Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 13 αστέρια Michelin δίνουν ραντεβού αυτό το καλοκαίρι στη Σαντορίνη!

Νέλλη Καλαμαρά
Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 13 αστέρια Michelin δίνουν ραντεβού αυτό το καλοκαίρι στη Σαντορίνη!

Το πολυαναμενόμενο Andronis Gastronomy Festival επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στις 13 Ιουνίου και εμείς δεν προλαβαίνουμε να μετράμε αστέρια.

Ο σημαντικός γαστρονομικός θεσμός του Ομίλου Andronis επανέρχεται ξανά αυτό το καλοκαίρι στην Σαντορίνη με ένα line up που σίγουρα θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο κοσμογυρισμένους foodies. Έτσι από τις 13 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής θα παρελάσουν από τις κουζίνες των πολυβραβευμένων εστιατορίων Lycabettus, εντός του Andronis Luxury Suites, Lauda, εντός του Andronis Boutique Hotel Oia, και Τhroubi, εντός του Αndronis Concept, και θα καταπλήξουν το εκλεκτικό κοινό της Σαντορίνης με τις δημιουργίες τους.

lycabettus.jpg

Η μαγική θέα της Καλντέρας και η ιδιαίτερη ενέργεια του ηφαιστείου συνωμοτούν για άλλη μια χρονιά με τη ευδαιμονία του γαστρονομικού φεστιβάλ του ομίλου Andronis, προσφέροντας μια μοναδικής επίγευσης εμπειρία ζωής. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης εγκαινιάζεται από τον 3άστερο Emmamuel Renaut και τον 2άστερο Έλληνα Φίλιππο Χρονόπουλο εκ Παρισίων που δίνουν ραντεβού στο πανέμορφο Lauda του ξενοδοχείου Andronis Boutique Hotel στην Οία σε μία βραδιά που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

New Arrival: Ένα ολοκαίνουριο adults-only resort καταφθάνει στην Κρήτη με την ευεξία στο επίκεντρο

andronis.jpg

Emmanuel Renaut και Philip Chronopoulos

Γαστρονομικά, και όχι μόνο, νέα από το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων

Το Πρόγραμμα

13 & 14 Ιουνίου: Ο τριάστερος Emmanuel Renaut, chef-patron του Flocons de Sel στις γαλλικές Άλπεις και «ηθικός αυτουργός» των γεύσεων του εστιατορίου Lauda του Andronis Boutique Hotel, έρχεται μαζί με τον μοναδικό διάστερο Έλληνα chef στο Παρίσι, Philip Chronopoulos, στη μεθυστική Οία και στο Lauda για να προσφέρουν δύο μαγικές βραδιές στους τυχερούς που θα βρεθούν στο πανέμορφο εστιατόριο.

13 & 14 Ιουλίου: Ο Alex Dilling, παλιότερα executive chef στο φημισμένο και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο The Greenhouse και τώρα στο λονδρέζικο Cafe Royal, μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στη γοητευτική βεράντα του Lycabettus, του εμβληματικού εστιατορίου που έγινε εξώφυλλο στο Νational Geographic 2022 ,Annual edition for ‘Food Journeys of a Lifetime: 500 Extraordinary Places to Eat Around the Globe’.

lauda.jpg

20 & 21 Ιουλίου: Βραζιλιάνος με ιταλικές ρίζες, ο Marcelo Ballardin, είναι ένας νέος chef που κατάφερε με τα γευστικά ταχυδακτυλουργικά του και το ισχυρό προσωπικό γαστρονομικό του στιλ να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και το πρώτο του αστέρι για το εστιατόριο OAK στο Βέλγιο.

26 & 27 Ιουλίου: Ο Luca Piscazzi ακόνισε το ταλέντο του γυρίζοντας όλον τον κόσμο. Από τη Ρώμη στο Χονγκ Κονγκ κι από το Πεκίνο στο Λονδίνο, στο «La Dame de Pic» της επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic, όπου κατάφερε να κερδίσει δύο αστέρια, πριν μετακομίσει στην Ελλάδα και στο εστιατόριο «Pelagos» του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το οποίο επίσης απέσπασε 1 αστέρι Michelin στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Για δύο βραδιές, ο καταξιωμένος σεφ καταλαμβάνει την κουζίνα του Lauda και υπόσχεται σημαντικές γευστικές συγκινήσεις.

Langoustine-l-Basilic-l-Courgette1.jpg

3 & 4 Αυγούστου: O Lewis Barker, με προϋπηρεσία στα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, έρχεται στο εστιατόριο Lycabettus για δύο βράδια για να μας ταξιδέψει σε ένα υπέροχο γαστρονομικό σύμπαν. Η πορεία του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 και κατάφερε να κερδίσει αστέρι Michelin από το πρώτο του μόλις εξάμηνο στο εστιατόριο Sommer στη Σιγκαπούρη.

30 & 31 Αυγούστου: Η δημιουργικότητα και οι κορυφαία τέχνη του Christopher Hay θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για δύο βράδια στο εστιατόριο Throubi. O chef owner του Fleur de Loire, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, προσγειώνει στη Σαντορίνη τη γαστρονομική υπεροχή του και μαγεύει το κοινό.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.