Breaking News: Ο Άγγελος Μπακόπουλος ρίχνει άγκυρα στο νησί των ανέμων

Νέλλη Καλαμαρά
Breaking News: Ο Άγγελος Μπακόπουλος ρίχνει άγκυρα στο νησί των ανέμων

Μπορεί το καλοκαίρι σχεδόν τώρα να τελείωσε, αλλά ήδη καταφθάνουν τα νέα της επόμενης θερινής σεζόν, με τον Άγγελο Μπακόπουλο να αναλαμβάνει τη γαστρονομική διεύθυνση των Bill&Coo Hotels Mykonos.

Πριν λιγότερο από 15 μέρες είδα τον Άγγελο Μπακόπουλο σε ένα dinner tasting για το νέο μενού του Dear Manouka, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε πρόσφατα, και μόλις μου είπε πως αποχωρεί από το Lesante Cape στη Ζάκυνθο, αμέσως έκανα τα απλά μαθηματικά (μετά και την ανακοίνωση της αποχώρησης του Ντίνου Φωτεινάκη από τα Bill&Coo) και μάντεψα τη σωστή απάντηση. Αλλά καθώς ο σεφ μου ζήτησε να μην πω τίποτα μέχρι να είναι επίσημα ανακοινώσιμο, το σεβάστηκα. Τώρα όμως μπορώ και να το πω και να το γράψω, και ναι ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει το γαστρονομικό τιμόνι ενός εκ των καλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων της Μυκόνου.

Νέα άφιξη: Ανοικτές φωτιές και καρνιβορικές απολαύσεις με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου

BillCoo-Suites-and-Lounge.jpg

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2024 θα βρει τους επισκέπτες των μαγικών Bill&Coo Hotels με εντελώς διαφορετική γαστρονομική σύνθεση, αφού ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει το ρόλο του Executive Chef στα δύο resorts του ομίλου, το Bill&Coo Coast στον Άγιο Ιωάννη και το Bill&Coo Suites & Lounge στη Μεγάλη Άμμο, μαζί με την έμπειρη ομάδα του.

Δυνατή ιταλική κουζίνα και κομψά fun dining vibes σε ένα κατακόκκινο εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό

H πορεία του ταλαντούχου Chef ξεκίνησε σε ηλικία 26 ετών, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ρόλο του Executive Chef στο ξενοδοχείο Doryssa, με τον ίδιο να βρίσκεται επικεφαλής ομάδας 80 ατόμων. Συνέχισε ως Culinary Director του ομίλου Katikies σε Μύκονο και Σαντορίνη και πιο πρόσφατα ως Executive Chef του ξενοδοχείου Lesante Cape στη Ζάκυνθο. Ο Άγγελος Μπακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται κάθε χρόνο στη «The Chefs Power List» του FNL με τους 100 σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς chef, έχει λάβει διακρίσεις σε κορυφαίους γαστρονομικούς θεσμούς όπως οι Χρυσοί Σκούφοι και τα FLAG Restaurant Awards, ενώ το 2023 του απονεμήθηκε και το Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας του Αθηνοράματος.

BillCoo-Restaraunt.jpg

Ο Θεοδόσης Κακούτης, ιδιοκτήτης του ομίλου Bill&Coo Hotels Mykonos, αναφέρει: «Ευχόμαστε καλή νέα αρχή στον Άγγελο και την ομάδα του. Σε αυτόν εμπιστευόμαστε τη συνέχεια της βραβευμένης, γαστρονομικής παράδοσης του Bill&Coo. Μαζί με τον Άγγελο και την ομάδα του, συνεχίζουμε να οδηγούμε τις αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας σε ένα νέο επίπεδο υψηλής γαστρονομίας».

Bill-and-Coo-Suites-and-lounge-(45).jpg

Ο Άγγελος Μπακόπουλος, έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, δηλώνει «γαστροτουρίστας», καθώς του αρέσει να εξερευνεί το διαφορετικό, να το γεύεται και στη συνέχεια να δημιουργεί. Αυτή την περίοδο, σχεδιάζει ήδη τα ανανεωμένα μενού που θα είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες των Bill&Coo Hotels Mykonos από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, τον Μάρτιο του 2024, αντλώντας την έμπνευσή του από την παράδοση, την ιστορία και τις σταθερές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας. Για τη νέα του συνεργασία με τον Όμιλο, δηλώνει σχετικά: «Νιώθω μεγάλη χαρά αλλά και τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνω επικεφαλής chef στον όμιλο Bill&Coo Hotels στη Μύκονο, το οποίο έχει καταγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις στους γαστρονομικούς θεσμούς».

Bill-and-Coo-Coast-Suites-Aghios-Ioannis.jpg

Στον όμιλο Bill&Coo Hotels Mykonos o Άγγελος Μπακόπουλος έχει δημιουργήσει τη δική του νέα ομάδα, η οποία θα τον πλαισιώνει τη νέα σεζόν. Ο Μανούσος Χιωτάκης, αναλαμβάνει Head Chef στο Bill&Coo Hotels Suites & Lounge, ενώ στον αντίστοιχο ρόλο στο Bill&Coo Coast θα βρίσκεται η Όλγα Ελευθερόγλου. Pastry Chef και για τα δύο Bill&Coo resorts θα είναι ο Αργύρης Πόπτσιος.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.