Summer loading: τα καλύτερα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους και μαζί φέρνουν υπέροχα νέα

Νέλλη Καλαμαρά
Summer loading: τα καλύτερα resorts ανοίγουν τις πόρτες τους και μαζί φέρνουν υπέροχα νέα

Η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται και επίσημα προ των πυλών και μαζί φέρνει νέα εστιατόρια, ηχηρές συνεργασίες, καινούρια facilities, απίθανα guests και πολλά ακόμη.

Κάθε τέτοια εποχή αρχίζει να ξετυλίγεται ο "μίτος" των νέων που μας επιφυλάσσουν τα καλύτερα ξενοδοχεία και resorts της χώρας μας, τα οποία πατώντας restart κάθε άνοιξη ανακοινώνουν ολοκαίνουριες συνεργασίες, νέες εμπειρίες, απίθανες προσθήκες και ενδιαφέροντα events, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την καρδιά μας.

_Zaffron-Resort-1.JPG

Σαντορίνη: Το Tokyo Joe στο Radisson Blu Zaffron Resort

Το πανέμορφο resort 5 αστέρων με το εντυπωσιακό design και τις δυνατές γαστρονομικές υπογραφές που άνοιξε μόλις πέρσι πρώτη φορά τις πόρτες του στο νησί της Σαντορίνης επιστρέφει με ακόμη πιο όμορφα και γευστικά νέα. Καταρχάς φέρνει το διάσημο gastro brand Tokyo Joe στην παραλία του, εγκαινιάζει ένα νέο ελληνικό εστιατόριο με την υπογραφή του ικανότατου σεφ Κώστα Δημόπουλου, ενώ συνεχίζει φυσικά να υπηρετεί τις γαστρονομικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου με το διάσημο Zeffirino, σε απευθείας σύνδεση με Γένοβα, που μάλιστα φέτος αποκτά και open kitchen.

Ισχυρή «βροχή» από αστέρια Michelin αναμένεται αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη!

Zaffron-Resort-7.JPG

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στη χαρακτηριστική boho chic ατμόσφαιρα του πολυτελούς resort με τις δύο εντυπωσιακές πισίνες, το ιδιαίτερο Kallisti Spa, τις ονειρεμένες σουίτες με τις heated plunge pools, και τους κομψούς κοινόχρηστους χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν και φέτος την αυθεντική ιταλική κουζίνα του πολυβραβευμένου Zeffirino, του ιστορικού εστιατορίου της Γένοβα με «καπετάνιο» τον chef Marco Belloni της ιστορικής Γενοβέζικης οικογένειας Belloni, που είναι γνωστή μεταξύ άλλων και για τη δημιουργία του αυθεντικού Pesto Genovese. Ο χώρος του εστιατορίου ανανεώνεται και αποκτά τη δική του ανοικτή κουζίνα.

Eclectic Living: το concept που ήρθε να αναβαθμίσει την έννοια της premium φιλοξενίας

tokyojoe.jpg

Ταυτόχρονα, στην παραλία του ξενοδοχείου, που απευθύνεται και σε εξωτερικούς επισκέπτες, προσγειώνεται στον Ιούνιο το διάσημο Tokyo Joe, που θα αποτελέσει ένα conceptual beach bar restaurant με sushi, ευφάνταστα ασιατικά-περουβιανά πιάτα αλλά και υπέροχα cocktails για ένα ολοκληρωμένο beach experience. Τέλος, γύρω από τη ειδυλλιακή, viral πισίνα του ξενοδοχείου, με το ιδιαίτερο design, το Blu Pool Bar συνεχίζει να χαρίζει στιγμές all-day απόλαυσης, ενώ φέτος υποδεχόμαστε και το Zaffron που θα υπηρετεί την προσεγμένη ελληνική γαστρονομία με μεσογειακή προσέγγιση και την υπογραφή του πολύ ικανού σεφ Κώστα Δημόπουλου. Να πούμε πως πέρα στη μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και εμπειριών του resort φέτος προστίθεται και η δυνατότητα ιππασίας στην παραλία αλλά και yachting με το πολυτελές Axopar 37 XC Cross Cabin.

esante_cape_.jpg

Ζάκυνθος: Farm to table, και όχι μόνο, εμπειρίες στο Lesante Cape

Το μαγευτικό Lesante Cape άνοιξε τις επιβλητικές πόρτες του το 2022 σε μία προνομιακή τοποθεσία, μεταξύ καταπράσινης φύσης και σμαραγδένιας θάλασσας, στο νησί της Ζακύνθου και έγινε απευθείας υπερήφανο μέλος των Leading Hotels of the World, ενώ απέσπασε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στους ελάχιστους μήνες λειτουργίας του. Πυρηνικό κέντρο της εμπειρίας των επισκεπτών του Lesante Cape αποτελεί η γαστρονομία -μάλιστα συχνά χαρακτηρίζεται ως «γαστρονομικό ξενοδοχείο»- στο τιμόνι της οποίας εδώ βρίσκουμε τον βραβευμένο σεφ Άγγελο Μπακόπουλο (παλιό μας γνώριμο ως Culinary Director του ομίλου Katikies μεταξύ άλλων) να ηγείται των πέντε διαφορετικών εστιατορίων του resort.

cape.jpg

Αυτό που κάνει το Lesante Cape να ξεχωρίζει, εκτός από το πολυτελές design, τις 55 μαγικές σουίτες, τις 10 εντυπωσιακές βίλες, τους προσεκτικά μελετημένους κοινόχρηστους χώρους, τις τεράστιες infinity πισίνες και το εκπληκτικό spa, είναι το γεγονός πως εδώ η γεύση βρίσκεται κυριολεκτικά στο επίκεντρο, με το ιδιόκτητο μποστάνι και τους κήπους έκτασης 15 στρεμμάτων να τροφοδοτούν με προϊόντα όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Το sustainability και η zero waste φιλοσοφία εδώ γίνονται πράξη, ενώ φέτος εγκαινιάζεται και ένα ακόμη project, το Bostani, που αποτελεί μία αυθεντική farm to fork εμπειρία, που δύσκολα συναντούμε αλλού.

lesante-cape_8945.jpg

Εδώ οι επισκέπτες περιηγούνται στο μποστάνι, επιλέγουν τα λαχανικά τους, τα κόβουν και εν συνεχεία τα απολαμβάνουν, αφού έχουν μεταμορφωθεί μπροστά στα μάτια τους σε λαχταριστά πιάτα στον ξυλόφουρνο και όχι μόνο. Σύντομα δε το ξενοδοχείο θα απολαμβάνει και λάδι από τους δικούς του ελαιώνες και βιολογικό κρασί από τους δικούς του αμπελώνες. Πέρα από το ολοκαίνουριο farm to table εστιατόριο, το πετράδι στο στέμμα του Lesante Cape παραμένει το βραβευμένο fine dining εστιατόριο Fiore, που μεταφράζει την επτανησιακή μαγειρική παράδοση σε μία εντυπωσιακή γαστρονομική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων σε ένα προνομιακό σημείο ανάμεσα στις πισίνες και τη θάλασσα.

once_in_mykonos.jpg

Μύκονος: Το Once in Mykonos επιστρέφει ως adults only με απίθανα events

Χτισμένο στην πανέμορφη νοτιοδυτική ακτογραμμή του κοσμοπολίτικου νησιού και με θέα τον εμβληματικό κόλπο του Ορνού, το κυκλαδίτικο lifestyle resort, απευθύνεται από τη νέα σεζόν αποκλειστικά σε ενήλικες. Το Once in Mykonos Designed For Adults, που φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Φοίβου Σταυρίδη των F Studio Designers και εμπνέεται από τα μεγαλοπρεπή αρχαιοελληνικά αμφιθέατρα, διαθέτει 59 μοναδικής αισθητικής δωμάτια και τρεις signature σουίτες και βίλες δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες.

once_in_mykonos.jpg

Για τη φετινή σεζόν, το πολυτελές resort έχει σχεδιάσει μια πληθώρα από ξεχωριστές εμπειρίες, όπως private εκδρομές με yacht στους κρυμμένους ορμίσκους του νησιού, την ενεργειακή Δήλο και τα παραδεισένια Ρήνεια, ενώ υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Executive Chef των Louis Hotels, Κυριάκου Σωτηρίου, με πολυετή εμπειρία σε Michelin και fine dining εστιατόρια, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στο gourmet εστιατόριο Infinity, αλλά και απολαυστικά signature cocktails και γευστικά tapas στο Infinity Bar. DJs και καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή μουσική σκηνή αναμένεται να χαρίσουν μια ξεχωριστή ενέργεια με αποκλειστικά sunset ή full moon pool parties καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa ολοκληρώνουν την απολαυστική adults-only εμπειρία.

Rodos-Park_Photo-4.JPG

Ρόδος: Ηχηρά guests στο Rodos Park

Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Ρόδου ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με σημαντικά ονόματα για guests τόσο σε επίπεδο εστιατορίου όσο και σε επίπεδο μπαρ, αλλά και κρασιού. Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου το Galaxy Roof Lounge Bar υποδέχεται τον πολυβραβευμένο Βασίλη Κυρίτση (βλ. The Clumsies, Line κλπ), που με έμπνευση τη Ρόδο θα δημιουργήσει cocktails που θα απολαύσουμε παρέα με την υπέροχη θέα. Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα παίρνει η γαστρονομία, με τον διακριμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη που στις 22 Ιουλίου θα βρεθεί στο εστιατόριο Il Parco του ξενοδοχείου, και στη λογική του chef's table. Η μαγειρική φιλοσοφία του σεφ Γκίκα Ξενάκη στρέφεται γύρω από τα φρέσκα αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα και αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το δικό του ξεχωριστό δημιουργικό στυλ. Στο ίδιο πλαίσιο ακολουθεί και ένα διήμερο οινογνωσίας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου με τον Ανδρέα Ματθίδη, Dip WSET, Πρόεδρο των Ελλήνων Sommeliers, να επιμελείται το wine pairing για τα μεσημεριανά μενού, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και τα κρασιά που θα επιλέξει για να συνοδεύσουν τα βραδινά μενού του Σαββατοκύριακου.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.