Λάδι καρύδας: Το φυσικό αντιβιοτικό (+6 τρόποι που θα το εντάξεις στην ημέρα σου)

Λάδι καρύδας: Το φυσικό αντιβιοτικό (+6 τρόποι που θα το εντάξεις στην ημέρα σου)

6 τρόποι για να το εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Όλοι γνωρίζουν πως το λάδι καρύδας έχει ευεργετικές ιδιότητες και για το δέρμα αλλά και για τον οργανισμό μας. Οι ειδικοί μετά από αλλεπάλληλες έρευνες γνωρίζουν τώρα πια ότι τα έλαια που βρίσκονται στο λάδι καρύδας, διαθέτουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση λαδιού καρύδας λέγεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, καταπολεμά τις φλεγμονές, βελτιώνει τη μνήμη ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι δρα ως φυσικό αντιβιοτικό.

Πώς όμως μπορείς να εντάξεις το λάδι καρύδας στην καθημερινότητά σου; Εδώ σου έχουμε τους πιο απλούς και ουσιαστικά αποτελεσματικούς τρόπους.

Λάδι καρύδας: 7 beauty χρήσεις του που μέχρι τώρα δεν ήξερες

Τι είδους λάδι καρύδας να αγοράσεις

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη λαδιού καρύδας που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου. Το πρώτο, το οποίο είναι ακατέργαστο, παρθένο λάδι καρύδας, αποτελεί το πιο φημισμένο για τα οφέλη στην υγεία μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε προετοιμασία ή συνταγή. Το δεύτερο είναι το επεξεργασμένο λάδι. Καλό θα είναι σε αυτή την περίπτωση να εμπιστεύεσαι μια αξιόπιστη μάρκα, η οποία επεξεργάζεται το λάδι χρησιμοποιώντας ατμό και δεν ακολουθεί κάποια χημική διαδικασία.

Πώς να εντάξεις το λάδι καρύδας στην καθημερινότητά σου


https://www.instagram.com/p/CUo5P_aBEBe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1.Πρόσθεσέ το στον καφέ ή στο τσάι σου

Το λάδι καρύδας είναι μια εκπληκτικά νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση αντί για γάλα στα ζεστά ροφήματα. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις καφέ δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά παρθένο λάδι καρύδας. Μπορείς επίσης να το χτυπήσεις (όπως θα έκανες με το γάλα) για να φτιάξεις έναν latte καφέ.

2.Χρησιμοποίησέ το στο σοτάρισμα

Το λάδι καρύδας είναι το ιδανικό υγιές υποκατάστατο βουτύρου ή άλλων μαγειρικών ελαίων όταν σοτάρεις ή τηγανίζεις -ακόμα και ομελέτα! Μην διστάσεις να το δοκιμάσεις καθώς το λάδι καρύδας έχει ήπια γεύση που απορροφά τις άλλες γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται.

3.Ψήσε με λάδι καρύδας λαχανικά και κρέας

Ψήσε λαχανικά, πατάτες και κρέας σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Χρησιμοποίησέ το όπως θα χρησιμοποιούσες οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό λάδι. Το άρωμα που θα δώσει στην κουζίνα σου θα είναι υπέροχο.



4.Πρόσθεσέ το στα smoothies σου

Μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστο λάδι καρύδας στο πρωινό σου smoothie είναι ο τέλειος και πιο υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου καλύτερα. Το λάδι καρύδας είναι ένας καταπληκτικός ενισχυτής ενέργειας, επειδή το υψηλό επίπεδο MCT παρέχει στον οργανισμό κετόνες, μια γρήγορη πηγή ενέργειας που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αποθήκευσης λίπους και στην αύξηση του μεταβολισμού. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε πείσει ότι το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για απώλεια βάρους, διάβασε και αυτό: αναφέρεται επίσης ότι καταστέλλει την όρεξη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση MCTs έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική μείωση των θερμίδων που καταναλώνονται.Not bad at all...

5.Πρόσθεσέ το στα γλυκά σου

Θαυμάσια νέα! Το λάδι καρύδας αποτελεί ένα υγιεινό, vegan υποκατάστατο του βουτύρου και άλλων ελαίων για όλες μας σχεδόν τις αγαπημένες συνταγές. Το λάδι καρύδας έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό από το βούτυρο, οπότε όταν το χρησιμοποιείς ως υποκατάστατο βουτύρου, φρόντισε να προσθέτεις μισό κουταλάκι του γλυκού νερό στη συνταγή σου για κάθε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας που χρησιμοποιείς.

6. Μπορεί ν΄απογειώσει ακόμη και το τοστ σου!

Ποιος δεν λατρεύει ένα κομμάτι ζεστό, βουτυρώδες τοστ! Λοιπόν, είτε το πιστεύεις είτε όχι, το λάδι καρύδας που απλώνεται στο τοστ προσφέρει μια παρόμοια αλμυρή γεύση με κάθε γαλακτοκομικό προϊόν. Ολοκλήρωσε την απόλαυση με λίγο αβοκάντο σε φέτες για ένα σνακ χωρίς ενοχές.