτη, ενώ όσον αφορά στο υλικό, θα βρεις τραπεζάκια κατασκευασμένα από bamboo, ξύλο, μάρμαρο, ψάθα, μέταλλο κ.α.

ede0Xupdm6yi8sa.png


Η πρότασή μου αφορά τραπεζάκια σαλονιού με μέταλλο και ιδιαίτερα αυτά με αποθηκευτικό χώρο. Το μέταλλο θα δώσει μια σύγχρονη και μοντέρνα αίσθηση στο σπίτι σου, ενώ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα trends του 2024. Τόλμησέ το, γιατί είναι βέβαιο πως τα μεταλλικά τραπεζάκια θα αποτελέσουν μια ιδιαίτερα πολυτελή προσθήκη στον χώρο σου.

Πρόταση 3: Ράφια Τοίχου

Στα ράφια τοίχου επίσης θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε στυλ, υλικά και μεγέθη: vintage, minimal, ή μοντέρνα, ψάθινα, ξύλινα, μεταλλικά ή από bamboo, μπορείς να διαλέξεις τα ράφια του χώρου σου, ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί. Το πολύ καλό με τα ράφια τοίχου, είναι πως ενώ είναι συνήθως μικρά σε μέγεθος σαν διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στο στυλ διακόσμησης του σπιτιού σου.

Αγαπημένα μου τα ράφια από μπαμπού ή ψάθα, καθώς δίνουν μια ανάλαφρη αίσθηση στο χώρο, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θυμίζουν καλοκαίρι!

1710514217265-47384330-1.spitishop.png

Πρόταση 4: Πολυθρόνες

Όταν όμως έφτασα στις πολυθρόνες πραγματικά ενθουσιάστηκα! Στο Spitishop, θα συναντήσεις statement πολυθρόνες, όπως η παρακάτω υπέροχη μπλε υφασμάτινη πολυθρόνα που είδα με εμπριμέ σχέδιο, vintage σχεδιασμό και ξύλινα πόδια – πραγματικά υπέροχη! Υπάρχουν επίσης ξύλινες πολυθρόνες, από ύφασμα, ακόμη και bamboo.

y5sb9x97bi6m9t2.png

Με ένα statement item, μπορείς να μεταμορφώσεις όλο σου το σαλόνι, και να το πλαισιώσεις με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, ανάλογα με το γούστο σου. Μπορείς να κάνεις mix & match, και να το συνδυάσεις με άλλα στυλ όπως vintage, μοντέρνο ή έθνικ, ή να στραφείς εξ’ ολοκλήρου στο Μαξιμαλισμό και να προσθέσεις κι άλλο χρώμα και εντυπωσιακές υφές.

Πρόταση 5: Βιβλιοθήκες / Ραφιέρες

Μια άλλη εντυπωσιακή κατηγορία που θα βρεις στο Spitishop είναι οι βιβλιοθήκες / ραφιέρες.

Φτιαγμένες από bamboo, μέταλλο ή ξύλο, οι ραφιέρες αυτές μπορούν να τοποθετηθούν φυσικά στο σαλόνι και να χρησιμοποιηθούν ως βιβλιοθήκες, αλλά και οπουδήποτε αλλού μέσα στο σπίτι! Μπορείς να τοποθετήσεις σε αυτές τις πετσέτες και τα καλάθια με τα καλλυντικά σου στο μπάνιο, τα βάζα με τα τρόφιμα και τα μπαχαρικά σου στην κουζίνα ή ακόμη και τα ρούχα σου στην κρεβατοκάμαρα! Μια άλλη ιδέα, και με τη σωστή ραφιέρα, είναι να τοποθετήσεις επάνω φυτά και λουλούδια εσωτερικού χώρου, φτιάχνοντας έναν πανέμορφο κήπο μέσα στο σπίτι σου!

1b8xr80kgi0hqz0.jpg


Κάνε σήμερα αυτές τις 5 μικρές (αλλά μεγάλες) αλλαγές στο σαλόνι σου, και άλλαξε την διακόσμησή του με μία κίνηση!