Μινιμαλισμός, ιδιαίτερες γεύσεις και δυνατά party vibes σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Νέλλη Καλαμαρά
Μινιμαλισμός, ιδιαίτερες γεύσεις και δυνατά party vibes σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Το Yi Hotel Mykonos άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες τις πόρτες του στην απαιτητική σκηνή της Μυκόνου και ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις με το minimal design, τα θετικά vibes, το party mood και τις κορυφαίες γεύσεις του Γιώργου Στυλιανουδάκη.

Το πανέμορφο Yi ακουγόταν πολύ ήδη από πέρσι ως μία πολυαναμενόμενη άφιξη στο νησί των ανέμων, και έτσι, όταν πλέον άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν πολύ λογικό να γίνει απευθείας talk of the town. Μία πολύ πρόσφατη επίσκεψή μου στο boutique ξενοδοχείο με τις καθαρές γραμμές και τη γήινη διάθεση στην περιοχή της Ελιάς, μου μαρτύρησε όλους τους λόγους που το Yi Hotel Mykonos εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα party hotel destinations του κοσμοπολίτικου νησιού.

Yi-Hotel-Mykonos_SWOT_Pool-Areal.jpg

Το Yi Hotel Mykonos τελεί υπό τη διαχείριση της Swot Hospitality, η οποία ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τα properties που έχει στο portfolio της επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στα ισχυρά τους σημεία και φροντίζοντας ώστε το επίπεδο φιλοξενίας που παρέχουν να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή στάνταρτ, και φυσικά το Yi δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

yi_hotel.jpg

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στο ολοκαίνουριο αυτό resort, χτισμένο σε έναν λόφο πάνω από την sophisticated παραλία της Ελιάς, είναι το φως. Το διάσημο Κυκλαδίτικο φως που εξύμνησαν οι μεγάλοι ποιητές μας, εδώ αποτελεί δομικό στοιχείο του all-white ξενοδοχείου που ξεχειλίζει από positive vibes και δεν κρύβει μυστικά στις καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές του.

Η ελληνική πρώτη ύλη στο επίκεντρο ενός ουσιαστικά δημιουργικού μενού με την Ακρόπολη στο πιάτο

yi_hotel2.jpg

Η ρομπούστα γέφυρα που περνάει πάνω από την τεράστια πραγματικά πισίνα για να ενώσει τους κοινόχρηστους χώρους με τα δωμάτια του επάνω ορόφου (να σημειώσουμε πως αυτά τα δωμάτια προσφέρουν την ωραιότερη θέα στη θάλασσα) λειτουργεί και ως ενωτικός άξονας αλλά ταυτόχρονα σχηματίζει και ένα υπερμέγεθες «Υ», σύμβολο του Yi, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει στα ελληνικά και εκεί έμαθα πως σημαίνει και «ένα» στα ιαπωνικά.

Ένα νέο hospitality concept βάζει τo wellness και τις farm-to-table εμπειρίες στον πυρήνα του

yihotel3.jpg

Σε ολόκληρο το ξενοδοχείο ο ολόλευκος καμβάς σπάει μόνο από την εντυπωσιακή συλλογή από πολύχρωμα κανό-έργα τέχνης Αιγύπτιων καλλιτεχνών που κοσμούν κάθε γωνιά, με το κάθε artwork να αφηγείται και μια διαφορετική ιστορία και να αποτίνει φόρο τιμής στους ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Αίγυπτο. Πέρα από τη συμβολική τους σημασία, εγώ να σου πω πως είναι πάρα πολύ χαριτωμένα και κάθε φορά που τα συναντάς σου εξάπτουν το ενδιαφέρον και θέλεις να τα παρατηρήσεις και να καταλάβεις τι απεικονίζουν.

https://www.instagram.com/p/CvN1LzMoQfV/

Η πισίνα τώρα, που ονομάζεται Oasis Pool και είναι άλλωστε και ο κεντρικός άξονας του Yi, αφού γύρω από αυτήν συμβαίνουν όλα, είναι ακριβώς όπως θα τη φανταζόσουν εάν περιέγραφες ένα cool party destination στη Μύκονο. Εδώ η all-day διασκέδαση γίνεται πράξη, αφού ο Resident DJ, τοποθετημένος στο δικό του «θρόνο» ψηλά δίπλα στο μπαρ, και τα λαχταριστά signature cocktails & bites, τα οποία απολαμβάνουμε με τα πόδια μας μέσα στο νερό, χορεύοντας στο ρυθμό, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για party από νωρίς το μεσημέρι (ώρα που ανεβαίνει και το volume) μέχρι το βράδυ.

Yi-Hotel-Mykonos_SWOT_DJ-Sessions.jpg

Άλλωστε το Υi μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των party-lovers, αφού «παραδίδει μαθήματα» Dj-ing by the pool, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως να κάνουν beat-matching και mixing, αλλά και να παίξουν το επιλεγμένο τους playlist, υπό την καθοδήγηση του Resident DJ Alejandro. Αφού το φως αρχίζει να πέφτει, η διασκέδαση συνεχίζεται σε exclusive events και clubs, την πρόσβαση στα οποία φροντίζει η έμπειρη ομάδα Concierge του ξενοδοχείου, που ξέρει όλα όσα συμβαίνουν στο νησί!

yi_suites1.jpg

Στα θέματα διαμονής τώρα, το ξενοδοχείο διαθέτει 41 δωμάτια και σουίτες, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του ξεχωριστά πλεονεκτήματα ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ και επιθυμίες, όπως η θέα στην πισίνα για όσους θέλουν να απολαμβάνουν διαρκώς το party vibe, η θέα στη θάλασσα και οι ιδιωτικές plunge pools για όσους επιθυμούν να βιώνουν πιο χαλαρωτικές στιγμές και απόλυτο privacy, οι εντυπωσιακές embrace suites με τις δικές τους μεγάλες ιδιωτικές πισίνες αλλά ταυτόχρονα με θέα στην κεντρική πισίνα από υπερυψωμένο επίπεδο ώστε οι επισκέπτες και να συμμετέχουν στο πάρτι και να απολαμβάνουν το exclusivity, και πολλά ακόμη.

Yi-Hotel-Mykonos_SWOT_Oasis-Suite-Inside.jpg

Ασχέτως πάντως προτιμήσεων όλα τα δωμάτια έχουν μίνιμαλ design λογική, ένα έντονα soothing feeling, γήινα χρώματα, γενναιόδωρα τετραγωνικά και υψηλού επιπέδου amenities, ενώ είναι προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια. Εδώ η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσσεις, με καμπύλες, ευάερους χώρους και φυσικά υλικά. όπως ξύλο, άχυρο και τερακότα. να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κομψότητας και ηρεμίας.

Yi-Hotel-Mykonos_SWOT_Siba-Food.jpg

Βασικό στοιχείο της εμπειρίας φιλοξενίας είναι φυσικά και η γεύση, που εδώ απογειώνεται στο εστιατόριο Siba (στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «σου ταιριάζει») με την υπογραφή του εξαιρετικού Γιώργου Στυλιανουδάκη. Ο πολυβραβευμένος σεφ έχει σχεδιάσει όλα τα μενού του ξενοδοχείου, που ξεκινούν από το πρωινό με τα χειροποίητα κέικ, το ζεστό ψωμί και τις a la carte επιλογές, συνεχίζονται με το all-day menu με πιάτα για όλα τα γούστα -από premium cuts μέχρι vegan choices- και ολοκληρώνονται με το dinner menu που κινείται σε πιο fine dining στυλ και περιλαμβάνει και ένα μικρό degustation set. Στην κουζίνα συναντούμε τον πολύ καλό Βασίλη Μήτσιο, που παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει να έχει έμπειρο χέρι, βγάζοντας πιάτα που τηρούν τις ισορροπίες και τιμούν τα υλικά τους, δίνοντας τελικά ένα πολύ νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς αμφιβολία.

yi_siba.jpg

Προσωπικά δοκίμασα πιάτα από το all day menu, το οποίο έχει ένα χαρακτηριστικό που αγαπώ πολύ όπου το συναντώ, είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην νιώθεις περιορισμένος -ειδικά αν πρόκειται να μείνεις πάνω από 2-3 μέρες κάπου- και αρκετά μαζεμένο ώστε να μην σε μπερδεύει και σε κάνει να αναρωτιέσαι για την αρτιότητα της φιλοσοφίας του σεφ. Ένα μικρό sushi section, απαραίτητο για ένα ξενοδοχείο αυτής της φιλοσοφίας, έρχεται να ολοκληρώσει το γευστικό παζλ. Προσωπικά δοκίμασα πολλά και πολύ διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους, από τα οποία εξεπλάγην ευχάριστα με τη βαθιά νοστιμιά και την πρώτη ύλη να αποδεικνύεται υψηλότατου επιπέδου. Το εικονιζόμενο Shrimp Tartare με μάνγκο, αβοκάντο, αγγούρι, jalapenos και φυσικά ολόφρεσκη ελληνική γαρίδα, όλα μαζί μαριναρισμένα σε dressing εσπεριδοειδών και ελαιόλαδο, είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα χωρίς ποτέ να τα βαρεθείς, ενώ η λίγο εξωτική του διάσταση το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

yi_siba3.jpg

Το beef carpaccio με Black Angus και αγκινάρα σε πίκλα έλαμπε δια της απλότητάς του, αφήνοντας τα υλικά να μιλούν από μόνα τους. Η τοπική μανέστρα με καραβίδες και bouillon από αστακό ήταν ένα μικρό όνειρο, τέλεια δεμένη και βαθιά νόστιμη, σε βαθμό που θα μπορούσα να μιλήσω για ένα πιάτο comfort απόλαυσης αλλά συνάμα και υψηλής γευστικής φινέτσας.

yi_siba_dessert.jpg

Τα γλυκά εδώ έχουν την τιμητική τους, αφού είναι όλα χειροποίητα και λαχταριστά, όπως ακριβώς και τα κέικ στο πρωινό, από το οποίο εγώ ως κλασσική chocoholic λάτρεψα την τάρτα με cremeux σοκολάτας, παγωτό καραμέλα και butterscotch sauce. Για τους λάτρεις των πιο εξωτικών και φρουτένιων γεύσεων το mango με μους λευκής σοκολάτας, σορμπέ γιαούρτι και μάνγκο σε διάφορες υφές συστήνεται ανεπιφύλακτα.

yi_spa.jpg

Last but not least, εδώ θα βρεις και το Oasis SPA ένα καταφύγιο ευεξίας με μοναδικές θεραπείες προσώπου και σώματος. Ενώ το signature treatment, το Hangover delight, η απόλυτη after-party θεραπεία, είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται. Τέλος, για όσους αναζητούν να ανακτήσουν γρήγορα τις δυνάμεις τους μέχρι την επόμενη εξόρμηση, το Υi παρουσιάζει το πιο cool & detox smoothie menu, με 12 διαφορετικές επιλογές που απογειώνουν τη γεύση και τη διάθεση και φυσικά μας γεμίζουν ενέργεια.

Info: www.yihotelmykonos.com/& swot.gr

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.