Η διατροφή της ευεξίας μας χρειάζεται καθαρότητα και όχι αποκλεισμούς

Η διατροφή της ευεξίας μας χρειάζεται καθαρότητα και όχι αποκλεισμούς

Σε ένα phygital event για την ευεξία τους σε όλα τα επίπεδα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι αναγνώστριες του Queen.gr, που παρακολούθησαν το πρώτο Wellness Q Talk, την 1η Μαρτίου 2024.

Εκεί όλες είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον τρόπο που θα κερδίσουν την απόλυτη ισορροπία σώματος και πνεύματος και να μάθουν πώς να βγάλουν στην επιφάνεια την «better me» εκδοχή τους μέσα από pilates session, beauty workshop, life coaching συνεδρία αλλά και tips σωστής και υγιεινής διατροφής για να αποκτήσουν όλες τις διατροφικές συνήθειες που τους αξίζουν από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Εβελίνα Κίσσα.

Η σημασία της διατροφής στη ζωή μας

Όταν μιλάμε για ευεξία άλλωστε, δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε τη διατροφή ως βασικό συστατικό της. Όλες άλλωστε στοχεύουμε σε μια «ισορροπημένη διατροφή» που σε συνδυασμό και με την άσκηση, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε όλο και καλύτερα. Σχεδόν κάθε σύγχρονη γυναίκα έχει «παλέψει» κατά καιρούς με τη διατροφή της, έχει επιβάλει στον εαυτό της αποκλεισμούς και περιορισμούς, έχει παρασυρθεί από μύθους και προκαταλήψεις, με αποτέλεσμα, η πολυπόθητη ευεξία να μην επιτυγχάνεται, ποτέ.

Όπως επισήμανε στο αντίστοιχο session η διατροφολόγος κ. Κίσσα, οι μύθοι που κυκλοφορούν κι έχουν επικρατήσει γύρω από τη διατροφή, είναι πολλοί. Μάλιστα, όπως τόνισε η ίδια, το πιο «ενοχοποιημένο» τρόφιμο, είναι σίγουρα το ψωμί – γεγονός, τουλάχιστον, παράδοξο, καθώς ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε η κ. Κίσσα, σημασία έχει η ποσότητα και η ποιότητα των τροφίμων που επιλέγουμε να εντάξουμε στη διατροφή μας, ενώ εξαιρετικά σπουδαία σημασία παίζει και η ετικέτα του προϊόντος, κάθε φορά.

Το ψωμί του τοστ είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή κάθε ανθρώπου, κάθε ηλικίας, σε κάθε ώρα της ημέρας. Πόσες από εμάς όμως προσπαθούμε να το αποφύγουμε, θεωρώντας ότι «δεν είναι υγιεινό, περιέχει συντηρητικά», χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε τι μας προσφέρει;

Τι είναι το Clean Label και πώς συμβάλλει στην ευεξία σου

Αυτό όμως που είναι στο χέρι μας, είναι η διαδικασία της επιλογής: Τα ψωμιά τοστ Καραμολέγκος που βρίσκουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ, φέρουν στη συσκευασία τους μία πράσινη σήμανση: Είναι η πράσινη clean label ετικέτα, η οποία αφορά σε μία παγκόσμια καινοτομία παραγωγής τροφίμων πλήρως απαλλαγμένων από πρόσθετα και συντηρητικά. Για τον σκοπό αυτό, ο Καραμολέγκος έχει αλλάξει εντελώς την παραγωγική του διαδικασία: Αξιοποιείται, έτσι, η διαδικασία της παστερίωσης, με δεύτερο ψήσιμο και με το φυσικό προζύμι, που συμβάλλουν στη διατήρηση του τροφίμου, χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

«Ο Καραμολέγκος το έκανε»

Έτσι, λοιπόν, ο Καραμολέγκος είναι μέλος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για τη διατροφή του μέλλοντος, όπου ο καταναλωτής διαβάζει την ετικέτα, το Clean Label και γνωρίζει τι αγοράζει. Φέροντας την καινοτομία στο συσκευασμένο ψωμί, ο Καραμολέγκος δημιούργησε τα προϊόντα Καθαρής Ετικέτας. Στα προϊόντα αυτά, βρίσκουμε το τρίπτυχο της καθαρής ετικέτας, όπως ονομάζεται, το οποίο αφορά στο ότι δεν περιέχουν πρόσθετα, δεν περιέχουν συντηρητικά, ενώ παρασκευάζονται από 100% φυσικές πρώτες ύλες.

Από εκεί και πέρα, τα προϊόντα Clean Label δημιουργούνται με βάση απλές, κατανοητές συνταγές, με φυσικές πρώτες ύλες και την ελάχιστη απαραίτητη επεξεργασία που απαιτεί η σύγχρονη αρτοποίηση. Οι πρώτες ύλες, μάλιστα, ελέγχονται και πιστοποιούνται, ως προς την αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα τους, από επίσημους φορείς μέσω τεχνολογιών αιχμής (αξιοποιώντας τη μέθοδο σταθερών ισοτόπων). Επιπλέον, το φυσικό προζύμι, μακράς ωρίμανσης 56 ωρών, παραγωγής του Καραμολέγκου, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ψωμιού ανώτερης γεύσης και ποιότητας, χωρίς τη χρήση πρόσθετων και συντηρητικών. Τέλος, για την παραγωγή των προϊόντων αυτών δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα και συντηρητικά, αλλά απλά, αξιόπιστα συστατικά που αναγνωρίζουμε και κατανοούμε όλοι εύκολα, καθώς αποτελούν οικίες έννοιες, μέρος της καθημερινότητάς μας.

Όπως αντιλήφθηκαν όλες οι αναγνώστριες του Queen.gr που παρακολούθησαν από κοντά το πρώτο Wellness Q Talk, η πραγματική ευεξία περνάει από τη διατροφή, αλλά κυρίως περνάει από τη γνώση! Διότι, όταν γνωρίζουμε τι επιλέγουμε και για ποιους λόγους, τότε είμαστε βέβαιες πως κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας – και το κάνουμε με αγάπη. Όπως ακριβώς, «το έκανε ο Καραμολέγκος και το έκανε με αγάπη», φέρνοντάς μας τα προϊόντα clean label, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Για να απολαμβάνουμε το ψωμί του τοστ, κάθε ώρα της ημέρας, με όποιον τρόπο μας αρέσει!