Μοναδικές γαστρονομικές βραδιές με ηχηρές υπογραφές σε Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη

Νέλλη Καλαμαρά
Μοναδικές γαστρονομικές βραδιές με ηχηρές υπογραφές σε Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη

Δείπνα υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, wine pairing events με αέρα από αστέρια Michelin και συναρπαστικές εμπειρίες omakase style μας περιμένουν στα νησιά.

Η σεζόν βρίσκεται και επίσημα στο peak της και αυτές τις ημέρες απίθανα γαστρονομικά events μονοπωλούν την προσοχή μας. Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοιμάζεται για μοναδικά wine pairing dinners στο πανέμορφο Grace στη Σαντορίνη, το Matsuhisa Mykonos γιορτάζει τα 20 χρόνια του με omakase dining εμπειρίες και το Nobu Matsuhisa οικοδεσπότη και ο Σταμάτης Μισομικές κάνει μία στάση στο Akres της Ρόδου για δύο συναρπαστικές βραδιές.

Ελούντα: εκεί όπου οι μύθοι έχουν χτιστεί σε πραγματικά γερές βάσεις

lazarou.jpg

Σαντορίνη

Το μαγευτικό Grace Hotel και το Varoulko Santorini του μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι οινογευσίας, που ξεκινά σήμερα, 30 Ιουνίου, και επεκτείνεται σε ολόκληρη τη σεζόν. Υπό την επίβλεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρη Λαζάρου, τα wine pairing dinners, σε συνεργασία με αγαπημένους Έλληνες οινοπαραγωγούς, αναμένεται να συναρπάσουν τους επισκέπτες του νησιού του ηφαιστείου. Διάσημες ελληνικές ετικέτες κρασιών, λοιπόν, θα βρεθούν δίπλα σε μοναδικά πιάτα του κορυφαίου Έλληνα σεφ, σε μια πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων και μουσικής. Αυτό το μοναδικό ταίριασμα υλικών και φαντασίας θα λαμβάνει χώρα μια φορά τον μήνα και για απόλυτα περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Νέα άφιξη: Πλέον δίνουμε after office ραντεβού στο Ρουφ για ψαγμένα aperitivo και όχι μόνο

168erience_WinePairing_t.jpg

Έτσι για δύο βραδιές, σήμερα 30 Ιουνίου και αύριο 1 Ιουλίου, θα λάβει χώρα το πρώτο δείπνο σε συνεργασία με το Κτήμα Γεροβασιλείου. Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουλίου το ενδιαφέρον θα στραφεί και πάλι εδώ με το wine pairing dinner να περιστρέφεται γύρω από τα κρασιά της Santo Wines, δηλαδή της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Στις 4 και 5 Αυγούστου θα απολαύσουμε το δείπνο μας με τα εκλεκτά κρασιά των οινοποιείων Μπουτάρη, ενώ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου το Οινοποιείο Γαβαλά θα δώσει το «παρών» και θα ενθουσιάσει με τις ετικέτες του δίπλα στα πιάτα του κορυφαίου σεφ και με φόντο την ωραιότερη θέα στο νησί της Σαντορίνης. Τέλος τον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για το Οινοποιείο Χατζηδάκη.

Info: Ημεροβίγλι, 2286021300

IMG_4623a.jpg

Μύκονος

Το Matsuhisa Mykonos, το πρώτο Matsuhisa restaurant της Ευρώπης και το πρώτο open-air Matsuhisa στον κόσμο γιορτάζει τα 20 χρόνια του στο πανέμορφο ξενοδοχείο Belvedere Mykonos, ενώ μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται στο νησί ο ίδιος ο Nobu Matsuhisa ως οικοδεσπότης, με τα γαστρονομικά events να συνεχίζονται για όλη τη σεζόν. Έτσι ήδη από τις 27 Ιουνίου στο πλαίσιο του Nobu Food Festival που διαρκεί μέχρι την Κυριακή και φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα, ο εμβληματικός γαστρονομικός προορισμός του νησιού υποδέχεται διακεκριμένους star chefs από όλο τον κόσμο, με οδηγό πάντα τον super celebrity σεφ.

matsuhisa_mykonos.jpg

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τα αποκαλυπτήρια ενός ολοκαίνουργιου Omakase Bar στην ταράτσα του Matsuhisa Mykonos με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, όπου 10 επισκέπτες μονοπωλούν την προσοχή τριών μάστερ του σούσι, παραδίδοντας όλες τις προσωπικές προτιμήσεις σε μια μοναδικά απολαυστική εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων. Στο Omakase Bar του Matsuhisa Mykonos, θα πάρουν θέση οι βραβευμένοι σεφ Saburo Hoshino, Hideki Endo, Hideto Lincoln, Tony Vratsanos και Mark Edwards. Οι προσκεκλημένοι σεφ θα εναλλάσσονται καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, η οποία θα παραταθεί έως τις 15 Οκτωβρίου.

misomikes8.jpg

Ρόδος

Το γνωστό για τις γαστρονομικές του επιδόσεις εστιατόριο Akres στη Λίνδο της Ρόδου υποδέχεται για δύο μόλις βράδια, στις 9 και 10 Ιουλίου, τον καταξιωμένο σεφ Σταμάτη Μισομικέ σε δύο dinners αφιερωμένα στην υψηλή γαστρονομία με τοπικό πρόσημο. Ο Σταμάτης ξεκίνησε από την Ρόδο, οπού μαζί με τον μέντορα του Γιώργο Τρουμούχη επαναπροσδιόρισαν την Ροδίτικη γαστρονομία. Παράλληλα τον χειμώνα επέλεγε να ανοίξει του ορίζοντες του, δουλεύοντας σε μερικά από τα καλυτέρα εστιατόρια στον κόσμο και τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται στην θέση του σεφ και δημιουργού μενού σε μερικά από αυτά.

gallery-akres-view-castle.jpg



Μετά από 14 χρονιά πορείας στο εξωτερικό "συλλέγοντας αστέρια" σε εμπειρία και γνώση, αλλά και γεύσεις, εικόνες και καινούριες φιλοσοφίες ο Σταμάτης επιστρέφει στη Ρόδο για δύο μόνο ημέρες. Η "συλλογή αστερίων" έχει φτάσει τα 14 όπου χωρίζονται σε 7 εστιατόρια και 7 πιάτα του μενού γευσιγνωσίας και ένα πιάτο έκπληξη από το εστιατόριο που ξεκίνησε την καριέρα του. Κάθε πιάτο δεν αποτελεί απλή αντιγραφή του εστιατορίου που εμπνεύστηκε, αλλά είναι μια μοναδική εκδοχή που χαρακτηρίζει την εμπειρία του σεφ και το πώς επηρέασε την μαγειρική του. Από το Moto* στο Σικάγο, όπου το 2009 χρησιμοποίησε μηχανήματα σε συνεργασία με τη NASA για να αρωματίσει τα πιάτα με ακτίνες λέιζερ, μέχρι το No23 στον κόσμο The Jane** στην Αμβέρσα, όπου η πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η καλή πρώτη ύλη και η τέλεια ισορροπία των γεύσεων, η γαστρονομία έχει αλλάξει πολλά χρώματα.

Info: Λίνδος, Ρόδος, 2244 031927

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.