Γαστρονομικά, και όχι μόνο, νέα από το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων

Νέλλη Καλαμαρά
Γαστρονομικά, και όχι μόνο, νέα από το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων

Νέα εστιατόρια, νέες εμπειρίες διαμονής και νέες υπηρεσίες έρχονται να ορίσουν εκ νέου την πολυτέλεια στο πιο διάσημο νησί της Ελλάδας.

Είναι αλήθεια πως η Μύκονος πάντα έχει κάτι νέο να μοιραστεί μαζί μας, αφού κάθε χρόνος που περνά ο πήχης της φιλοξενίας ανεβαίνει και το στοίχημα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Η Μύκονος, μαζί με τη Σαντορίνη, κρατούν τα σκήπτρα του πολυτελούς τουρισμού των Κυκλάδων και κατά συνέπεια τα νέα τους είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και συνήθως συναρπαστικά!

Summer loading: τα καλύτερα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους και μαζί φέρνουν υπέροχα νέα

Bill_and_Coo.jpg

Bill & Coo way of life

Με υπέροχα νέα υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν τα υπερπολυτελή Bill & Coo Hotels στο νησί των ανέμων, αφού έχουν να μοιραστούν μαζί μας νέες σουίτες και βίλες, καινούριες εγκαταστάσεις και άρτι αφιχθέντα εστιατόρια, που έρχονται να προστεθούν στο ήδη μαγικό σκηνικό των ultra-private και πολυβραβευμένων resorts τους. Πιο συγκεκριμένα στις 25 πολυτελείς, adults-only, Bill & Coo Coast Suites στον Άγιο Ιωάννη, το ειδυλλιακό σκηνικό με τη απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και το ιερό νησί της Δήλου, αλλά και την άμεση πρόσβαση στην παραλία, επεκτείνεται με νέους χώρους, αφού αποκτά 10 νέες Grand Coastal Suites με ιδιωτικές πισίνες, αλλά και δύο εντυπωσιακές Grand Coastal Villas με 2 και 4 υπνοδωμάτια αντίστοιχα.

Greek Chefs Abroad: συνάντηση κορυφής των 5 ηπείρων φέρνουν οι διάσημοι «απόδημοι» σεφ του φεστιβάλ

Coast_Pool_Bar.jpg

Το Bill & Coo Coast Suites είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στη Μύκονο που διατηρούν Beach Club και Coast Pool Bar με πισίνα ακριβώς μπροστά από την ουσιαστικά ιδιωτική παραλία, ενώ η νέα υπερμεγέθης πισίνα του συγκροτήματος δίνει την αίσθηση πως αποτελεί ένα με τη θάλασσα και τον ουρανό. Για όσους πάλι θέλουν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη χώρα της Μυκόνου, το Bill & Coo Suites & Lounge (Top 20 Best Hotels in Greece and Turkey by Condé Nast Traveler Readers' Choice Awards 2022) στη Μεγάλη Άμμο εξασφαλίζει την απόλυτη εμπειρία άνεσης και ιδιωτικότητας στις 32 εκπληκτικές σουίτες και οι 3 απίστευτες βίλλες του, που συνοδεύονται από άκρως προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Gastronomy_Project_Megali_Ammos.jpg

Σε γαστρονομικό επίπεδο τώρα φέτος το Bill & Coo Coast Suites υποδέχεται ένα νέο, καινοτόμο εστιατόριο με αέρα Ανατολής και Μεσογείου, που απευθύνεται μόνο στους hotel guests. Το CooZest, με ύφος και στυλ που παραπέμπει σε Beach Lounge, προσφέρει τα δημιουργικά πιάτα του Executive Chef του Ομίλου Ντίνου Φωτεινάκη και του chef του εστιατορίου Θάνου Σιμόπουλου, εμπνευσμένα από τη Μεσογειακή και Ασιατική διατροφή. Παράλληλα, το διάσημο ανά τον κόσμο Beefbar Mykonos, το πρώτο Beefbar της χώρας μας, συνεχίζει και φέτος τη λαμπρή πορεία του στο πολυτελές resort στη μαγευτική τοποθεσία του Αγίου Ιωάννη, με τον Ντίνο Φωτεινάκη και τον επικεφαλής σεφ Γιάννη Μπάμπαλη να παρουσιάζουν πιάτα της ξεχωριστής Beefbar φιλοσοφίας. Τέλος, στο Gastronomy Project του Bill & Coo Suites & Lounge στη Μεγάλη Άμμο με επικεφαλής σεφ τον Γιώργο Αραπιάν, πάντα υπό την φροντίδα του Ντίνου Φωτεινάκη, συναντούμε γεύσεις και επιρροές από τη μεσογειακή και τη γαλλική κουζίνα με έμφαση στα επιλεγμένα, ποιοτικά συστατικά που συλλέγονται από διαφορετικές περιοχές από όλη την Ελλάδα.

papaioannou.jpg

Παπαϊωάννου Μύκονος

Μία νέα άφιξη ενθουσιάζει τους λάτρεις των πιο φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, αφού το πολυβραβευμένο εστιατόριο Παπαϊωάννου, μετά τον Πειραιά, την Κηφισιά και τη Βουλιαγμένη βάζει πλώρη για το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων. Με βάρκα του την άριστη ποιότητα και πανιά του την επιβράβευση από ένα πιστό κοινό, που συνδέει άμεσα το όνομά του με την πιο ιδιαίτερη εμπειρία ψαροφαγίας στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπαϊωάννου ρίχνει άγκυρα στον όμορφο και γραφικό οικισμό του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο.

papaioannou_mykonos.jpg

Μακριά από τη βοή της Χώρας, το εστιατόριο Παπαϊωάννου γίνεται το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Μυκόνου, αφού εδώ οι ρυθμοί αλλάζουν και ο χρόνος γύρω από το τραπέζι παίρνει άλλη αξία. Μακριά από τα πάρτι και τα clubs του νησιού, το αυθεντικό πρόσωπο του ελληνικού καλοκαιριού φοράει το καλύτερό του ηλιοβασίλεμα και γράφει το επόμενό του κεφάλαιο με πρωταγωνιστές, όπως πάντα, την άψογη πρώτη ύλη και την αυθεντική εμπειρία που υπογράφει το όνομα Παπαϊωάννου, ξανά και ξανά, εδώ και δεκαετίες.

download-theoxenia.jpg

Mykonos Theoxenia

Το θρυλικό Mykonos Theoxenia, που πέρσι άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά την εκ βάθρων ανακαίνισή του από την Vois Architects, έχει επίσης πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστεί μαζί μας, τόσο σε γαστρονομικό όσο και σε wellness επίπεδο. Να θυμίσουμε μόνο πως το εμβληματικό κτήριο που δεσπόζει δίπλα στους διάσημους ανεμόμυλους της Μυκόνου υπήρξε το ιστορικό Xenia Μύκονος, έργο του τολμηρού μεταμοντέρνου αρχιτέκτονα του ΕΟΤ, Άρη Κωνσταντινίδη, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Φέτος λοιπόν ένα από τα διασημότερα brand names της χώρας μας υποδέχεται στην κουζίνα του εστιατορίου τού Apanemi το πολυβραβευμένο «δίδυμο» Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres, που αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα με τα εμπνευσμένα πιάτα τους, που θα ενώνουν τα ελληνικά υλικά και τις παραδόσεις με μία γαλλική εσάνς.

mindfulweeks.jpg

Ταυτόχρονα το Mykonos Theoxenia μας συστήνει στα Mindful Weeks, μία μοναδική εμπειρία ενσυναίσθησης και wellbeing, που το Exclusive Collection της Louis Hotels εγκαινιάζει εδώ και στο Asterion Suites & Spa στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία wellness που εστιάζει στην ηχοθεραπεία, μία πρακτική με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, τις θεραπείες ρέικι και γιόγκα (κουνταλίνι και αγιουβέρδα), το διαλογισμό πλάι στο νερό και βέβαια στις επισκέψεις σε σπάνιας ομορφιάς απρόσιτες παραλίες και ιστορικούς τόπους με ιδιαίτερα φορτισμένο μαγνητικό πεδίο. Συγκεκριμένα στο Mykonos Theoxenia το πρόγραμμα των Mindful Weeks έχει ως εξής: 07 – 11 Ιουνίου: Nikolaos Unalome / 04 – 11 Ιουλίου: Louis Delestre / 28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου: Elena Kurten.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.